Thursday, August 4, 2022

Trip bersama Adik Senior ke Genting Highlands!

last semester aku amik kelas dengan Aimi, sorang adik senior laa kat lab aku tuu...dia sama semester ngan aku tapi dah duk lab tu lama sebab jadi enumerator...pastu ada a few times dia tolong aku ngan member aku gak sebab kami berdua kan budak baru belajar...so pernah sekali tu janji ngan dia nanti habis exam kakak-kakak belanja awak Starbucks kat Genting Highlands!hahaha main sebut sebab masa tu aku tengah teringin nakpi sana...tapi bila tiba masa ni, aku dah pergi dah pun Starbucks tuuu...hahahaha tapi sebab dah janji ngan Aimi, so kita proceed gak laaa dengan Aisyah member keje aku gak...so dah alang-alang nak ke Pahang tu, harus lah kita melajak sana sini kan....so pagi tu kami berkumpul di UPM, then later gerak naik kereta aku menuju ke Bentong!nak brunch duku di Tanah Aina Fareena Cafe & Restaurant...aku share dulu gambar, later aku cerita details pasal kafe ni yaaa...
dah kenyang baru la kita gerak naik Genting...tapi sebab kenyang lagi, so malas nak pi Starbucks terus...so saje tanya nak ke naik cable car, sekali Aimi buat ayat sedih, boleh kak? Aimi tak pernah naik cable car lagi pergi Genting...teringin...hahaha haa iye lah, kakak-kakak kau pun ikutkan aje lah...terus ke GPO, parking kereta dan terus menuju ke tempat naik cable car...hari kerja kan, so memang kosong!beli tiket, terus naik cable car!hahaha comel je Aimi dalam cable car excited amik gambar bagai...dia ni muda benor baru umur 24 tahun...direct buat Master lepas Degree hari tu...
sampai kat atas tu kami tak duk pusing-pusing je laa...takde rasa nak masuk theme park apa pun...so just jalan-jalan ambil gambar je masa tuuu...nak makan pun kenyang lagi...masa ni outdoor themepark dah buka, macam menarik je...ada gak plan nakpi tapi sudah tak pergi lagi...hahaha tapi yang menarik perhatian aku adalah rupanya banyakkkkk kedai makan menarik ya kat atas tuuu...mayb one day kena buat JJCM trip kat Genting Highlands lah...hehehe so memula kami bergambar kat belah dalam mall dulu...dan kemudian kami keluar kat pintu masuk outdoor theme park...masa ni sejukkk!best!feeling kat obersi...hahaha!
dan lepas dah penat berjalan kat atas tu takde tujuan, kami pun turun semula ke GPO menaiki cable car...hahaha memang takde keje sungguh kan!hahaha then naik kereta menuju ke Starbucks terletak di Chin Swee Temple tuuu...kali ni dah panas plak so takde laaa kabus macam aku pergi sebelum ni...hehehe masa nak order Starbucks tu tanya la Aimi nak apa, so dia keluarkan handphone dan tunjuk dia screenshot post-post menu viral air kat Starbucks tuu...alahai comelnyaa....dia cakap dia tak pernah minum Starbucks, tu dia search dulu sebelum datang...hehehe comel je...so kita layankan aje la kannn...sambil ngopi sambil makan kek sambil sembang pasal projek memasing...ilmiah ya trip kali ni...memang dari UPM, patah balik ke UPM...topik perbincangan memang berkisarkan research project memasing je ya...hahahaha!ok la tu jeee short day trip bersama Adik Senior...ok bai!

4 comments:

  1. Comel betul la adik tu...meh jadi adik angkat akak meh....hahahahaha....apapun tahniah DJ sebab berjaya menyantuni adik senior...besar pahalanya....seronok tengok dia...

    ReplyDelete
  2. hi! I put your blog in my blog list (https://sintrabloguecintia.blogspot.com/)

    ReplyDelete