Thursday, January 13, 2022

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Mok Nab, Bandar Baru Bangi

ni kedai makan yang dah lamaaa bertapak di Bandar Baru Bangi tapi aku pandang sepi je...hahaha sampai satu hari tu aku nakpi klinik area situ, makanya sementara tunggu klinik buka aku pun singgah la makan di sini...masa sampai ni belum waktu makan tengahari lagi makanya tak la ramai orang lagi...so dari jauh dah nampak asap asap dahhh...haa rupanya ada nasi kerabu dengan daging or ayam bakar!bukan nasi kukus je...hehehe...tapi dah sampai sini sorang kena la cuba nasi kukus dengan ayam goreng dia dulu kan...hehehe masuk je terus beratur untuk ambil makanan...nak tau menu dia, usha gambar kat bawah ni yaa...harga amatlah berpatutan...
dan taraaa ini la menu aku kat sini...hehehe teh tarik madu ni harga cuma RM4 dan mantoppp gilaaaa...sedap gila dah macam kat pantai timur sanaaa...sedap!selain teh tarik madu ada gak matcha madu dan bandung madu...harga sama RM4....dan juga memperkenalkan nasi kukus ayam goreng berempah dengan harga RM7 sahaja...haaa wallawei sedap gilaaa...nasi dia, kuah dia, sambal dia, ayam dia semua ngam! sabit masa aku makan dah ramai orang beratur je, kalo tak maunya aku beratur lagi sekali nak tambah nasi!hahaha sedappp!sedap sangat...tak payah kalut nakpi Kelantan Terengganu dah lepas ni kalo nak makan nasi kukus dan teh tarik madu ni weh! hahaha so korang kalo ke Bangi, WAJIB singgah sini tau...

Wednesday, January 12, 2022

Hi Tea @The Westin KL

pada satu petang yang damai gituu...hehehe aku ke The Westin KL atas jemputan kakak-kakak kesayangan di pejabat...sebabnya depa duk busyyy jadi event manager meeting international yang Malaysia host so takdan nak buat farewell untuk aku masa last day aku di pejabat...so sebabkan diorang 2 minggu berkampung di sini, makanya diorang ajak aku dan kakak-kakak lain join juga...nak hi tea katanya...so kena pakai skirt kembang!hahaha ha kita apa lagi mana nak kalah tapi pakai apa ada je just mix and match terus nampak baru...hahahaa....kakak-kakak ni very the supportive...suka kalo aku pakai lawa-lawa, nanti suh aku posing pastu sakan depa duk ambil gambar aku...hahaha...
so hitea kami petang tu kat restoran dalam The Westin KL ni...untuk kami berenam, diorang ambil 3 set hi tea...nampak macam sikit tapi kenyang juga laaa makan di hi tea ni kan...tapi takde la makan sangat, sebab memasing sakan sembang dan bergambar...sebabnya walaupun duk dekat kat pejabat tapi team yang jadi host event ni dah berbulan busy...tu payah nak makan sama-sama tu...last sekali rupanya rezeki nak berhitea kami rupanya...hehehe...harga set hi tea ni aku tak tau, korang korek la sendiri...hahaha sebabnya orang belanja kan...
dah habis makan, diorang ajak bergambar depan hotel plak...so kita layan kan aje...sib baik pak guard tu rajin melayan dan pandai plak dia ambil gambar...so sakan la kami posing...hahaha tapi bergambar ngan kakak-kakak ni sama je posing dia...hahahaha...dah suruh pak guard amik kan gambar, pastu diorang suruh selfie plak...haa aku layan kan aje laaa...hehehe lepas ni mesti rindu diorang...huhuhu andai kata aku balik semula ke ibupejabat lepas belajar, Kakwi dah bersara dah masa tu...huhuhu oh latest Kaklaila dapat naik pangkat...Kakmyza dan Irma tu pun aku rasa soon tu...hahaha kemain aku punya kawan level bukan kaleng kaleng...hahahaha dan akhirnya bila dah selesai semuanya, kami pun berpisah...tapi tak payah sedih sangat lah, sebabnya kerap je aku pergi opis masa belajar ni...hahahaha!