Thursday, July 29, 2021

Thai Luck, Tamarind Square, Cyberjaya

ada sekali tu masa lunch aku dah berniat nak diet, sekali masa tu laaa setan datang menggoda...hahahaha tetibaaa je si Nily message ajak dinner!denggg katanya ada kedai baru buka di Tamarind Square, siap tunjuk ke aku gambar octopus yang menggiurkan...gila kau aku tak tergoda!aku ni iman tipis tau!hahahah terus roger Mrs gak dan akhirnya kami berjumpa di Thai Luck di Tamarind Square lepas kerja petang tu...hehehe...
menu kat Thai Luck ni simple je laaa...aku rasa aku miss snap menu ni lagi sebelah la...hahaha nasib la ye...hahaha so kena order di kaunter nanti dia hantar makanan ke meja...tapi memang nampak menyelerakan laa kan dan harga dia pun not bad laaa untuk level Tamarind Square ni kan....hahahaha...so lepas bincang ngan diorang nak makan apa kat meja, aku pi order kat kaunter...dan tak lama pun menanti, satu persatu makanan kami sampai....
ok nak pendekkan cerita, minuman semua ngam sedap sebab light je...tak pekat sangat yang air serai ke apa...semua sedap!untuk food plak, pada portion dia banyak gak...dan walaupun nampak simple tapi semua makanan dia sedap!sedap weh serious...kami makan sambil berzikir!hahahaha kami order tomyam ayam rasanya yang nampak cair, tapi sedappp!harga tak tau sebab takde kat dalam menu, mayb kat page yang aku terlupa snap tu...kuikuikui...pastu stir fried premium lala (RM27.90) tu sedap gila...kami siap berteka teka apa resepi dia, sebab ada rasa sedap yang sukar diungkapkan...hahaha dannn thai style spicy baby octopus (RM21.90) dia pun win!sedappp...masam manis pedas ala thai tu...Allahu berebut makan...hahaha dah chicken wing (RM12.90) dia pun sedap...rasa fresh dan rangup...sedap!overall memang sedap-sedap la makanan kat Thai Luck ni....so kalo korang ke Tamarind Square and nak makan thai foods, boleh la terjah ke sini okay...cuba both special menu dia tu tau...ok bai!

Wednesday, July 28, 2021

Tokyo Secret, Midvalley & Karipap Homi

lepas makan tengahari di Nami Seoul BBQ di The Gardens Mall, kami ke Tokyo Secret di Midvalley pula...diorang nak layan kopi...aku follow je laaa walaupun masa ni takde rasa nak minum kopi...so aku acah-acah ambil tropical tea...hahaha so lepak, minum, makan kek, sembang...takde apa yang menarik la kat kedai ni pada aku, mayb sebab kami pun tak makan apa sangat kan...kek pun share je sebab masih kenyang kan....
dan sebelum berpisah sempat laaa diorang ajak beli Karipap Homi yang kata kawan diorang sedap gila so semua orang nak cuba la...so aku pun beli gak laaa bawa balik rumah...besar gilaa karipap ni..harga nya RM3.60 dan ada pilihan kari ayam dan sardin...aku makan masa kat rumah dan pada aku biasa je laa karipap nya takde la sedap gilaa...tapi besar laaa...krispy gak kulitnya...