Friday, October 19, 2018

Oscar Coffee & Food, Kajang

aku dah lama gilaaaa nak terjah Oscar Coffee & Food ni...akhirnya dapat gak pi lepas open house kat rumah Dzuli penghujung Syawal aritu...dalam post lepas dah cerita kan macam mana punya gaduh dalam kereta nak makan mana yang akhirnya membawa kami ke sini kan...hehehe aku bersyukur sebab setiap kali gaduh dalam kereta nak makan mana, mesti akhirnya kami sampai di tempat yang best-best....hahaha...ok balik pada cerita kafe ni, dari jauh aku dah excited nampak kafe ni...dengan warna hitam dia, gah betul nampak...
masuk je dalam lagi laaa sukaaaa...cantiikkk sangat kafe dia ni...aku suka...sangat cantik, selesa, menarik tertarik kau memang de bomb...ecewah over plak aku kan...masa kami sampai ni dah jam 9 malam kot, tapi still ada orang lagi laa...staff sini memang terbaik, ramah gilaaa...ada private room dalam ni kalo nak buat private function, alahai bestnyaaa...aku berangan nak bawa family makan situ, masalahnya kafe ni jual japanese food, mak abah aku tak layan sangat...hehehuuuu...
ok dah seronok melayan suasana kafe tu, kita layan pula menu yang ada di sini...rare combination menu kat sini iaitu coffee dan japanese food...haaaa menarikkan...tak pernah lagi jumpa kafe tempat ngopi layan japanese food kannn...hahahaha sini laaa tempat yang dicari-cari uolsss...marilahh tengok menu...menarik tertarik weh...kami yang kenyang pun tak tau nak pilih makan apa sebab semuaaaa pun nak!
dah order, kami pun sabar menanti makanan...sambil tu test gambar handphone baru aku masa ni...hehehe tak lama tu sampai laaa minuman kami...Darck Chocolate Mocha (RM10), Iced Supreme Chocolate (RM12) dan Iced Latte (RM11)...mocha dengan chocolate tu sedapppp...latte tu kureng sikit laaa pada aku....
dan untuk makanan, 3 budak demok yang konon dah kenyang sepakat untuk order Takoyaki (RM10) yang sedappppppp sangat!serious sedappp gila takoyaki dia weh...pastu kami order juga Dragon Maki (RM24) pun sedappp ya amat wehhh...sukaaaa walaupun perut sendat dahhh...hahaha dannn Lamb Karubi (RM28) yang sedapppppp gilaa...hahaha hoiii kenapa semua sedap sangat ni...hahaha tapi sebab kenyang slow and steady je kita makan...aku la tu kena makan paling banyak sebab diorang diet...
overall kami semua sangat happy dan sukaaaa dengan kafe ni...dah la kerusi empuk nak melepak lama...hahaha sambil berbicara soal hati membawa ke merepek ntah apa-apa isu lagi...seriously aku suka sangat kafe ni...kalo dekat, harus aku terjah hari-hari cuba lagi menu dia yang nampak sangat menarik tuuu....hehehe...
dan selepas beberapa bulan, aku terjah semula kafe ni lagi...kali ni aku pergi dengan Ab, Dhito, Kun dan Faris...aku pergi lunch ngan diorang sebenarnya di Food Valet, nanti aku review tempat ni ye...hehehe lepas dah makan tu, Ab ajak ngopi...so aku suggest je kita semua ke sini...soo moh le layan pelbagai jenis kopi yang kami minum masa ni...aku tak ingat sangat...yang penting aku layan lagi dark Chocolate Mocha yang sedapppp tu...antara yang menarik adalah Affogato (RM13) dia yang comel haaa...kopi pekat dengan aiskrim, comel je saiz dia...hehehe...
dan kali ini kami layan dessert!haaa kami ambil Oscar Float (RM8) sejenis aiskrim kek dengan mix fruit yang sedapppppppppppppp sangat!hahaha aku suka gila weh...light je manis diaaa...suka!pastu kami ambil juga Chocolate Drizzle (RM16) sejenia waffle dengan aiskrim dan buahan...pun sedap sebab waffle dia rangup...nyummeh!seriously aku suka kafe ni...hahaha so far semua makanan kenaaa dengan tekak aku...hehehe...
hahaha sambil layan kopi dan dessert kita sembang pelbagai isu...siap masuk cerita bobo dimana lagi kannn...ada orang acah-acah suci tak kenal lucintalunaaaaa....hahahahaha adoi aku tengok gambar ni dah aku ni macam laki bini empat plak...hahahahaha...

Wednesday, October 17, 2018

Samyang by Yummtia

ini bukan paid review ke apa tau...saje nak share pengalaman aku beli Samyang secara online daripada Instagram Yummtia ni...harga bagi setiap bungkus ini adalah RM6 kalo tak silap aku...pastu ada kos postage dalam RM11...aku telah membeli 2 bungkus Jjajang, 2 bungkus Carbonara dan 1 bungkus Mala...excited masa bungkusan sampai rumah, terus malam tu juga aku masak sebungkus!
yang pertama menjadi pilihan haruslah Jjajang sebab aku rinduuu dengan Jjajangmyeon!pastu baca review ramai cakap sedap gilaaa...haaa apa lagi, kita cuba lah...sebabkan masak mengejut, takde laaa makanan sampingan yang boleh dimasukkan dalam Jjajang ni...sekali pedas gilaaa wehhh...menitis air mata...hahaha aku pernah makan Jjajangmyeon kat Seoul, mana ada pedas...hahaha pasrah!kalo tau pedas memang aku campak segala macam cheese dan sosej dalam tu...hahaha...
tak lama tu aku layan plak Carbonara...yang ni siap ada serbuk cheese...so makan dengan sosek keju lagi la sedappp...pedas la jugak weh walaupun namanya Carbonara...hahaha memang takleh pakai la Samyang ni, semua pedas belaka!so sebab tu yang terakhir Mala tu, aku tau dia 2x pedas, so aku makan dia campur dengan Carbonara, kurangkan sos dia dan campak banyak-banyak cheese dan sosej...hahaha tapi gambar tak ambil plak...hahaha tapi sedap laaa makan campur sosej ni, aku sukaaa...nyummeh!so korang apa lagi, sila laaa mencubaaa...nyummm...