Wednesday, March 3, 2021

MAKAN in The Car

lama tak update blog, malas gila rasa...hahaha pastu macam lama gak tak citer pasal Covid-19 ni kan...hahaha Alhamdulillah vaksin dah sampai di Malaysia...ramai dah frontliner termasuk backliner dah dapat dos pertama vaksin...yang kita ni lambat lagi la kot kan...huhuhu bertabah lah...haa sebut pasal Covid-19 ni, last weekend mental gila aku rasa duk rumah sebab aku cuma makan, tido, main hp, makan, tido, main hp je keje aku!dah la aku duk scroll media sosial pastu duk refresh jer...berjam jam sampai sakit tangan dan badan sebab duk baring je...huhuhu sampai aku sakit kepala lewat petang Ahad tu!lepas Maghrib aku keluar rumah pergi Watson dan Family Mart, baru hilang sakit kepala aku...hahaha pastu Isnin aku log out FB dan IG aku sebab aku rasa nak muntah dah 2 hari tu gila tengok FB dan IG sampai tak jalan satu keje!hahaha nasib baik ada Tik Tok, blog dan Twitter, so ok lagi la hidup aku...kahkahkah tapi seriously rasa nak muntah tengok FB dan IG dah...so aku nak biar je tutup buat sementara waktu...hahaha...

tapi semalam Pak Mail dah announce lepas ni Selangor PKPB dahhh...dah leh rentas daerah walaupun takleh rentas negeri lagi...hahaha sooo boleh laaa pikir pikir nakpi mana nih! Hahaha omg sis bengap duk rumah lama lama ni! Hahahaha

oh ya, buat post ni asal nak share ngan korang, pasal aku MAKAN IN THE CAR di Cyberjaya!kan masa PKP takleh dine in haritu kan viral pasal Padi House buat makan dalam kereta!pastu Gastrohub pun ikut...so ada satu hari tu, dah leh dine je pun sebenarnya tapi aku bosan kat pejabat, pastu aku duk pusing dalam kereta tak tau nak makan mana sebab masa tu aku sorang...member pi bengkel...so aku terus ke Padi House di Cyberjaya ni...hahaha terus la layan experience makan dalam kereta!hahaha best gak, parking kat tempat yang disediakan pastu hon laa...nanti ada waiter datang pasangkan meja dan ambil order...pastu terus bayar samada cash or by card...then lepas tu melepak la dalam kereta layan drama sementara tunggu makanan sampai...hehehe tak lama makanan sampai, makan kenyang kenyang, dah habis tu hon balik...nanti dia datang ambil meja dan pinggan kita...hahaha best kan?haha aku suka!new experience...cumanya meja dia kecik sikit la, tak berapa stabil...haha kalo aku makan steak maybe payah gak la...takleh nak tekan beriya sangat...hehe tapi overall experience dia aku suka...

6 comments:

  1. Finally, haha. Hari-hari buka nak baca update terbaru.
    Yeay dah PKPB, tak sabar nak ke Cyberjaya. Bosan dah pusing KL yang sesak ni.Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan aku pun dah pening duk pusing Bangi & Putrajaya je...tu pun nasib baik kerja dapat la rentas negeri, kalo duk dan keje tempat sama, lagi aku bengap agaknya...hahahaha! yeayy tak sabar nak rentas daerah sampai Sabak Bernam! kahkahkah!

      Delete
  2. hahahah tu la ramai member dah try makan dalam kereta...
    terigt dulu2 mcm ada servis mcm ni juga tp x igt... A&W ke mana..
    pape pun, tu sape amek gmbr tu? tukang amek order eh hahaa:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha waiter laaaa...kata makan sorang hahahaha

      Delete
  3. x panas ker tue mkn dlm kereta....

    ReplyDelete