Friday, August 6, 2021

De.Wan 1958 by Chef Wan, Bangi Resort Hotel

lepas dapat tahu result temuduga sambung belajar tu, supervisor aku masa degree dan master di UKM iaitu Prof Wan message ucap tahniah then dia ajak makan, dia nak belanja laaa celebrate aku yang akhirnya berjaya gak dapat sambung kan lepas 4 kali tuuu interview...hehehee so sebabkan dah Prof yang nak belanja kan, dia suh aku pilih tempat...gigih la aku Google manaaaa lagi tempat best aku tak pernah pi kat Bangi tu kan...hahaha...masa ni baru la aku tau rupanya De.Wan 1958 by Chef Wan ada new outlet di Bangi Resort Hotel...sebelum ni aku pernah makan di De.Wan 1958 by Chef Wan di The LINC KL dan juga Cafe Chef Wan di KL East Mall...haa terus aku suggest ngan Prof nak makan sini dan dia onzzz...terus aku buat online reservation...dan restoran ni sangat cantik!aku suka...dah la tak ramai orang...sangat classy!
sebabkan nak makan berdua, aku memang dah usha dah awal-awal apa menu nak makan...sebab aku tau kat sini style makan hidang tu kan...so pilih lauk takleh banyak sangat sebab portion dia besar...hehehe haaa korang nak tau apa menunya, sila tengok sendiri ya...harga dia memang level Chef Wan la kan...hahaha tapi sama je la menu dia dengan yang di The LINC tu...
dan berikut adalah menu pilihan kami...Sotong Gulai Lemak Nenas Nyonya (RM58), Ayam Panggang Pencok (RM48) dan Pecal Ulik Mayang (RM24)...dan Alhamdulillah kali ni semua makanan sedap pada aku!haaa masa kat The LINC tu aku emosi tak sedap kan, tapi yang kat sini semuanya sedap...aku beriya makan dengan Prof tau....hahahaha...ke sebab orang belanja yang dia jadi extra sedap ni?hahahaha tapi sedap la, makanan panas, fresh...takde la sejuk macam pengalaman aku di The LINC tu...hehehe
Prof ni kan kenal aku dari zaman aku degree sampai ke master...terus je berhubung sepanjang hampir 15 tahun aku kerja....memang dah kenal aku sangat...siap makanan sampai tu dia suruh aku ambil gambar makanan dulu, pastu ajak ambil gambar berdua plak...hahahaha Allahu terharu!pastu sepanjang makan dia duk bagi laa pendapat pasal sambung belajar, bagi nasihat dan informasi....sebab aku ni nampak nau zero dia...ye laa dah dekat 15 tahun kerja, aku dah lupa macam mana nak belajar...huhuhu aku nervous...so bila dapat jumpa dan sembang ni, sedikit sebanyak mengurangkan juga la rasa nervous tu...huhuhu aku harap Prof akan terus support aku la lepas ni walau di mana pun  universiti yang aku pilih untuk sambung belajar...insyaAllah...

6 comments:

  1. chef wan tak mengecewakan..makanan tip top..sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha masa makan kat the linc tak best

      Delete
  2. tahniah DJ..agak2 content blog sepanjang tempoh belajar ni..makan2 juge ke..
    semoga Allah permudahkan urusan sambung belajar ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqqq hahaha doakan laaa...post pun xbyk dah ni...lama nau tak bjalan dah takde cite baru daaaa...hahaha

      Delete
  3. woww.... x jejak lagi restoran de wan ni..
    asyik penuh je b4 pkp aritu ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaahhh memang penuh je. Tp yg kat bangi masa pi ni okey je xdr orang sgt

      Delete