Monday, November 30, 2020

Daging Harimau Menangis by Aunty Tini Kitchen

aku saje nak share dengan korang pasal Daging Harimau Menangis by Aunty Tini Kitchen atau mak Neelofa ni yang tengah meletup letup viral di media sosial...hahaha aku kalo makanan viral gini malas nak layan, tapi sekali tu Sue duk sibuk suh aku cuba, dia siap cakap daging ni sedap dari Daging Harimau Menangis di Cafe Hostel Pantai, KB...haish dengar tu, mana leh tahan kan...terus aku usha dalam group shopping pejabat aku...nasib baik ada sorang berjiran dengan agen daging ni...terus order, rupanya ramai dalam group tu dah cuba....kebanyakan kata tak kena tekak sebab manis sangat...so aku nervous la juga kan sebab aku beli 2 paket, satu paket tu harga RM35 untuk dalam 340 gram...
so sampai hari kejadian, aku keluarkan daging dan terus masuk dalam nonstick pan...terus masak je dengan api kecik...sampai laaa dia keluar air dan air tu kering...senang gilaaa...dalam tak sampai 10 minit pun tau...memang senang sangat...so dah siap tu apa lagi, meh laa kita cuba rasaaaaa...haa sebelum tu, dalam paket ni dimasukkan sekali sepaket kecil sos dia...
dan hasilnya, tadaaaaa...sos dia tu aku campurkan dengan daun ketumbar...dan rasanya?sedapppp...aku suka, family aku pun suka...untuk aku takde la manis gila dan kena dengan tekak aku...daging dia lembut gak, tapi kalo lagi lembut lagi meletup aku rasa...perapan dia sedap, rasa laaa...dannn sos dia tu paling win, dan jadi lagi win bila letak daun ketumbar tu...daging tu makan gitu je sedap dah, tapi bila cicah sos dia tu, perghhhh sedak dooh!hahahaa...ingat nak masak sebungkus je, sekali lajuuu licin!terus masak bungkus yang kedua lepas tu...sedap!aku sukaaa...so kalo korang berminat nak cuba, pi la search agen yang berlambak ada di seluruh negara tuuu...hehehe...barang baik kena dikongsi bersama...biar kita gemok sama sama...kahkahakahkah...ok korang, bai!muahciked!

8 comments:

  1. dok jeling2 gak ni tapi belum membeli..
    dapnyee nampak hewhew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. As sis..if belum cuba boleh je sy agent aunty tini kitchen..boleh dm sy

      Delete
  2. nak try tapi agent sekitar umah xde stok.. pastu yg jauh delivery charge smpai rm12 hewwww.... hihi

    mmg nak cubaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takpe tggu smpai stok smpai. Kalo xsmpai gak, ko google je la resepi buat sndiri hahaha

      Delete
    2. As salam sis..if belum cuba boleh je sy agent aunty tini kitchen..boleh dm sy.. Sis area mana ye

      Delete
  3. Replies
    1. Laaa kan dah bgtau tu dlm paket tu disertakan skali sambalnya

      Delete