Friday, July 27, 2018

Tasik Villa International Resort, Port Dickson

seminggu lepas balik dari Lombok, abang aku bising ajak bercuti sekeluarga...so macam biasa dia tukang bising je, yang pening kepala pikir di mana tu aku laaa, tak pun Anim...hehuuu...tapi sebab dia bayar kali ni, aku redho dan pasrah...hahaha...so riki punya riki, aku decided nakpi Tasik Villa International Resort di Port Dickson...so pagi nak pergi tu gigih mak aku masak!aku tolong goreng sosej je, mak siap masak nasi lemak sambal udang dan mihun goreng...pastu ada kuah doyan, buat cicah ngan roti...aku siap gegedik masuk makanan dalam mangkuk tingkat sebab kita nakpi piknik!
dari rumah kami ke Pantai Teluk Kemang dulu...sebab check in jam 3 petang kan...so lepak makan bekalan, pastu melayan anak buah aku mandi laut...ya ampun panas gilaaa tapi aku suka...rindu laut weh lepas balik dari Lombok tuu...hahaha...kemain si Qaiser berani gilaaaa dia masuk laut sampai badan dia tenggelam semua pun dia berani lagi...hahaha...good boy la adik!hehehe...masa ni aku dengan mak abah dan family abang aku je adaaa...Anim dan adik aku tak ikut sebab kerja...
dah sudah mandi, macam biasa kena layan budak-budak ni nak naik kudaaa...hahaha...layan je laaa nak naik kuda la, nak naik kereta kuda laaa...sian kuda tu aku tengok...huhuhu...makngah malas nak layan dah sebab dah penat...dengan panas lagi kan...duk nengok je laaa...sambil teguk coconut milkshakee...
lepas tu kami gerak ke Tasik Villa International Resort yang terletak jauh sikit dari Port Dickson sebenarnya...dia terletak di Lukut sebenarnya...dalam 8km laa dari pekan Port Dickson tu...dah arah ke Seremban dahh...terletak betul-betul tepi jalan raya so senang nak pergi sini...tempat ni memang baru sangat...masa kami pergi ni baru beberapa bulan beroperasi...masa sampai ni, takde sangat la orang...macam resort ni kami yang punya...hahaha...aku terus ke lobi dan lakukan urusan check in..
selesai urusan check in, anak buah aku sibuk nak naik buggy plak...sedangkan bilik kami tak sampai 100 meter pun dari lobi, tapi atok opah layan kan aje laaa...hahaha syiok duk sini, servis buggy di mana-mana...lagi takde orang kan, diorang layan kita beriya sikit...siap lepas aku parking kereta akt villa kami, buggy bawa kami pusing lagi satu round kawasan resort tu...
di Tasik Villa International Resort ni ada banyak gilaaa pilihan jenis bilik...ada chalet atas air, ada bilik dekat main building tu dan juga villa-villa di sekeliling resort...villa pun ada 2 jenis, family villa tu rumah 2 tingkat gak tapi takde bilik...so kami ambil 2 bedroom villa engan harga lebih kurang RM600...masa kami masuk ni, takde langsung orang weh kiri kanan kami...hehuuu...
villa kami ni 2 tingkat...so kat bawah ada hall, dapur, toilet dan pool!hehehe tapi pool dia dalam rupanyaaa...1.6 meter!ingatkan kanak-kanak leh masuk...huhuhu sian anak buah aku dah excited nak mandi...si Qaiser siap menangis berguling weh nak mandi kolam...hahaha 
di tingkat atas pulaaa ada 2 buah bilik...satu bilik ada katil king dan satu lagi ada katil queen...both bilik ada bilik air dan tv semua...lengkap!selesa sangatlaaa kan untuk kami semua...cumanya untuk aku, aku tambah extra bed, letak kat hall bawah je...tengah melepak tu sekali adik lelaki aku call dah nak sampai!hahaha ceyyy pantang dengar orang bercuti, sanggup tu lepas bini dia balik sekolah, diorang gerak dari Melaka ke Port Dickson..hahaha...
ingat petang-petang sikit nak mandi pool, tapi bila Qaiser dah merengek tu kena laaa bawak awal kan...so apa lagi, marilah kita terjunnn masuk pool...Ashu dan Makshu pun dah sampai, meriahlaaa kita conquer pool tu kan...best pool sini...seronok anak buah aku main...siap lompat-lompat lagi...hahaha...
pool ni mengadap water chalet dia...cantiklaaa kan...sebabkan pool takde orang, aku tak lepas peluang laaa berposing dalam air...hahaha...walaupun panas terik, makin terbakar gilaaa muka aku masa ni, aku redho dan pasrah...hahaha...cantik sangat view masa ni...
tak lama tu abang aku turun...apa lagi kita pauuu la dia order air dan chicken wing...kemain memasing order air by the pool kan...dah main air ni memang lapar laa kan...pastu tak lama tu Anim plak sampai dengan Shane...hahaha dahh semua family aku ada hari ni, sedangkan plan aku ngan mak abah dan family abang je...hahaha...dasar kaki jongket semua tak tenang tengok orang lain bercuti...hahaha...
boring mandi kat pool kanak-kanak kita main plak kat pool dewasa...hahaha duk main kejar-kejar menjerit-jerit la masing-masing masa ni..kecoh gilaaa...dah la kitorang je kat situ masa tu...tapi bunyik bising macam sekampung!hahaha...best gilaaa...
dah abes mandi, kami naik buggy balik villa yang dekat tu...sebab aku basah dan bilik air penuh, aku pusing lagi sekali naik buggy dengan Anim dan Shane plak...hahaha manjang naik buggy je la aku kat sini...baik plak tu staff dia melayan...hahaha sambil tu kering baju aku...
malam tu kami keluar dinner, tapi nanti later aku cerita tempat makan kami tu...keesokan pagi nya kami breakfast di Tasik Restaurant & Cafe...untuk villa kami dapat 4 coupon breakfast dan tambah extra bed, dapat la lagi satu...aku memula pikir tak ramai orang ni, mesti makanan sikit kan...sekali sangkaan meleset ok...banyak juga pilihan makanan dia dan boleh tahan sedap!

tengah makan tu sempat layan Musical Faountain Performance!haa tapi siang takde laa lampu-lampu...lagu pun takdeee...yang ada cuma fountain je...layan je laaa...hehehe ok gak kan, kreatif laaa berlatarbelakangkan water chalet tu dia buat fountain...niceee....kalo duk chalet tu, dari atas katil leh tengok dah...hehehe...
dan tengahari tu kami check out...sempat pi layan Avengers dekat Seremban...gigih la abang aku paksa semua ikut tengok wayang...sib baik anak buah aku bertahan duk dalam wayang tu...mak aku la sian sampai tertido...hahaha...

2 comments: