Friday, July 13, 2018

7 Girls and A Guy in Lombok: Day 2.2

Sambungan dari: 7 Girls and A Guy in Lombok: Day 2.1

bila dah kenyang, dah dapat basikal, badan pun penat lepas snorkeling...kami pun menuju ke Tir Na Nog Hotel semula...nasib baik dah boleh check in...so selesai urusan check in memasing angkat beg masuk bilik...kami ambil 3 bilik, ada dapat tingkat atas dan tingkat bawah...harga untuk 2 bilik twin dan 1 bilik triple adalah RM650...ok sangatlah...
aku sebilik dengan Irma dan dapat bilik atas...Zu, Fariha dan Syahnaz bilik bawah kitorang...Raja dan Ema duk rumah sebelah tingkat atas gak...masuk bilik sejukkk..best!dah la besar dan luas...siap ada berandaaa leh sidai baju basah masa snorkeling...langit plak panas memancor-mancor...cepat kering baju...cuma yang tak best sebab takde pili air je, payah nak berak wehhh...huhuhu...lepas masuk bilik dan mandi, semua membutaaa...penat gila weh...
dalam jam 4.30 petang aku dah message dengan Dhito yang stay di tempat lain...ajak dia jumpa depan hotel kami...siap sediaaa nak naik basikal...semua dengan tema biru putih, Irma je degil taknak dengar cakap...hahaha...sangap gak masa memula nak start mengayuh tu, asyik nak terjatuh je akuuu...hehuuu...
misi kami petang tu hunting sunset dan buaian!hehe tengok maps dalam 2.6km juga nak kayuh basikal ni menuju ke Hotel Ombak Sunset...ingat dekat weh, dengan keadaan jalan tak bertar, sakit punggung gila weh...terasa jauhhhhhh 2.6km tu tauuu...hahahaha...pasrah je laaaa....sambil tu cuci mata tengok jantan!eh...hahaha...
sampai kat Hotel Ombak Sunset, kami parking basikal, dan kunci basikal...pastu pi la cari port...tapi sebab sini bawah hotel dan diorang sediakan tempat duduk, so kena laaa beli minuman kan...harga dia tak payah cakap, agak mahal la...tapi pasrah je la sebab nak tunggu sunset kan...kata wishlist!tapi masa sampai ni awan tetiba tebal plak...huhuhuh...tak nampak sunset...
takpe, kami tunggu sambil lepak minum air mahal kat bean bag yang ada...sambil tu kita bergambar beramai-ramai....layan angin lauttt...duk usha orang duk beratur nak ambil gambar di buaian yang viral tuuu...hehehe kami nak tunggu keluar sikit sang mentari, kami nak pi beratur!hahaha...
tapi sayang, tunggu punya tunggu mentari malu-maluuu...tak nak tunjukkan diri...hujan plak mula turun...alahai sedih!sooo tanpa buang masa, kita pi je ambil gambar!takpela takde sunset pun janji ada gambar kat buaian ni kan...nak datang bila tah lagi kann...huhuhu...lepas dah semua bergambar, kami pun naik basikal menuju ke hotel semula...
sekali masa on the way naik basikal tu, nampak sunset tersipu maluuuu menunjukkan diri...terus kita berhenti kejap, layan tengok sunset...layan perasaan dan layan bergambar...hehehe...cantik, tapi sayangnya kami tak berada di buaian...macam tu la kehidupan kan, tak semestinya kita dapat sesuatu yang kita nak pada masa yang kita nak, Allah Maha Mengetahui...but life is alwaysss beautiful!
lepas layan sunset, sambung mengayuh dengan punggung yang dah sengal sampai ke pasar malam...terlajak sikit dari hotel kami...hehehe nak carik makan malam...ada banyak je kedai dan restoran makan malam, tapi saje la layan cari di pasar malam...kami makan nasi campur dengan sayur dan sate...pelbagai jenis sate yang dipilih untuk dibakar...nyum nyum...
perut dah kenyang kami sambung berjalan di Gili Trawangan...tinggalkan je basikal kat area pasar malam then kami jalan kaki je...tak sanggup dah nak naik basikal sebab sakit dah punggung...hahaha melecet weh!hahaha...so jalan, singgah masuk kedai, keluar kedai...takde apa pun cuci mata jer....siap nampak penyu bertelur lagi weh...besar gilaaa...
then aku dengan Dhito dan Irma lepak minum-minum tepi pantai sementara yang lain pergi urut kat spa...lepas je la sembang, sambil layan angin laut...nyaman wehhh...duk plak atas bean bag, badan pun dah penat...so rasa nak lelappp jer...hehehe...
selesai budak-budak tu pi spa, kami pun berpisah dengan Dhito...naik semula basikal balik ke hotel...sempat lagi singgah makan Gili Gelato!makanan wajib makan kalo di Gili Trawangan...takde la sedap gila, tapi boleh la cuba kannn...sejuk tekak sikit...
malam tu aku duk mengemas beg, duduk pun mengereng sebab dah sakit punggung...hahaha dannn lepas tuuu terusss lena diulit inta wehhh sebab penat sangat...katil plak selesa gilaaa...sejuk lagi semua kan...best!nasib baik laaa bar kat Tir Na Nog tu tak bising sangat pun sampai ke bilik kami...Alhamdulillah lena semuaaa...baru ingat nak lepak pool ngan mat salleh malam tu, tapi dah dasar tuaaaaa, cepat penat....kahkahkah...

4 comments:

  1. Saya gi Ombak Sunset dg basikal ikut jalan dalam balik ikut jln luar... alhamdulillah vontot ok je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. vontot kecikkk tu xsakit kottt...hahahaahahah!

      Delete
  2. cuci mata sambil tengok jantan tak boleh blah.. hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bujang lagi, takpeeee...

      Delete