Tuesday, September 19, 2017

Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur

minggu lepas aku ada kerja di KL, so alang-alang dah kat sana aku ajak laaa geng kesekian iaitu Ab, Mrs dan Dzuli bertemuuu sekaligus meraikan birthday 3 orang kesekian yang jatuh dalam bulan September ini...lepas waktu kerja, kami plan berjumpa di Nu Sentral...aku dan Dzuli sampai dulu, so kami lepak di Papparich sementara tunggu Ab dan Mrs...tak lama lepak, diorang pun sampai...sambil order dan minum, sambil kecoh pikir mana tempat nak dinner nanti...eksyen kan taknak dinner kat Papparich!hahaha...punya la macam-macam idea keluar, siap Ab call buat reservation...last sekali semua tutup handphone dan kita pi solat!minta petunjuk Tuhan...setel solat, Dzuli sempat pi beli kek di Coffee Bean, aku beli lilin gak...then semua naik kereta aku dengan niat ingin menuju ke Toowoomba Deli & Steaks di Setapak...sekali tengok jalan jammed nak ke sana, terpaksa tukar niat...Ab dah siap call cancel kan reservation kami tadi..then berniat plak nak ke Longhorn Steakhouse di Quill Mall...siap call dan buat reservation, but then sampai dah depan Quill Mall, ada yang gatal pi suggest layan buffet bersama karaoke di Red Box, Pavillion, ok kita call buat reservation sekali lagi...on the way ke Pavillion, terlalu plak depan Hard Rock Cafe, aku gatal cakap eh jon layan HRC jom!haaa tetibaaa je tiga-tiga makhluk tuhan ni setuju!dan-dan keluar cerita sedih dah lama teringin makan kat HRC la, memang wishlist la...dahhhh berpusing lagi sekali kereta akuuu...again Ab call Red Box untuk cancel kan reservation kami...hahaha adoi...poning!dan akhirnya kami ke HRC!
masuk dalam terus dapat meja...aku tak ambil gambar sangat sebab macam ramai orang...so sis segan la sikit kan...so kita layan ambil gambar menu je laaa...tu pun tak semua menu aku snap..mana yang ada je la eh...sini ada gak serve alcoholic beverages dalam menu, dan ada bar juga...so aku tak ambil gambar la eh...hehehe...boleh tahan juga harga makanan kat sini, nak sila usha...ada banyak pilihan makanan western dan juga Malay food...
sebab kata nak sambut birthday kan, so Ab minta adik Am tu pasangkan belon kat meja kami...sambil tu dia duk bisik-bisik ngan adik tu pasal apa tah...kita buat-buat tak nampak je la kan!bila tanya nape, duk cakap takde apa...ececececece....hahahaha...tapi sekali masa member dia datang nak ambil order, tetiba dia cakap abang ada order 3 brownies tadi kan?masa tu muka Ab memang kelakar gila!muka yang nak cover sambil terkulat-kulat...hahahaha kantoiii surprise tak jadi...aku punya gelak masa ni, sakit gila perut...hahahaha!takpelaaaa surprise tak jadi, kami tetappp hargai effort kauu nak buat surprise tu Ab oiii!maciihhhh Abam Abbb....hahahahaha...
tak lama melepak sambil sembang dan membahan surprise tak jadi si Ab tu, minuman kami pun sampai dulu...aku haruslah dengan Bottled Water (RM6) aku kan...then Ab ambil Iced Lemon Tea (RM12), Dzuli layan Lemonade (RM14) dan Mrs pilih Virgin Mojito (RM28)...haaa kemain pilihan air Mrs kan....hahaha aku tak rasa pun air diorang...so takleh nak komen sedap ke tak...
dan setelah seketika menanti, sampai laaa makanan kami....aku pilih Original Legendary Burger (RM63) yang besar gilaaa...dengan juicy beef patty, ada smoked turkey bacon lagi...memang sedap!big portion lagi tu...sampai senak perut aku makan...Dzuli pula pilih Fish & Chips (RM55) yang pun besar gila portion..ada 3 ketul ikan besar dalam pinggan dia...sedap juga...Mrs plak layan Barbeque Chicken (RM49) yang didatangkan dengan half chicken weh...besar gilaaa...senak perut nak abeskan...memang besar la portion kat sini...dan Ab ambil Black Pepper Steak (RM88)...yang ni pun sedap...aku suka kuah dia tu sedap...overall makanan kat sini sedap, cuma besar sangat portion...patut ambil tiga jenis makanan je...hehehe...
selesai makan, kami layan sembang...sambil tu duk tengok ramai gila orang celebrate birthday malam tu kat HRC...siap kena panjat kerusi empunya birthday dan staff situ nyanyi ramai-ramai untuk diorang...malu wei...aku dah jeling adik Am tu cakap tak naik kerusi...hahahaha dan tak lama lepas tu, sampai laaa staff HRC kat meja kami sambil pegang 3 mangkuk brownies dengan lilin...nasib baik tak kena panjat kerusi kauu...hahahah...so diorang nyanyi ramai-ramai dan bagi kami brownies tu...hahaha walaupun surprise kantoi di awalnya, tapi tetap kami happy!cumanya lemah tengok harga Hot Fudge Brownies tu RM49 sebijik...hahaha nasib baik sedap weh tapi big portion gak la...mengah nak abeskannn...
lepas tu kita layan live band seround duaaa...live band start dalam jam 10 malam...berdentam dentum jantung aku masa ni, sebab kuat gak musik nya...haish orang tua sangat kan aku ni...takleh dengar muzik kuat-kuat...hahaha...lagipun aku jenis layan lagu tangkap leleh melayu je...hahaha...
dan tak lama lepas tu, kami pun bergerak balik...sempat bergambar depan pintu HRC sebagai kenangan...terima kasih Ab belanja semuaaa birthday girls malam tu...siap ada surprise lagi...weols terharu sangat...nantikan lah surpriseeeee untuk birthday ko plak nanti yer!hahahaha...
dan sebelum pulang, sempat kami singgah di KLCC nak ambil gambar kek!haaa kek yang Dzuli beli kat Coffee Bean tu kami tak bawa pun turun masa di HRC tu...so acah-acah je la bergambar ni kan, sebab kek dah beli...hahaha dan lepas tu kami semua balik ke rumah masing-masing...selesai juga sambutan birthday bersama kesekian...

Monday, September 18, 2017

Trip to Seri Iskandar, Perak

pada 8 September yang lepas aku ke rumah Sue di Seri Iskandar...saje je ke sana sebab nak support event larian kolej Sue...sekali la kami acah-acah pre celebration sebelum birthday trip kami minggu berikutnya tu...hehehe so lepas kerja Jumaat tu, aku tumpang Irma ke KL Sentral...sempat laa aku dinner dengan Mrs di 4Fingers dan ngopi di Cafe Coffee Day dalam Nu Sentral tu...
lepas tu aku berkejar menuju ke platform untuk menaiki ETS...nervous juga bila sensorang ni kan...hahaha tapi aku cuba ajar diri jangan nervous sangat, jangan overthinking...relaks je...aku ni kan gemor pikir benda yang belum jadi lagi...nervous duk sebelah sape, nervous kalo salah naik train...hahaha bengong kan?lagi kalo sorang-sorang camni...hahaha...selamat sampai di Batu Gajah dalam jam 11 malam, Sue dah tunggu...terus gerak ke rumah Sue di Seri Iskandar...lepak sembang malam tu, then tidooo...
esoknya seawal 6.30 pagi kami dah keluar umah menuju ke Mini Stadium Seri Iskandar...sebab Sue sekretariat event ni, kena la datang awal kan...Malaysia Day Color Run 2017 dianjurkan oleh Kolej Komuniti Pasir Salak...layan je laaa berlarian secara solo sejauh 5 km...
setel event, kami balik rumah...sempat menyinggah beli seafood untuk projek petang nanti...sampai rumah makan nasi lemak yang dapat lepas event dan tidooo...penat weh!hahaha tapi dalam kul 1 petang tu aku bangun dah siap-siap untuk projek seafood kami...
dan setelah bertungkus-lumus kat dapur, tadaaaa...hahaha berjaya juga kami nak buat shellout kat rumah Sue ni...best gilaaa walaupun resepi campak-campak jer...hahaha gigih la lepas tu nak ambil gambar dengan lilin bunga api tu kan...sampai peluh-peluh!lepas tu baru la kami makan dengan amannyaaa...sedap!
bila dah kenyang gila, kami pun mandi-mandi dannn tidoooo lagi!hahaha makan tido je la kerja kan...malam lepas maghrib barula kami keluar ke Ipoh Parade...sempat layan EggSpert yang sedap gilaaaa sekejap sebelum kami melayan wayang Bad Genius...best gak la movie nih...balik rumah dua-dua pengsan sampai ke pagi...hahaha baru plan nak buat itu la, ini la...hakikatnya dedua dah tuooo...
esok paginya bangun goreng nasik dan makannn...sedap plak kami berdua memasak kan...hahaha pastu layan kopi o kawww sebelum sambung tido balik...hahaha memang rileks je la trip kali ni kan...melepak je kerja...dan dalam jam 12 tengahari kami pun bergerak ke Ipoh...sempat la kami lunch di Greentown Dimsum sebelum Sue hantar aku ke Stesyen Keretapi Ipoh...
train aku pada jam 3.45 petang...perjalanan smooth sampai ke Putrajaya...then naik ERL ke Putrajaya Sentral dan ambil kereta di opis...selesai perjalanan hujung minggu aku ke Seri Iskandar Perak...solo trip lagi tau...hahaha poyo lah!ok nanti aku story birthday trip aku bersama Sue ke selatan tanahair plak yer!