Monday, November 21, 2022

Sepinggan Semangkuk Kg Sijangkang, Telok Panglima Garang

dari Kopi Senget, kami nak cari dinner pula...tak jauh pun dari situ, kami ke Sepinggan Semangkuk yang terletak di Kg Sijangkang...cantik bangunan dia bila malam ni dengan lampu-lampu kan...masa ni kena snap laju-laju sebab hujannn...hehe memang berlari masuk dalam kedai...
masuk dalam kedai memasing dah berbunyi cantikkk deko dia...hehehe kitorang duk snap gambar pastu duduk jap amik meja then memasing pi solat dulu sebab takde la lapar sangat lagi kan...solat kat bahagian atas kedai ni...
pastu moh le kita usha menuuu...banyak gak menu dia tapi menu standard kafe hipster la kannn...takde la apa yang menarik sangat hehehe pastu kan macam kenyang je kan...so takde bernafsu sangat kan nak mengorder tu...
haha nampak nau lemau mood nak menulis kan hahaha tapi kugigihkan jua...so layan je la gambar menu-menu kami kat bawah ni...menu kat sini biasa je la pada aku, takde yang wow sangat hahaha so rasanya takkan datang dah la kot sebab jauh gak dari kawasan aku...hahahaha....tapi kalo korang dekat leh la pi....portion dia besar...
dan macam biasa laa kena la ada bergambar beramai-ramai kan...port lawa la nak bergambar...hahaha so lepas tu kami pun balik...memasing dah tua, sorang sakit perut, sorang nak muntah...haha sempat singgah klinik ya bila dah sampai dekat area rumah Liana tuu...hahaha aduhai...

Friday, November 18, 2022

Kopi Senget Cafe, Telok Panglima Garang

pertengahan June lepas aku ajak Dini celebrate birthday Liana...lambat sikit kali ni sebab dia pergi Umrah masa birthday dia Mei lepas...balik plak kena Covid19, so sampai ke June baru dan nak celebrate...hehehe so sebab dia pun duk sakit perut apa la lepas kena Covid tu, so kita tak pi jauh la...aku duk usha kawasan sekitar area rumah dia je laa...seo memula aku dan Dini berkumpul kat rumah Liana...siap semua barulah kami ke Kopi Senget Kafe yang terletak di Telok Panglima Garang...ya ampun comel!suka sangat la Dini kan tempat gini, dia nak amik gambar, yang kita lagi suka leh posing-posing, orang amikkan gambar...hahaha...
masa kami sampai ni dah nak tutup dahhh...tapi still ambil order laa...makanan pun tak banyak tinggal da...takpe laa kita nak bergambar je lebih sebab later nak dinner tempat lain hehehe...so order soto dan kopi memasing...sambil bergambar la apa lagi...comel nau kafe dia ni haaa...hahaha...i loike!tapi memang banyak dah coffee cafe ala gini skang kan...
setel order kami pi duk kat belah luar...comel gak...hahahaha apa lagi, bergambar laa...makanan sampai pun sambung lagi bergambar...seronok sangat lah dapat bergambar ni...hahahaha sedappp soto diaa...walaupun amik satu, berebut makan ya...hahaha kopi pun sedap!so memang leh pi lagi kalo berhampiran kawasan...hehehe...
staff kat sini memang mesra dan peramah...so apa lagi kita suh la dia amik gambar kita bertiga kan...sampai senget-senget dia suh kami posing, baru la sesuai dengan nama kafe kata dia....hahaha eh akak-akak memang pantang orang suh posing hahaha...ok dah jom ke kafe seterusnyaaa...