Monday, January 2, 2017

Lepaq Lepaq @ Jalan Ceylon, Kuala Lumpur

Sambungan dari: Lanson Place Jalan Ceylon Serviced Apartment, Kuala Lumpur

bila malam, walaupun perut takde lah lapar sangat sebab makanan banyak gila...tapi dah nama dalam KL ni, tetappp nak keluar makan!hehehe punya laaa jauh kitorang berpusing nak makan di Saloma Bistro, sekali tutup untuk private function!last-last balik apartment, sebelah dia ada satu cafe hipster bernama Lepaq Lepaq @ Jalan Ceylon...memang betul-betul sebelah Lanson Place tuh...
cantik juga deko cafe ni...aku tengok dalam blog orang, kalo siang nampak laa hijau-hijau hutan luar dia tu sebab dinding dia memang cermin...ni kau datang malam, memang tak nampak apa laaa...lagi plak kami duk kat bawah...malas nak naik atas...hehehe
dikatakan menu yang famous di cafe ini adalah Nasi Lemak Cheesecake dan Rainy Day Coffee...tapi aku tak order pun Nasi Lemak tuh...coffee tu adik aku ada order...so sebelum pape jom usha menu...aku rasa menu weekend and weekdays adalah berbeza...sebab aku datang on weekend so aku share menu weekend je la ngan korang yer...hehehe and please bear in mind, cafe ini menghidangkan alkohol...
lepas dah order, sempat la mak aku ngan anim pi sok sek dengan staff situ nak surprise kak ipar aku sebab besday dia pun menjelang tiba juga...ni senang cerita namanya besday anak beranak semua sekali bulan Mei...hehehe kitorang order Double Chocolate Cheesecake (RM13)...order satu slice je buat cukup syarat...dah tak larat nak makan kek dah, kek besday Zara pun tak abes makan lagi...hehehe
video
lepas dah nyanyi-nyanyi tu, satu persatu minuman dan makanan pun sampai...haaa ini lah dia Rainy Day Chocolate (RM15) yang famous ittewww...hehehe hot chocolate atau coffee dihidangkan dengan gula-gula kapas umpama hujan yang turun membasahi pipi...eh...hahahaha biasa je la, seronok bergambar je laaa...hehehe selain tu, aku layan Flat White Coffee (RM11)...yang lain-lain tu duk ambil juices, so malas nak ambil gambar...
untuk makanan pula, kitorang ambil Lamb Rack (RM45)...masa order ni waiter dah bagitau, diorang biasanya letak wine dalam lamb tu, tapi untuk kitorang diorang tak akan letak lah...fuh bagusnya, nasib baik bagitau tau...hehuuu...aku tak rasa pun lamb nih, tapi diorang cakap sedap...then ada yang order Pan Sear Saba Fish (RM30), dan aku order Salmon Sandwich (RM20) sebab acah-acah diet...hahahaha biasa jer la, sedap tapi takde la sedap gilaaa...hehehe
rasa rugi plak tak cuba makan Nasi Lemak Cheesecake tu...tapi nama aku nak datang sini lagi, memang tak la kan...jauh dan tak rasa berbaloi sangatlah nak datang semata nak makan Nasi Lemak Cheesecake tuh...haaa sape-sape kalo terterjah sini dan makan Nasi Lemak hipster tu, share la ngan aku yer sedap ke idok...hehehehe...gambar lama kat bawah ni, sekarang 2 orang botak tu dah berambut, si demok baju kuning tu pun dah boleh berjalan...yang si tudung kelabu belakang tu plak dah naik berat berkilo-kilo!pfftttt...hahahahahaha!

Sunday, January 1, 2017

Lanson Place Bukit Ceylon Serviced Apartment, Kuala Lumpur

pada 28 Mei yang lepas, sempena besday anak buah aku, si Zara tu, kitorang bercuti di KL!hehehe budak kecik tu kemain, request nak besday kat hotel ok!eii ngada sangat...tapi mak aku tak suka dah kalo bercuti sekeluarga duk kat hotel ni, dia cakap payah nak main dengan cucu...then kitorang plan nak masak-masak dari rumah, tu yang pilih sekitar KL je...so adik aku pun duk usha lokasi yang best sekitar KL ni...cari punya carik, kami semua setuju untuk ke Lanson Place Serviced Apartment yang terletak di Bukit Ceylon, KL...
sampai je di Lanson Place ni, kitorang terus ke lobby area untuk check in...masuk je lobby, pergh cantik seh...aku suka...adik aku duk setelkan urusan check in, aku duk usha kawasan lobby tu...suka gila aku ada ruang tamu yang cantik berhadapan dengan kaunter check in tu...berangan-angan aku nak ada rumah macam ni...hehehe tapi angan je laaa...hehehee oh untuk kali ini, kitorang memilih untuk stay di 3-bedroom Deluxe Residensi dengan city view!
dapat je kunci terus parking kereta dan menuju ke tingkat 27!masuk jer, wahhh cantik gila apartment nih!terus berangan nak ada rumah cenggini...hahahaha apartment yang lengkap dengan semua benda nih!memang syiok lah...luas gila ruang tamu dan dining area dia...selain tu ada 3 buah bilik dan juga 3 buah bilik air...memang sangat selesa!
dapur dia luas gila ok...ada electric stove with hood, microwave, oven, fridge besar dan segala pinggan mangkuk yang diperlukan memang lengkap!terbaik!selain tu apartment ini juga lengkap dengan washing machine dan dryer, iron dan ironing board...dan aku difahamkan juga ada swimming pool kat sini tapi tak sempat terjah daaa...
dah abes tour satu rumah, kami pun cepat-cepat siapkan sambutan birthday Zara!sebabnya kitorang ada less than 1 hour sebelum abang aku sampai dengan birthday girl tuh...hehehe sakan laaa Atok, Opah, Makngah, Alam dan Ashu menyiapkan susunan makanan dan dekorasi untuk birthday girl...makanan semua homemade tau kecuali desserts!hehehe
tak lama dah siap tu, birthday girl pun sampai!tersipu-sipu dia kan buka pintu orang nyanyi-nyanyi...hahaha haaa apa lagi seronok nampak banyak hadiah...terus pi situ dulu...lepas tu baru usha makanan atas meja...haaa selesai ambil gambar, apa lagi, terusss serbu makanan!lapar hoih...hahahaha sedapnyaaa semua makanan...eceh puji diri sendiri sebenarnyaaa...hahahaha!
happy 4th birthday Zara walaupun dah setengah tahun berlalu...hahaha Makngah loves youuuu...moga jadi insan berguna kepada Atok, Opah, Mama dan Papa...bahagia dunia akhirat...baby makngah ni...huhuhu sedih tengok dia makin membesar...
petang tu kami just lepak, ada aunties aku yang datang petang tu makan-makan...sambung tido...sampai laaa malam, kami sempat keluar dinner kat luar...yang tu aku cerita dalam next entry...dan akhir sekali, layan pemandangan Kuala Lumpur dari tingkat 27...Selamat Malam Kuala Lumpur!