Friday, December 9, 2016

Cari Makan di IOI City Mall: New York Steak Shack

*tebas-tebas lalang*

Ya Ampunnnnnnnn lama gilaaaaaa tak update blog!hahaha aku tak tau la ada lagi ke yang follow blog aku nih...sorry sangat-sangat, ramai yang menyeru di email suh update tapi aku tak tau la memang kelaut betul semangat nak menaip...jangan tanya kenapa sebab aku pun takde jawapan...ada beberapa kali nak start balik tapi jadi hilang arah tak tau mana nak start!banyaj gilaaa entry tertangguh!bab travel paling last aku cerita trip september tahun lepas!pasal JJCM plak paling last bulan mei lepas...waaaaa banyak nya nak kena catch up balik....sobs!ok aku cuba eh...dengan menyetelkan dulu cerita-cerita kedai makan yang aku terjah!ntah berpuluh ke beratus kedai makan aku tak dan review lagi since Mei lepas...hehehee adoi laaa...#tariknafas

ok pada 14 Mei lepas, besday abang aku yang ke 34, kami sekeluarga telah ke New York Shack di IOI City Mall...aku dah lama nak cuba makan di sini sebab nampak macam best jer kedainya...tinggi harapan aku ke kedai ni, berharap steak yang dihidangkan marvelous la, sesuai dengan namanyanya New York kan...hahahaha sebelum tu meh layan deko dalam kedai dia...bersih, kemas dan tak ramai orang...maybe masa kami pergi ni bukan peak hour kot...aku pun dah ingat-ingat lupa...hahaha...
dah tengok kedai?ayuhhh layan menu...hahahaha nampak nauuu dah lama pergi sini...siap ada menu Ramadhan kauuu...hahahaha adoi...tapi aku taknak share la kat sini...maluuu kehkehkeh...ok malas nak cerita panjang, korang usha sendiri gambar makanan yang ada di sini yer...ada steak, ada lamb, ayam, burger...ada pelbagai pilihan side dishes juga...pastu boleh pilih juga menu yang bersize besar untuk sharing...jom usha...eh aku macam dah tak reti nak bercerita...hahaha kasik chance ye...baru nak mula menaip lepas 4 bulan 'rehat'...hahahaha
lepas dah order, sementara tunggu makanan sampai tu kita buat la sesi makan kek dulu...dah nama pun besday kannn...hehehe sekali salah sorang dari staff New York Shack ni adalah bekas student adik aku...tetiba jer dia keluar bawak sizzling brownies!hahaha punya la baik dia nak belanja besday boy...hahahaha 
dan tak lama lepas makan-makan kek, makanan pun sampai satu persatuuu...hehehe antara menu yang kami order adalah T-bone Steak (RM35.90), Lamb Shoulder  (RM31.90), Lamb Cutlets (RM35.90), Rosemary Chicken (RM18.90) dan pastaaa...aku tak ingat dah pasta apa...takde dalam rekod plak...hehehe...tapi overall pada aku biasa laaa...a bit bland pada aku rasa dia...takde sedap gilaaa steak dan lamb kat sini...bak kata abah aku bukan premium meat la...gituuu...tapi sesuai la kot dengan harga dia tuh...hehehe tapi baru ni aku baca Supermeng Malaya, dia cakap boleh tahan sedapp...maybe aku tekak melayu...dia Hitaliannn...hahahaha
tapi pape pun, leh lepak ramai-ramai sekeluarga tu priceless lah kan...sedap tak sedap tu belakang kira lah...pastu happy sebab dapat birthday discount sebanyak 10%...hehehe nahhhh aku belanja sikit gambar aku...kot-kot ada yang rinduuuu...hahahahaha!tapi ni gambar 6 bulan lepas tau!sekarang berat badan aku dah naikkkkk!demmmm...hahahahahaahahahaha!yeay happy dapat taip 1 entry!yeeehaaaaa!muah muahhhsssss....

Tuesday, August 16, 2016

Don's Diner, Bandar Baru Bangi

sempena birthday abah aku pada 12 Mei yang lepas, adik aku plan untuk early dinner di Don's Diner yang baru dibuka di Bandar Baru Bangi!aku pun apa lagi, terus la setuju sebab asyik dengar adik aku pi cawangan dia di PJ...Don's Diner ni terletak di Plaza Paragon Point, di belakang Andalusia Bandar Baru Bangi...masuk jer kedai ni aku terus suka dengan dekorasi diaaa...cantik!katanya inspirasi dari cerita Godfather tahun 1972...ye ke?aku pun tak pernah tengok cerita tuh...hehehehe...
menu kat sini berasaskan western food...memang terdapat banyak gila pilihan dari appetiser sampai laaaa ke dessert!memang boleh pening kepala mana satu nak pilih...hehehe tapi sebabkan kami dah ada aim nak makan apa kat sini, so memang tak payah pusing sangat lahhh...sempena birthday abah ni, kitorang dah plan nak cuba menu istimewa di Don's Diner ini iaitu The Crabfather!
setelah beberapa ketika menanti, akhirnyaaaa tibaaalah menu yang kami order iaitu The Crabfather (RM255)!menu ini merupakan lambakan seafood dalam dulang yang sangat menginzalkan!seafood ni boleh dipilih nak letak sauce butter saffron, mild spicy atau volcano hot...kami minta seafood dengan butter saffron...dan kemudian minta juga sauce mild spicy dan volcano hot dalam mangkuk yang asing...The Crabfather ini didatangkan bersama soup dan bread of the day!yeahhh marilah kita lihat rupa parassss The Crabfather ini......hehehe!
haaaa amacam?menarik?tertarik?hehehe memang menarik weh...buat kaki seafood tuh, memang sedulang penuh seafood ini mampu menggoda jiwa dan raga ok!hahahaha sedulang ni memang boleh buat makan sekeluarga!ko namakan je apa jenis seafood semuaaa ada kat dalam dulang nih....hehehehe haaa rupa dah inzal, macam mana rasa dia plak?pada aku seafood dia fresh laaa tak lembik pun...sedap!kuah butter saffron tu pun sedap...cuma nya sebab creamy dan tak pedas, bila makan banyak-banyak tu rasa muak cepat!nasib baik laaaa ada kuah tambahan yang pedas tu...penyelamat keadaan...selain tu aku rasa rugi sebab set ni tak didatangkan dengan nasi!kalo ada nasi lagi best kot...hahahaha dasar perut melayu kann...hehehe so makan semata seafood je, memang rasa tak cukup!hahahaha...
selesai makan, kitorang lepak-lepak kejap...tetibaaaa jer satu kedai bergema lagu happy birthday!hahahaha then staff diorang bawak keluar Don's Chocolate Grenade (RM19) untuk abah aku...adik aku dah kawtim dengan staff kat sini...gigih semua menyanyi beramai-ramai...tapi takleh blah bila nak nyalakan lilin guna lighter, terkial-kial adik tuh...last-last birthday boy yang pakar dengan lighter yang kena hidup lilin sendiri!hahahaha....Don's Chocolate Grenade ni sangat menarik!kena tuang sos karamel atas coklat tu, baru laaa keluar segala isi perut diaaa tu...menarik sangat dan rasanya pun sedap la kot...sebab aku dapat makan gitu-gitu je, sebab anak buah aku dah conquerrr....hahahahaha pasrah je laaa aku....
overall aku rasa suasana kedai ni best, staff pun sangat best...cuma pilihan makanan kali ni biasa je laa...tapi aku tak sure makanan lain macam mana, maybe kena pergi lagi sekali la kot untuk rasa menu-menu lain pulaaa...hehehehe ok korang, kalo rasa teringin tu, boleh laa cobaaa yer ke Don's Diner nih.... =D