Monday, January 19, 2015

Pertemuan Geng-Geng Travel Blogger

beberapa bulan lepas si Bibie Karim ada message aku cakap nanti dia nak turun KL, transit sebelum dia 'balik kampung'...makanya bermula laaaa macam-macam perancangan kitorang ni...berbulan lagi kan, tapi dah excited...almaklum tak pernah bersua muka lagi, sedang kan sembang kencang macam dah selalu jumpaaa...hahaha duk pikir nak jumpa kat mana, makan kat mana....pastu timbul idea nak ajak sekali geng-geng travel blogger yang berada di sekitar tempat kami nak lepak ni...elok gak tu kan, sebabnya kalo saja-saja nak jumpa tu, macam takde peluang je kan...masa-masa gini la ada alasan nak gather geng-geng yang dikenali melalui alam maya ni....

makanya pada hari sabtu lepas, dalam 11.45 pagi aku dah bergerak menuju ke KLIA2 untuk menjemput tetamu khasss dari sabah baaa....sampai sana, lepak kejap tunggu Bibie sampai...sambil tu geng-geng lain dah mula whatsapp tanya lokasi pertemuan...dan dalam kul 1 petang tu aku nampak Bibie lari terkedek-kedek ke arah aku dengan muka excited!hahaha jumpa-jumpa terus peluk-peluk dan masuk kereta!pastu terus sembang kencang punya, macam-macam topik keluar kan...takde istilah malu-malu la...nak kena lepuk ngan aku kalo ko nak malu-malu kan Bie...hahahaha!

terus kereta aku memecut menuju ke Putrajaya...ke Slero D'Timur yang terletak di Ayer@8...kedai ni memang aku selalu promote kan....selalu gak pi dolu-dolu....sebenarnya ni kedai kawan Bibie!dia yang promote ke aku suh pi sini...kiranya ni 1st time laaa Bibie sampai ke kedai kawan dia ni....sampai-sampai jer terus jumpa Filiz dan suami dia!kawan sekolah Bibie dulu...terkejut la minah tu sebab dia terlupa tarikh Bibie cakap nak datang...sakan la bersembang sambil  order makanan...

sambil sembang, sorang-sorang geng-geng travel blogger sampai...memula Dzuli sampai dengan tersengih-sengih...hehehe pun sama, takde istilah segan silu...terus masuk jer bersembang dengan kitorang...hahaha memang banyakkkkk cerita dia nih...siap hafal lagi semua story di blog sampai aku kena surrender la...aku ingat aku dah banyakkk tau cerita, tapi dia lagi banyakkk...almaklum dia dengan Bibie kan ada Twitterrrr....aku takder Twitterrr....sobss....hahahaha

tak lama lepas tu sampai pulaaaa Azra bersama beg LC dia yang menjadi tanda tanya di blog tu!hahaha excited jumpa dia ni sebab mana pernah nampakkk dia punya muka di alam maya ni kan...lain laaa muka aku ni memang bersepah...hahaha ok aku kalo tengok profile photo Azra kat blog dia tu aku membayangkan dia tinggi....tapi silap rupanyer...eh?hahahaha dia ni seorang yang cool dan paling kurang memetir bila bercakap banding ahli-ahli mesyuarat tingkap yang lain...hehehe

dan last sekali, sampai la mama aaira yang vogue!sapa lagi kalo bukan Nanatron!almaklum skang duk kat N9, tu lambat tiba tu...hehehe sampai jer Nana ni, memang lagi kecoh la kedai tu....semua nak bercakap, semua pun cakap memetir...eh #pandangdirisendiriBibie&Nana...gamat!sampaikan orang belakang meja tu duk pandang-pandang je ke meja kitorang...hehehe

sepatutnya aku dan Bibie nak gerak ke KL pada jam 3 petang....tapi dek sakan bersembang, macam-macam cerita keluar...tertangguh-tangguh kitorang nak gerak!mostly topik memang pasal travel dan juga blog-blog yang dibaca...gigihkan, semua kaki blog walking...buka satu cerita, semuaaaa orang tau...bersahut-sahut laaa kan....hahaha paling takleh blah masa aaira ajak mama dia balik, gigih mama dia suh tungguuuuuu kejap semata nak dengar gossip!hahaha aku sampai lupa gosssippp tu sebab gelak sampai sakit kepala...hahahaha memang best!memang happening la korang!kalo boleh memang nak lepak lama lagi, tapi aku dan Bibie ada plan yang seterusnya....jadinya terpaksa juga bergerak dalam tengah syok bersembang tuhhh....
dari kul 3 petang plan nak gerak, last-last kul 5 petang baru gerak!hahaha kematu laaaa bontot kakak kawasan tunggu kitorang kat KL nun...yeahhh next kami berjanji untuk berjumpa dengan Saidatul Nazla pula di Publika!aku bukan pandai sangat kat sini, main belasah je laaa...tengah nak mencari Nazla, terjumpa pulaaaa beribu-ribu panda!terkejut aku...hahaha terus call Nazla suruh ke situ juga...nasib baik laaa tak lama tu ternampak Nazla dicelah-celah panda!hahaha
bincang punya bincang mana nak lepak...memula ingat nak lepak ngopi kat hipster cafe jer....tapi Nazla kelaparan tak makan apa lagi...last sekali decided untuk ke Boat Noodle!nasib baik laaa aku ingat sikit-sikit lokasi diaaa....hehehe terus pergi ke sana...sebabkan dah kul 6 petang, ramai la orang so kena beratur jap...dapat jer tempat duduk terus order makanan dan sembang...sakan la aku ngan Bibie duk ngenakan Nazla yang bajet sesuci lebaran ni...hahaha!sampaikan tersedak-sedak si Bibie makan sebab duk tergelak je keje...hehehe
setel makan, kami pun berpisah dengan Nazla...then aku hantar Bibie ke rumah makcik dia di Cheras...malam tu dia akan naik bas dengan family dia ke KLIA2 dan seterusnya berlepassss ke Seoul!hoih jeles aku tauuu...hahahaha Alhamdulillah selesai misi nak berjalan, makan-makan, jumpa geng-geng yang berkongsi minat yang sama....hehehe next time ada rezeki, boleh berjumpa lagi...mungkin leh ajak lebih ramai lagi...lagi meriah kan....hehehe =D

50 comments:

  1. syoknya jumpa geng DJ!! boeh imagine tahap gamat kat restoran tu, hehe..

    tetiba rasa jeles, huhuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang syok LD...insyaAllah next time jom la join kami....hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. hehe ni lady evening la MKL...hehehe

      Delete
  3. Anyway tahniah buat perjumpaan blogger2. Teruskan.. Saya tumpang gembira je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks MKL...insyaAllah satu hari nanti jom la join MKL....hehe

      Delete
  4. ehh..DJ..tahun baru, template baru..nampak lebih segar lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezaaa nafas baru...macam chewing gum plak....

      Delete
  5. DJ..kalau korang buat reunion lagi jgn lupa include me again plsssssssss....ni mmg kes merayu nih

    ReplyDelete
  6. ruginya..kalau JM dapat join hari tu leh jumpa si Azra tu..huhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kemain byk plak komen ko JM oi.

      Delete
    2. ahahahah...nk balas dendam sbb x boleh pegi

      Delete
  7. hahaaahaha mmg bergegar satu kedai tu ... hadehhh tak sangka sampai camtu skali kite bergosipan kan


    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yezzaaa gelak berdekah2 kan...mmg tak pikir org lain langsung!hehehe

      Delete
  8. Paling xboleh blah memang si Nana ah. Aku tau minah tu banyak mulut tapi xsangka jenis memetir gak. Mentang2 kita kenal tuan kedai, terus buat macam kedai sendiri. Nextime umur panjang kita jumpa lagi eh. Thanks tolong jemput & hantar aku. Tetiba formal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn....aku pun underestimate tahap kepetiran dia....hahahaha ok no prob....sib baik tak kuar perkataan 'saya'...kahhhh

      Delete
    2. aku lagi la nak ngaku, sangat jarang baca blog nana, segan jugak nak menyembang...lepas topik last, hah...terus serasi..kah2

      Delete
    3. hahaha gitu kannnn....meletops sangat topik kan....sekali sekepala rupanya semua!hahahaha

      Delete
    4. Ko ada terkeluar saya ok...pastu cepat2 nak cover balik lak kan. Dah lah skema borak ngan Azra kan. Hahaha.

      Delete
    5. hahahaha ingat jer ko kannn!hahahaha

      Delete
  9. sesuci lebaran sangat aku kannnnn. tapi tu la. kejap sangat dapat melepak nya. Jauh kakak kawasan datang tauuuu. ada rejeki jumpa lagi tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kejap sangat kan jumpa kooo....setakat makan mi 5 mangkuk jer perjumpaan kita....hehehee ko pi la sabah lawat idola ko tuuu...hahaha

      Delete
  10. nanti boleh buat trip travel sekali ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kalo ada peluang....hehehe

      Delete
  11. alaaa.. jelesnyaaaaa..... lenkali ajak tauuu.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jangan la jeles anil...insyaAllah.... =D

      Delete
  12. Amboiii..itu je nak kata.
    Kbai.

    ReplyDelete
  13. aku dari rumah dok fikir, cmne la ak start borak2 dgn korang. I kan pemalu...warghahaha...
    sekali sampai, macam dah kenal lama..tapi mmg fun la semua jemaah, x de simpan2 punya.
    DJ, lain kali organize lagi plis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe aku pun sama gak...risau jer, tapi malas nak pikir sangat...sekali rancak tak hengat plak kannn...hehehe insyaAllah ada rezeki leh jumpa lagik!kena tunggu retis turun la nampak gayanya...hehehe

      Delete
  14. haaaaa tak ajak..takleh nak dengar gosip :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe gosss biasa je la ms....banyak citer psl travel jer nih....hehehe next time ye insyaAllah... =D

      Delete
  15. Wahhh.... seronok ya☺☺... blh la join next time....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yup insyaAllah next time kita buat lagi... =D

      Delete
  16. Gambo tepek ros tu sape? He He He...

    ReplyDelete
  17. Banyaknya mangkuk!!! ni makan untuk berapa bulan ni? arrrr Bibie pun ada? dia tengah seronok balik kampung tu huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mangkuk tu sikit jerrrrr isi dia!hahaha! Yup ni sblm bibie terbang balik kampung....

      Delete
  18. Waahh!! Best nye.. nak jugak. Hehe

    ReplyDelete
  19. hai DJ... bestnyeee.. nak join geng DJ boleh? ehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi marea...insyaAllah next time... :-)

      Delete