Wednesday, January 21, 2015

Summer in Downunder: Day 3.1 - Max Brenner Chocolate Bar, Surfers Paradise


hari kedua kami di Gold Coast, bangun pagi terus siap-siap...sempat aku suruh dini call reception tanya hari ni Warner Bros Movie World buka ke tak...tetiba aku jadi konpius...sedangkan dah pernah check sebelum ni rasanya masa buat itinerary...tapi napetah tetiba was-was...almaklum, hari ni adalah 24 Disember 2014, sehari sebelum Krismas!nasib baik laaa diorang cakap buka...kalo tak memang burn laaa tiket yang dah beli tu...huhuhu tak lama tu, budak 2 orang tu laju jer turun bawah sebab nakpi layan internet kan....aku plak sebab dah abes tempoh guna, jadi duk layan pemandangan best di balkoni bilik je laaa...indahnya hari....langit pun membiru....rasa excited pula...pada aku walaupun summer ni panas, especially kat tepi pantai kan, lagi la panas...tapi sebabkan langit membiru cantik!ok terus rasa pasrah dan redho dengan panas!hahaha lagipun masa summer ni laaaa ramai abam-abam sado tayang body kat Surfers Paradise!eh?
kemudian kami pun keluar meninggalkan hotel pada jam 8.30 pagi...terus menuju ke Surfers Paradise Boulevard...mula-mula kami plan nak sarapan di San Churro Chocolateria...tapi bila pikir dah pernah makan di situ masa di Melbourne dolu-dolu, kami decided untuk cuba sarapan di Max Brenner Chocolate Bar pula...terus bergerak menuju ke Tower of Chevron Renaissance di mana terletaknya Max Brenner ni...sekali tak buka lagi daaa...kena tunggu jam 9 pagi...dah tak lama dah, so just jalan-jalan sekitar situ je laaa untuk membunuh masa....kedai pun banyak tak buka lagi....nasib ada mural-mural yang boleh dilayan bergambar....hehehe
tepat jam 9 pagi, lajuuu jer kami serbu Max Brenner Chocolate Bar nih!terletak di hadapan Starbucks dan Saffron House tempat kami makan turkish kabab semalam...memang takde orang lagi la kan masa ni...terus usha menu di kaunter...memang semuaaa menu berasaskan coklat!pening kepala nak buat pilihan ni....mana sedap, mana boleh makan, mana contain bahan meragukan...hehehe lepas dah buat pilihan, bayar terus di kaunter...
tak lama lepas tu sampai laaa makanan kami...aku ambil Hot Chocolates with Salted Caramel (AUD6.30)!comel gila dia serve dalam Hug Mug!hehehehe rasa dia nyummmeh!manis, pekat dan likat!tapi sebab manis sangat, aku kena tambah sikit air mineral...hehehe pastu dini order pancake ke crepe ke namanya dengan banana, icecream & choc...harga tak sure sebab dini punya, tapi dalam belas-belas AUD la...aku dan sue pula buat pilihan selamat dengan waffle with choc (AUD6)...aku tak ingat la nama betul-betul menu ni....lebih kurang la yer...hehehe
overall makanan kat sini sangatlah kecoklatan!hahaha aku buat pilihan yang salah sangat bila pilih untuk minum coklat dan makan pun coklat!patut aku amek air kosong je pun takpe...manis giler!bayanglaaa both air dan makanan aku milk chocolate!memang manis tahap gaban la kan...tapi coklat dia sedap!memang sedap sangat lah!hehehe dah selesai makan, kami pun bersiap-siap untuk gerak ke destinasi seterusnya!yeayyy Warner Bros Movie World, here we come!

32 comments:

  1. mmg tak jjcm la si DJ kalau tak selit entry makan memakan makanan yg yummy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tau takpe kann...selagi boleh makan, makan ler aku....hehehe

      Delete
  2. gegegege... tempting sungguh makanan-makanan itu...

    ReplyDelete
  3. aku geram betul tgk view balkoni hotel ko tu...aum sangat...
    mana gambar abang sado, mana? mana? aku baca novel kan, diorang ada satu kategori kacak yg dipanggil "surfers boy", tanned, muscular, rambut panjang sikit..kah2
    sedapnya Belgian waffle....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...aku pun tak sngka dpt balkoni view camni...lawooo...hehehe
      aku malu la nak amek gambo abam sadoo...aku kan wanita timur...eh?
      hahahaha haaaaa betul lah tuuu teori novel ko tuh....giler ko berlambak kat sini...pastu style jalan dalam pekan tak pakai baju...almaklum pekan tepi pantai...kehkehkeh

      Delete
  4. view dari balcony tu memang terbaik aaahh..boleh ralit lelama dok situ layan langit biru

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mrs...nasib laaa busy berjalan, kalo tak memang melanguk jer kat balkoni layan view best!angin sepoi2 bahasa lagi....syok!hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. hahaha takde la utama sgt...harus carik nasik gak nanti...hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. haah kak..memang cantik kan...tapi tak byk sgt la mural nya...2 dinding tu saje...hehehe

      Delete
  7. Sila ingat apa yang x patut ko order kalau menjejak Magnum Cafe nanti. Coklat + colat = pengsan migraine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilaaa la nye aku nak jejak kannn...hehehe tp kalo dark choc ok lagi kot sbb tak manis kan...hehehe lagi pun i suka tall, dark, ensem...eh?

      Delete
    2. Kenapa komen aku jadi sekerat. Colat tu menatang apa? Hahaha tall dark ensem sangat. Kalau da ada bak sini tunjuk gambar kat aku, lepas piawai ke x.

      Delete
    3. hahaha aku abai kan jer laaa typo ko tu kan...mungkin bahasa korea kot...hahahaha eh, mana leh tunjuk2 sgt...kena simpan lek lok dalam kocek...kehkehkeh

      Delete
  8. Tak menjenguk beberapa hari di sini... sbb kat sana tak boleh masuk...hehe

    Daun dah sampai... TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En mie pi mana tuuu...lama xnmpk...hehe ni mesti pi china eh?hehehe

      Delete
  9. Pose ko sandar dekat mural tu buat ko nampak slimmer okeh. I iz jelly~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takat 'nampak' jerrr tak pyh lerrr nk jeles weiii...hahaha

      Delete
  10. gambar max brenner tu cantikkan?? hahahha... pikiran masih kat n.z.. mmmm... macamane ni??? hahaha... weh cepat buat entry hari ke4 DJ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik laaaa...tgk laaa sape yang amekk...hahahaha aku pun teringat2 gak....aku rindu nak main masak2....hahahahaha

      Delete
    2. hahahahha... nasik lemak sambal ikan bilis tin tu..pergh.... pastu aku asik teringat je smoke salmon luarbiasa taste tu... huhuhu....jom main masak2 trip rumput gulung nnt?? hahahhaha

      Delete
    3. hahaha boleh2...camtu den kena plan baik2 tu...tunggu je laaa update dari aku yer!hehehe!

      Delete
  11. Ah suwwiittt sgt breakfast ko tuh. Jeles weiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suwittt mcm org nya kahhh...hahaha

      Delete
  12. Cantik nye gambar.. melting tengok ice cream tu

    ReplyDelete
  13. Uishhh....mengusik jiwa tol deserts tu sumer...

    ReplyDelete