Tuesday, January 20, 2015

Satay Station, Ayer@8, Putrajaya

aku rasa dah lama gila kot aku tak buat entry pasal jalan-jalan cari makan ni...almaklum asyik pi kedai sama jer kan, takde la aku up entry baru...hehehe jumaat lepas bos aku ajak makan kat Ayer@8...aku on je la kan...sampai sana tak tau mana nak makan...last-last kami masuk ke Satay Station yang terletak di sebelah Slero D'Timur...memula aku tak berkenan sangat sebab kedai dia takde aricond, open air...tengahari ni, panas kot...tapi lepas duk dalam tu bawah kipas, ok jer laaa kan...hehehe usha menu, tak banyak menu pun rupanya...ada set nasi goreng dengan air (RM8.90), mi rebus (RM7.80), dan pelbagai jenis sate yang bermula dengan harga RM1.40...pastu nasi impit pun kena bayar, bukan datang sekali dengan sate tu....huhuhu air yang famous kat sini katanya apple asam boi (RM4.90)....
tak lama lepas order, minuman pun sampai...air apple asam boi tu memang sedap!bukan tipikal apple asam boi yang masam giler tu...aku tak suka..yang ni ok laaa manis light-light jer...hehehe air laici tu biasa je la kaannn...sedap buat lepas dahaga sebab dia tak terlalu manis...
kemudian sampai pula makanan...nasi goreng tu cikwi cakap kering...so kena makan dengan kuah kacang baru ok cikwi cakap...aku pun tak rasa nasi goreng ni....kitorang yang lain order mi rebus...aku punya yang kosong tu jer...aku rimas makan mi dengan rambu ramba atas tu...hahaha dan pilihan aku buat adalah sangat bijak sebab banyak giler rupanya diorang letak rambu ramba atas mi tuh...sampai asie dan nuurul pun cakap rimas nak makan...hahahaha!tapi kat tekak aku, mi rebus dia sedap!dengan daging-daging ada dalam tu...manis dia, pedas dia...memang cukup rasa!walaupun aku kurang suka mi berkuah ni, tapi yang ni aku suka...hehehe siap aku makan kuah dia sampai licinggg mangkuk tu....
dan kemudian kami makan sate pulaaa...pada aku biasa jer laaa...takde yang isitmewa...cuma yang tak puas hati, kan aku cakap nasi impit kena bayar...actually masa order tu, tak cakap pun nak nasi impit ni...cakap nak sate je...so masa makanan sampai, sekali ada nasi impit...jadi aku ingat sekali la kot setnya ni...nasi impit yang kena bayar tu kalo tambah lagi kot...sekali masa dah bayar dan dah jauh dari kedai, baru asie perasan tengok kat resit dia caj nasi impit tu!haaaa ni aku tak suka ni...dah la tak order, dia bagi jugak...pastu dia caj...nampak tak penipuan kat situ?aku tak kisah pun nak kena bayar tu, tapi aku kisahhhhh strategi bongok menipu tuh...ei nasib dah jauh jer dari kedai...kalo tak memang dah kena dah tu....huhuhu tapi pape pun, kalo aku nakpi lagi kedai ni pun sebab aku nak makan mi rebus dia jer!hahaha sate aku taknak!choi!

24 comments:

  1. Replies
    1. oo yeke....best ni kak...kat tekak saya la....hehehe leh cuba nanti kalo ke putrajaya...

      Delete
  2. sate secucuk min RM1.40? Glurpp! kalau camtu JM hanya mampu mkn sate pasar malam je lah RM0.70 tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha harga meletop kan...tp kalo dtg makan mi rebus pun ok jer...

      Delete
  3. singgit patpose satay? kan mainnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logik ah tu harga satay gitu. Kata nak ada housing milion2 dekat tu kan. Sobs.

      Delete
    2. yezza...lagi satu, ko tgk laaa berapa sewa kedai kat situuu...puluhan ribu tuh....pengsan laaa nak membayor....

      Delete
  4. Mcm best jer mee rebus dia...nanti nak gi melawat kawasan lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzaa sila laaa mrs...kat tekak aku mmg sedap laaa....aku bkn pgemar mi berkuah sgt....hehehe

      Delete
  5. aku dah kechentaan kat ayer@8 ni...
    nanti nak terjah tempat tu lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh datang meh...sini banyak gak kedai utk dicobaa....hehehe

      Delete
  6. umangaiiii... RM1.40 secucuk... sate pasar malam yg 80 sen secucuk isi ciput tu pun iols komplen.. hahahha.. okey.. iols rejek kedai ni.. hihiihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha anil dah dpt ker barang tu?

      Delete
  7. satay willy masih lagi 80sen rasanya...tapi kuah ciput, tambah caj 70sen jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe lama kot tak makan kat willy dahh...hehehe

      Delete
  8. Mahalnya satay dia hehehe, tapi kalau untuk peminat satay memang kena attack tempat ni nanti. Actually bukan peminat satay, tapi lebih kepada peminat makanan KIHKIHKIH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lps ni xpi mkn sate situ dah rasanya...haha saje nk try hari tu...aku pun sama, I LOVE FOOD!hehehe

      Delete
  9. Adoiiii laaaa DJ... Aku ni dah laaa lapor... Ko tayang lagi satay... Siap dengan Asam Boi... Hadoiiii... Menguji keimanan betol! Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha pi masak la weii...hahaha

      Delete
  10. Uishhh..mahal sate..... apple asam boiii feberet kite tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun...mhl...tp air tu mmg sedappp...xmsm sgt...hehe

      Delete