Monday, January 20, 2014

Family Trip to Bandung ~ Day 1

Pada 21-24 Disember 2013 yang lepas, aku bersama-sama abah, mak dan anim telah bercuti ke Bandung, Indonesia!gara-gara aku tak tido malam sebelumnya, awal pagi baru nak tido, aku terjaga jam 9.30 pagi!dan hanya ada masa sejam sahaja untuk bersiap!beg pula tak kemas lagi masa tu!hadoi la...tepat jam 10.30 pagi, teksi dah sampai...menjerit-jerit mak aku suh cepat!hahaha kami terus bergerak menuju ke LCCT...sampai di sana jam 11.15 pagi...terus buat document checking..dan kemudian melepak di McD...aku plan datang awal sebab dapat message dari AA suh datang awal sebab cuti sekolah ni, ramai orang di LCCT..skali kami sampai, ok je la, takde la terlalu ramai...mayb bukan peak hour macam awal pagi tu kan...so lama juga la melanguk kat McD tu!
jam 12.30 tengahari, baru la kami masuk ke boarding hall...dan melanguk lagi....dan akhirnya flight berlepas ke Bandung pada jam 1.30 tengahari!aku memang takde pre-book makanan pun kali ni...sebab pergi waktu lepas lunch kan....dalam flight takde keje, bengang dengan orang depan yang merebahkan kerusi tak hengat orang belakang yang gemuk ni, maka aku dan anim berselfie la...anim baru beli lens apatah sepit di hp dia...bajet fisheye lens la...hahahaha
tepat jam 2.30 petang waktu Indonesia, kami selamat tiba di Bandung...lama juga beratur di imigresen sebab ada 3 kaunter je di situ...dah lama beratur, bila keluar saja, tengok takde pula supir yang aku hire dari company Hayuka Bandung ni...aku dah la tak save nombor telefon diorang...aku cuba communicate through FB je sebelum ni...nasib baik, tetiba pakcik yang bertugas di airport tu tegur, cari supir ke...dia tanya dengan Hayuka ke...nasib dia ada nombor orang tu...mayb sebab Hayuka ni famous kot, sampai pakcik kerja airport ada nombor dia...hehehe rupanya budak tu ingat aku lambat lagi, dia ada je duduk minum kat kedai depan tu...dekat 15 minit juga la kami tunggu...jumpa je supir, muda lagi nama Ayung...so terus kami menuju ke mobil...
1st sekali kami minta Ayung bawa kami ke rumah makan!lapar banget ni!aku cakap taknak nasi Padang...so dia cakap nak ke Restoran Belacan...ikutkan aje...cantik decoration kedai ni, siap ada surau kalo nak solat...so apa lagi terus order nasi putih, ayam belacan, gurame goreng, cumi goreng tepung, kangkung belacan dan nasi goreng belacan....nyummehhh makanan dia!dah la pedas berdengung!hahaha tapi memang sedap dan puas hati sangat-sangat!jumlah makan adalah Rp370,800...dah makan sekeluarga, order main ikut sedap tekak, so haruslaaa mahal sikit tapi consider banyak lauk, proper restaurant...so ok la kan....
dah kenyang, memula ingat nak check in hotel dulu, tapi Ayung cadang pergi factory outlet di sekitar Jalan Dago sebab dah dekat...so semua pun setuju...tak sempat-sempat nampaknya diorang nak melaburkan duit di Bandung ni kan...so factory outlet pertama yang Ayung bawa adalah Grande...masa ni dah hujan...aduhai hujan menyambut kami di hari pertama di Bandung...so kat sini je abah dah beli kemain banyak baju dan seluar...tapi tak sampai Rp1 juta pun!kemain seronok abah mengambil pakaian tak tengok harga!hahaha mak pula macam takde yang dia berkenan kat sini...aku pun takde apa yang dibeli di sini....
dari Grande, kami ke Glow pula...di sini pun banyak dijual pakaian, beg etc...aku sempat sambar sehelai sweater berharga Rp99,000 di sini..saje la buat simpanan koleksi..mana tahu sok-sok berguna kan...hujan makin lebat masa ni..kelakar masa ni, bila abah beli mainan dari budak kecik yang jual di depan Glow ni, sekali abah bagi dia duit lebih tu..dan-dan ada yang lain serbu abah juga...hahaha siap abah beli suratkhabar...yang sepatutnya harga Rp1,000 je, dah jadi Rp5,000...kitorang gelakkan je la abah...tapi abah cakap, takpela anggap je la sedekah..hehehe
then kami ke Arella plak...haaa sini tempat aku ye!gedung pakaian untuk orang-orang terlebih saiz ni!hehehe masa pergi 1st time dulu aku dah pergi tempat ni...suka aku kan..bukan senang nak carik saiz aku kecuali di Europe dan US..kena migrate kot ni...eh...hahaha so apa lagi aku beli banyak tshirt la...dalam Rp480,000 juga aku abes di sini dengan 8 helai baju...puas hati den!
semua factory outlet tu adalah di Jalan Dago..actually ada banyak lagi, tapi kami dah malas nak turun memandangkan hujan makin lebat...dan hari beransur gelap...tapi abah nak pergi Toko Anakecil di Jalan Cimandiri, tempat famous la tempat ni untuk beli baju budak-budak...abah aku belum pape, dah rindu kat zara...so nak beli baju untuk zara...so mak la yang pilih beberapa helai baju untuk zara...siap dapat air botol free lagi kat sini...i loike!
dah selesai shopping, kami suruh Ayung bawa kami ke spa!Ayung bawa kami ke Pureza Spa di Jalan Setiabudi!so apa lagi...anim berurut badan la..abah buat foot reflexology...mak dan aku buat cream bath hair treatment je la...tapi sedappp woo dia urut kepala...nyaman...rasa nak tido je!hehehe total semua dalah Rp455,000 sahaja!
dah selesai memanjakan diri, perut pun berbunyi minta diisi!Ayung bawa kami ke Paskal Food Court..kat sini famous sebab terdapat 1,100 jenis makanan yang dijual!masa sampai hujan renyai-renyai..dah la kawasan ni open...pastu terlalu banyak kedai makan sampai kami confuse nak makan apa...nak makan sate kambing, habes pula...last-last aku order sate ayam sahaja di Kedai Maulana Yusuf...20 tusuk beserta nasi impit dengan harga Rp77,000 sahaja...anim beli takoyaki dan air teh botol...itu je la makan malam kami..layan....
lepas tu kami pun menuju ke hotel bagi urusan check in....kami memilih Hotel Pop!yang terletak bersebelahan dan bersambung dengan Festival CityLink Mall...aku ambil hotel ni masa aku beli pakej Airasiago beserta tiket flight dulu sekali...tapi kalo tengok di website, harganya Rp328,000 untuk 1 malam..ok la kan harga dia..aku rasa suka masuk hotel ini....warna-warni sungguh...ceria je rasa!lepas urusan check in selesai, kami pun terus menuju ke bilik...wah cantik biliknya...bilik air macam kapsul kapal angkasa!hahaha selesa la katil pun besar!lengkap semua ada!wifi pun free...pastu baru nak merebahkan badan je, mak datang dari bilik sebelah cakap abah nak bantal extra...terpaksa la aku bangun semula, turun bawah...kena charge kalo nak bantal extra...Rp50,000 semalam...aku malas pikir panjang, ambil je la untuk 3 malam terus...lepas tu kepenatan....terus tidoo.....

82 comments:

  1. Kedai belacan... ada jual belacan ke...hehe

    Best kan hotel tu DJ... ceria dan senang nak shopping...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg specialities kdai tu msk2 yg ada belacan..hehe

      Hotel pop tu mmg best...selesa, senang nk shopping dan mkn...hehe

      Delete
    2. Salam oullllssss

      pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

      butiran perjalanan

      Day 1
      > airport bandung
      >Pasar Baru membeli belah
      >lunch at kampium bistro
      >Toko Tiga (Branded Jeans)
      >depasion factory outlet kain potong
      >rumah kain dan telekung
      >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
      >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

      Day 2
      >Gunung Tangkuban Parahu
      >floating market
      >lunch at kopi luwak caffe
      >wisata naik kuda deranch
      >Strawberry and tea park
      >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
      >dinner at kedai makan balacan

      day 3
      >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
      >lunch at rumah makan padang simpang raya
      >cibaduyut street area barangan kulit
      >paris van java shopping mall
      > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
      >dinner at ikan bakar pa chimet

      Day4
      >check out hotel bandung
      >Airport transfer

      term and condition

      *total rate nye per person adalah
      395rm per person if 2 person
      330rm per person if 3 person
      285rm per person if 4 person
      250rm per person if 5 person
      235rm per person if 6 person

      *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

      *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

      *rate is not included lunch and dinner

      *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

      *no hidends charge

      Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps :

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
    3. Salam uolllssss

      Jom Semua Bercuti Kat Bandung
      Promote Promote Special Offer nihhh
      Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
      murah nye sampaiii pengsan ni

      Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

      pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
      butiran perjalanan
      Day 1 
      > airport bandung
      >Pasar Baru membeli belah 
      >lunch at kampium bistro
      >Toko Tiga (Branded Jeans)
      >depasion factory outlet kain potong
      >rumah kain dan telekung
      >Factory Outlet Jalan Riau
      >dinner at iga bakar mas giri

      Day 2
      >Tangkuban Parahu
      >floating market
      >lunch at klc cafe
      >deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
      >Strawberry and tea park 
      >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
      >dinner at balacan

      day 3
      >kawah putih or trans studio bandung (option)
      >lunch at rumah makan padang simpang raya
      >cibaduyut street
      >paris van java shopping mall
      > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
      >dinner at ikan bakar pa chimet

      Day4
      >check out hotel bandung
      >Airport transfer

      term and condition

      *total rate nye per person adalah

      325rm per person if 6 person
      320rm per person if 7 person
      315rm per person if 8 person
      310rm per person if 9 person
      300rm per person if 10 person

      *rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

      *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

      *RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

      *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

      *no hidends charge

      whatapps or email laju-laju : 

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email :
      ahmadalifabandungtour@gmail.com

      Delete
    4. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 380.000 or RM 115 


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
      Rate: IDR 550.000 or RM 160 


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 185 


      # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245 



      * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

      Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps : 


      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131


      Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
  2. rindu bandung!!
    the shopping & the food.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup rindu gak bandung.....food heaven!hehehe

      Delete
  3. Ya Alahhh ya Alllahhhhh tengok gambo makanan kat kedai Belacan tu sangat menggamit la. huhuu rasanya entah le.

    Pop Hotel tu best kan.. aku suka masa kat Jogja dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa diaaa pun menggamitt Janggel oiii...eh Ren....hehehe

      Pop tu aku rasa sangat fresh la konsep dia...seswai gitu dengan jiwa muda macam kita-kita ni...eh...muda ke?hehehe

      Delete
  4. Kalau gi Indonesia, memang bantai je makan kat kedai2 yang nampak ala-mewah. Sebab bila convert ke RM pun xkan nangis nye kan.

    Aku gi Bandung dulu time puasa tapi macik pacik selamba je makan kat food court Pasar Baru tu. Kawan aku bagitau kat sana xketat rules macam kat Msia. No wonder lah pun. Tapi Mc'D comel, siap ada langsir. Konsep hormat orang berpuasa katanye.

    Toilet kat Hotel Pop comel gila!!! Memang ceria ah sape duduk sini sebab semua warna warni, merangsang minda betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah la...harga dia tetap affordable la wpun kedai mewah...hehehe tu aku suka tuh!hehehe ooo diorg suka2 makan ye masa bulan posa?iskk....sib baik takde macam mesia ni ada van jenazah dtg hangkut....kalo tak haru, penuhhhh je van jenazah diorg...hehehe

      eh mcD ada langsir?kalo camtu, senang tu!hahaha kalo kat sini, drive thru memang penuh laaa tghari tu...hohoho

      toilet pop tu ala2 space capsule gitu...rasa dah nak geng ngn dr sheikh muszaphar je bila duk dalam tu!hahaha over!

      Delete
  5. I missed all the foods in Bandung. Gambar food kat Kedai Belacan tue tempting tue. Btw, seronok pakcik berbelanja. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap pun kat Belacan tu...lagi2 ayam belacan tu...menyengat abes!hehehe pakcik mmg sakan la...kalah org lain...hehehe

      Delete
    2. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 380.000 or RM 115 


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
      Rate: IDR 550.000 or RM 160 


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 185 


      # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245 



      * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

      Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps : 


      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131


      Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
  6. Kelakar lah nama restoran tu kedai belacan mati2 ingat kedsi jual belacan hahaha
    Waduhhhh first day pun dh belanja berjuta2 rupiah tuuuuu
    Apa? 8 pasang? Ye lah kan alang2 jumpa saiz klau jm pun borong jgk heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kedai tu mmg banyak masakan asas belacan..pastu pedas giler...tp sedap...hehehe alaaa JM, duit rupiah skng jatuh giler...1juta baru rm275 je...banding dulu 335 kot...untung laa kita...hahaha 8 pasang terus la JM sbb susah nak jumpa size saya ni..hehehe

      Delete
  7. best.....rindu bandung...dah 3 kali ke sana..tetap rindu.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan

    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    Free & Eazy Program Tour (up to you)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Kereta Taip Daily/14 hour

    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 425,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 425,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  9. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut share di Blogeer Tuan?Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    logo kyran trans CONTACT US

    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    EMAIL Kyrantrans@gmail.com
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  11. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  12. Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda fresh from Bandung
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  13. sallam..

    Kami dari BIT (BANDUNG INDAH TRANSPORT)
    menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
    untuk melancong di bandung dan di jakarta..
    kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
    dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
    harga kereta yang kami tawarkan :
    -toyota avanza : RM 120
    -suzuki APV : RM 120
    -daihatsu luxio : RM 120
    -kijang inova : RM 140
    -KIA Pregio : RM 170
    -isuzu ELF (10 seat) : RM 200
    -isuzu ELF (18 seat) : RM 250

    harga kereta tersebut sudah termasuk :

    -minyak
    -parking dan pemandu

    kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

    3D2N :
    2 orang RM260/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM200/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM175/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    4D3N :
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    5D4N :
    2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM295/orang. ( 3 bliki )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa

    untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...


    whatsapp : +62821 1581 3608 (Mohd Aripin)
    phone : +62821 1581 3608

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  15. JAVATOUR BANDUNG yang
    bergerak di bidang jasa Transportasi
    Pariwisata dan ber pengalaman dalam
    memenuhi kebutuhan perjalanan wisata
    serta sanggup bersaing untuk memberikan
    pelayanan harga dan fasilitas terbaik.
    Dengan ini kami tawarkan
    *Rental car (avanza, xenia, kijang inova dan elf)
    *city tour bandung
    *city tour jakarta
    *drop airport
    Kami berikan banyak keuntungan bila
    bapak / ibu menggunakan jasa Paket Tours
    dari kami, di antara nya :
    · Harga dan Fasilitas bersifat
    Negosiasi dapat di sesuaikan
    dengan keinginan konsumen
    · Pelayanan Crew ramah dan
    Profesional
    Keterangan lebih lanjut Bapak/Ibu dapat
    menghubungi :

    Agus Gunawan

    whatsapp/sms :
    -085320117636
    Facebook : Javatour Bandung

    Office : Jln Babakan cilandak 02/04 No 283 Kota
    Bandung 40152 Indonesia

    ReplyDelete
  16. Salam...numpang duduk akak :)
    Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    - Ac
    - Free Hot spot / wi fi
    - Cable-Tv
    - Breakfast
    - Hot & cold water
    - Free parking

    transport facilities:
    - bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    - include petrol / minyak
    - include parkir
    - include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu


    Term and condition
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person
    kalau 4 pax~275rm per person
    kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami tuk sebarang pertanyaan di :

    Call +62 88 1205 7848 (Mohd Irsan)
    Whatsapp / LINE +62 838 2178 9103
    Email : touramanahbandung@yahoo.com
    Bandung-indah.blogspot.com
    facebook.com/bandungamanah
    Bandung Amanah Tour & Transport

    ReplyDelete
  17. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak 2 star)
    RM180 /per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak hotel 2 star)
    RM220 / per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    lieder : Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete
  19. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer at 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/ Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  20. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Perkenalkan kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer at 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/ Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  21. teck bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

    salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
    Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
    BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    Email : teck.bandung@yahoo.com
    Fb : teckbandung
    dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh
    Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


    Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap teck bandung(insyaAlloh)
    jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

    ReplyDelete
  22. teck bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

    salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
    Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
    BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    Email : teck.bandung@yahoo.com
    Fb : teckbandung
    dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh
    Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


    Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap teck bandung(insyaAlloh)
    jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

    ReplyDelete
  23. Teck City Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

    salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
    Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
    BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    Email : teck.bandung@yahoo.com
    Fb : teckbandung
    dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh
    Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


    Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap teck bandung(insyaAlloh)
    jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

    ReplyDelete
  24. Dj holiday Bandung rent car service
    Call/whatsapp us +6281321703409
    We serve better than other

    ReplyDelete
  25. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    cp : aulia

    ReplyDelete


  26. Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Perkenalkan Mohd arifin dari BANDUNG INDAH TRANSPORT
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung.. yang menyediakan perkhidmatan tour service untuk di bandung dan jakarta Insya Alloh harge kami berbaloi,dan service 5 bintang
    driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa tuan / puan ke semua tempat favorit kat Bandung / Jakarta dengan selamat.

    berikut ni harge kete yg kami tawarkan :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    Harge dah
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada Extra Charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada Extra Charge jika nak melawat ke Lembang & Tangkuban Perahu.

    jika tuan / puan abang / akak
    Nak lagi jimat amik pakej transport sekali hotel …
    Pakej transport hotel 3D2N
    RM 180 / org min 4 org
    RM 160 / org min 6 org
    RM 150 / org min 8 org
    RM 140 / org min 10 org

    Pakej transport hotel 4D3N
    RM 235 /org min 4 org
    RM 220 /org min 6 org
    RM 210 /org min 8 org
    RM 200/org min 10 org
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wifi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast


    Call/ Text/ WhatsApp : +6282115813608
    E –mel : mohamadaripin168@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  28. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  29. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  30. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  31. Salam ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini..
    Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing.
    Dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung.
    khusus untuk bulan november dan desember ni kami adakan harga promo!! IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com. Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi. Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik. Contact Person : Mobile Phone : +6281322167717 Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335 Email : irditour.bandung@yahoo.com Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan. Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  32. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  33. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buan Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6281220375375
    WhatsApp : +6281220375375
    Email : bogalakontur@yahoo.com
    Blog : https://paketjimatbandung.blogspot.com

    KAMI MENYEDIAKAN PAKET JIMAT 4D3N BANDUNG HANYA 235 JER PER PERSON..
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Alloh) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima Kasih...

    ReplyDelete
  36. Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buan Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6281220375375
    WhatsApp : +6281220375375
    Email : bogalakontur@yahoo.com
    Blog : https://paketjimatbandung.blogspot.com

    KAMI MENYEDIAKAN PAKET JIMAT 4D3N BANDUNG HANYA 235 JER PER PERSON..
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Alloh) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima Kasih...

    ReplyDelete
  37. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  38. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan-Puan Abang-Akak

    Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

    Perkenalkan saya mochammad rayhan Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung.

    seperti :

    - Pasar Baru trade center
    - Toko Tiga (Branded Jeans)
    - depasion factory outlet kain potong
    - Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men,The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )


    - Gunung Tangkuban Parahu
    - floating market lembang
    - Kebun Strawberry
    - lunch at kampung daun
    - Membeli-belah di Rumah Mode &
    - Cihampelas Jeans Centre / ciwalk shopping mall
    - Jalan Dago (Grande, Episode, Edward
    Forrer, gossip,level, etc)

    -kawah putih crater
    -ladang tea
    -situ patenggang
    -rumah kain sulam taman kopo /rumah kain sulam & telekung pesona
    -cibaduyut-shoes and jacket leather original


    -Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    -paris van java shopping mall


    Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova (7 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 150

    # KIA PREGIO (8 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 600.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap MOCHAMMAD RAYHAN ***** (Insya Allah) jom-jom gi Bandung murah jer

    Terimakasih,
    Mochammad Rayhan

    JOM BOOK NOW

    Call/Text/ WhatsApp : +62812-2469-7311 (RAYHAN)
    Email : mochammadrayhan168@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. SALAM..

    MAU PERGI BANDUNG...CONFUSE NAK PILIH PERKHIDMATAN..

    TRANSPORT SAHAJA..HOTEL RESRVATION..PAKEJ...SAYA LAYAN

    KOS BUKAN MURAH..BUKAN JUGA MAHAL..BERBALOI BEGITU CAKAP ORANG

    MALAYSIA..

    SAYA BERIKAN KENYAMANAN(SELESA) SELAMA PERCUTIAN...

    UNTUK SEMBARANG PERTANYAAN SILA CALL ;

    WHATAPPS +6281220553050
    E-MAIL abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    TERIMAKASIH

    WASSALAM..

    ReplyDelete
  40. PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

    ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
    dan ekslusif
    Ke Bandung pada harga BERBALOI khas untuk
    orang Malaysia.
    Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
    Bandung disamping menikmati suasana
    membeli belah di rangkaian factory outlet yang
    menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
    Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
    makanan yang pelbagai dan sedap....

    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  41. Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
    Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin).
    kami ABIM TRANSPORT nak menawarkan sewa kereta murah tuk (Bandung/Jakarta City Tour).
    Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau WhatsApp, Email
    Jenis kerata yg kami tawarkan :
    -toyota avanza (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -suzuki APV (4-6 seat) RP 350.000 / RM 115
    -daihatsu luxio (4-6 seat) : RP 350.000 / RM 115
    -kijang inova (4-7 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -KIA Pregio (5-9 seat) : RP 500.000 / RM 165
    -isuzu ELF (10 seat ) :RP 650.000 / RM 210
    -isuzu ELF (18 seat ) :RP 850.000 / RM 275
    harge tersebut sudah include:
    - miyak
    - paking
    - driver berpengalaman di bidang pelancongan..
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek layan hanya ABIM TRANSPORT Bandung (Insya Allah)
    jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih.
    Group yang sudah kami layan
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    boking now ,,,
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :abimtourandrentcar@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  42. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  43. PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

    ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
    dan ekslusif
    Ke Bandung pada harga istimewa khas untuk
    orang Malaysia.
    Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
    Bandung disamping menikmati suasana
    membeli belah di rangkaian factory outlet yang
    menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
    Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
    makanan yang pelbagai dan sedap....

    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :apiewridhwan@gmail.com fast response)

    ReplyDelete
  44. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  45. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan
    (PROMO TERMURAH 2016- Tiada lagi SEMURAH ini.
    Kenapa bayar mahal jika anda dapat realisasikan impian percutian anda dengan BAJET KOS jika anda betul-betul cari bajet kos yang selesa.
    JANGAN SAMPAI TERLEPAS PELUANG!!
    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115
    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160
    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185
    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta
    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.
    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.
    Whatsapp : +62 87 821 007 999 (salamah)
    email : salamahrizkiaumaira@gmail.com
    fan fage ; syaqillaholidaytripsolution
    Semoga inform yg saya berikan dapat
    memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  46. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
    Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
    Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
    Pakej transport + hotel
    3D2N
    * 4 ORANG RM 200 / ORG
    * 6 ORANG RM 180 / ORG
    * 8 ORANG RM 165 / ORG
    * 10 ORANG RM 155 / ORG
    Hotel include bufe b fest
    Kereta include
    Minyak
    Paking
    Driver
    * hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
    * kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
    Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    Wasap +6287821007999
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution
    Tima kasih ..

    ReplyDelete
  47. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak
    Perkenalkan kami dari SYAQILLA HOLIDAY TRIP SOLUTION
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.
    Special offer at 2016... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .
    Pakej transport + hotel
    4D3N
    * 4 ORANG RM 270 / ORG
    * 6 ORANG RM 245 / ORG
    * 8 ORANG RM 235 / ORG
    * 10 ORANG RM 225 / ORG
    Hotel include bufe b fest
    Kereta include
    Minyak
    Paking
    Driver
    * hotel yg kami berikan insya allah selesah 2 bintang / 3 bintang
    * kereta yg kami berikan .. kereta terbaru pasal kami sangat menjaga kenyamanan tetamu
    Jika ada soalan jangan ter agak agak tanye
    Wasap +6287821007999
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution
    Tima kasih ..

    ReplyDelete
  48. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Wasap +6287821007999
    Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
    E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
    Fan page : syaqillaholidaytripsolution

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Kenapa bayar mahal jika anda dapat realisasikan impian percutian anda dengan BAJET KOS jika anda betul-betul cari bajet kos yang selesa.

    ReplyDelete
  49. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  50. πŸ…±andung Destination

    πŸš— satu laluan
    ✅ gerak ke Tangkuban perahu
    ✅ rumah hobbit
    ✅ Strowbery farm
    ✅ Floating market lbg
    ✅ Dusun Bambu
    ✅ Kampung Daun
    Rumah mode
    ✅ Cihampeulas street
    πŸš— satu laluan
    ✅ Breakfast at Hotel
    ✅ Pasar baru
    ✅ Toko tiga
    ✅ factory outlet jln riau etc : Haretage / the summit / the secret / terminal tas / Passion
    ✅ Kedai pafeum
    ✅ factory outlet jln dago etc / glow / jett set / level / polo ralph lauren etc
    πŸš— satu laluan
    ✅ Breakfast at Hotel
    ✅ kawah putih
    ✅ ladang teh
    ✅ situ patenggang
    ✅ lunch
    ✅ kilang kain sulam
    ✅ Cibaduyut centra kulit
    ✅ dinner n back to hotel
    πŸš— satu laluan
    ✅ Breakfast At hotel
    ✅ chek out
    ✅ kedai cake kartika sari
    ✅ Drop to airport

    Optional
    πŸ‘‰πŸ» Masjid Raya agung
    πŸ‘‰πŸ» Transtudio
    πŸ‘‰πŸ» Saung angklung udjo
    πŸ‘‰πŸ» Air terjun Maribaya
    Jika ada tempat yg X nak pi boleh skip atau jika tuan/puan nak buat destination sendiri pon boleh gak .
    So kami akan mengikut apa yg di buat customer , myb saya akan atur buat satu hale senang x buang mase. πŸ’

    ReplyDelete
  51. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / RM 125/ USD 35
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 400.000 / 129 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 500.000 / 161 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    cp : aulia

    ReplyDelete
  52. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    WhatsApp +6282214268400
    WhatsApp +6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  53. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115 


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
    Rate: IDR 550.000 or RM 160 


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185 


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245 



    * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

    Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

    InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps : 


    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131


    Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  54. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  55. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    WhatsApp +6282214268400
    WhatsApp +6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Untuk tips bercuti murah kat Bandung, sila lawari TIPS BERCUTI KAT BANDUNG

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum ..
    ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:
    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food
    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafΓ©
    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)
    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax
    -pakej transport+hotel (4pax)
    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax
    -Pakej transport+hotel (6pax)
    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    http://abimtransport.blogspot.co.id/
    http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
    http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
    http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
    http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
    https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum
    Minta izin nak ikut promote kat blog tuan / puan
    Perkenalal kan kami dari CITRA CEMERLANG syariah tour
    Kami nak menawarkan sewa kereta murah kat bandung or jakarta
    Jenis kereta yg di tawar kan
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.
    Kami juga menyediakan packages
    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM 350 / orang.
    4 orang RM 299 / orang.
    6 orang RM 270 / orang.
    8 orang RM 245 / orang.
    10 rang RM 220 / orang.
    Pakej 3D2N
    2 orang RM 250 / orang.
    4 orang RM 199 / orang.
    6 orang RM 170 / orang.
    8 orang RM 165 / orang.
    10 orang RM140/ orang.
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    TEMPAHAN
    INDRI NURAZIZAH
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +628996933137

    email & fb
    indrianinurazizah98@gmail.com
    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.

    ReplyDelete
  59. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    BOOM PROMO CELEBRATING 205th BANDUNG ANNIVERSARY
    GRAB IT FAST ONLY FOR 100 CUSTOMER FIRST BOOKING

    PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 340.000 / RM 109
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 340.000 / 109 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, DAGO DREAM PARK, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 480.000 / 145 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE CARS FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    INSTAGRAM : KYATRAVEL
    cp : aulia

    ReplyDelete
  60. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)



    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...


    Kami pun menyediakan paket transport dan hotel

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Wassalam, Terimakasih...

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhati Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih...

    ReplyDelete
  61. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
    Harga sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Whatsapp : +6281214741600
    Whatsapp : +6281220477335
    FB Syarikat : Irdi wati
    Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
    Email : irditourbandung@gmail.com
    Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

    Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  62. Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
    Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    3D2N
    2 Pax = 330 Rm / Pax
    3 Pax = 300 Rm / Pax
    4 Pax = 230 Rm / Pax
    5 Pax = 230 Rm / Pax
    6 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Short
    3D2N
    7 Pax = 250 Rm / Pax
    8 Pax = 220 Rm / Pax
    9 Pax = 220 Rm / Pax
    10 Pax = 200 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    3D2N
    11 Pax = 220 Rm / Pax
    12 Pax = 200 Rm / Pax
    13 Pax = 200 Rm / Pax
    14 Pax = 190 Rm / Pax
    15 Pax = 190 Rm / Pax

    Pakej Transport dan Hotel 4D3N
    Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
    4D3N
    2 Pax = 460 Rm / Pax
    3 Pax = 430 Rm / Pax
    4 Pax = 320 Rm / Pax
    5 Pax = 330 Rm / Pax
    6 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Short
    4D3N
    7 Pax = 350 Rm / Pax
    8 Pax = 310 Rm / Pax
    9 Pax = 310 Rm / Pax
    10 Pax = 280 Rm / Pax

    Van Long, Toyota Hiace Commuter
    4D3N
    11 Pax = 310 Rm / Pax
    12 Pax = 280 Rm / Pax
    13 Pax = 290 Rm / Pax
    14 Pax = 270 Rm / Pax
    15 Pax = 280 Rm / Pax

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  63. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    BOOM PROMO CELEBRATING 205th BANDUNG ANNIVERSARY
    GRAB IT FAST ONLY FOR 100 CUSTOMER FIRST BOOKING

    PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 340.000 / RM 109
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 340.000 / 109 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, DAGO DREAM PARK, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 480.000 / 145 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE CARS FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    INSTAGRAM : KYATRAVEL
    cp : aulia

    ReplyDelete
  64. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  65. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  66. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  67. Assalammualaikum & Salam sejahtera :
    Pakej Bandung
    Pakej tour islamic Bandung
    Pakej Jakarta Bogor Bandung

    Kenali kami BogalakonTour Bandung,
    sekiranya anda betul-betul mencari pakej ke Bandung ( Pakej Bandung or Pakej Jakarta Bandung )
    Jom !!! kami penuhi impian percutian anda ikut shj bajet anda harga berpatutan.
    kami mempunyai kepakaran khusus membawa pelancong ke Bandung.

    Segala selok belok percutian anda ke Bandung akan kami lihat untuk sesuaikan dengan bajet dan kehendak anda biar ianya menjadi percutian terindah anda.

    PAKEJ Bandung 4Day3Night
    ( Hotel & Transport )

    >Hotel 2 star
    jika 2 orang RM 395/pax
    jika 3 orang RM 325/pax
    jika 4 orang RM 275/pax
    jika 5 orang RM 250/pax
    minimun 6 orang RM 225/pax, or

    >HOTEL 3 star
    Rm 450/orang jika 2 orang
    Rm 390/orang jika 3 orang
    Rm 340/orang jika 4 orang
    Rm 300/orang jika 5 orang
    Rm 275/orang jika minimum 6 orang

    PAKEJ TERMASUK :

    🏑 Penginapan 3 Malam bertaraf 2** or 3***
    🍽 Breakfast ala buffe
    🚐 Pick up & drop airport
    πŸ™ Tour all in Bandung
    πŸ‘¨ Driver cum tour guide
    🚐 Air-conditioned transport
    .
    TAK TERMASUK :

    ✖️ lunch & Dining
    ✖️ Entrance ticket person & car

    ITINERARY
    .
    DAY 1
    Pick up service & Bandung city tour
    – Pick up at airport
    Bandung North City Tour
    - Visit Tangkuban Perahu
    - Visit Kopi Luwak Plantation
    - Floating market
    - Farm House (Rumah Hobbit)
    - Dusun Bambu
    - Shopping at Rumah Mode
    - cihampelas street
    - chek in hotel

    DAY 2
    Bandung South City Tour
    - Visit Kawah Putih
    - Visit Glamping ( lake patenggang )
    - Visit Strawberry farm
    - Cibaduyut street (area kulit)
    - Trans Studio
    - Masjid Agung bandung/jl Asia Afrika

    DAY 3
    Shoping Day
    - Pasar Baru ( membeli belah )
    - rumah kain & telekung
    - toko tiga ( original seluar jeans)
    - Shopping in Factory Outlet Riau
    Area (Heritage, The Summit, The Secret, Oasis,Terminal Tas,
    Stamp)
    - Shopping at factory outlet Dago
    area

    DAY 4
    Bandung city & drop airport
    - Check out hotel
    - Shopping typical Bandung
    snacks and souvenirs at Kartika
    Sari (Baked Brownies and
    Banana Cheese Bollen)
    - Drop to airport

    Jom hubungi/whatapps : +6281222300871
    +6287888800871

    aguskolicis@gmail.com
    www.bogalakontour.com

    ReplyDelete
  68. Greeting traveler

    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack


    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete