Thursday, January 9, 2014

Pasta Express, Putrajaya

isnin lepas, masa lunch aku dengan asie, irma dan asmah pergi ke Pasta Express yang terletak di Presint 15, Putrajaya....sederet dengan Mr Kabab Biryani tu...kedai ni telah dicadangkan oleh member opis aku sebab suami dia kerja situ...Pasta Express ni macam franchise la...dah ada a few sebelum ni di tempat lain, tapi di Putrajaya kira baru la...tapi kiranya dah ramai juga la budak opis aku ke sini...semua duk upload gambar di FB kan...so harus laaaa aku pun pergi mencubanya!sampai je, terus masuk..panas sangat kat luar...huhuhu masuk je, tengok deco kedai moden dan sejuk mata memandang...kiranya 1st impression bagus la...pastu terus order...aku amek lambchop, asie amek grilled chicken, asmah amek deep fried chicken dan irma amek spaghetti bolognese...pastu amek juga red velvet cake....makanan sampai ajak cepat la...tapi aku punya je lambat sikit tapi takde la lambat mana...so terus makan....kek dia ok la, cuma sebab letak dalam tempat sejuk, krim cheese dah keras...aku suka masa dia lembut...tapi ok la....pastu lambchop aku pun ok cuma kuah dia a bit masin....irma punya spaghetti pun sedap..just nice, tak over la perasa dia....tapi asie sejak mula makan duk komplen masin la, ayam tak berapa fresh dan nipis...nasib ada mashed potato, kenyang la juga....dan deep fried chicken asmah pula keras sikit salutan ayam tu....so spoil mood asmah untuk makan...terus asmah order spaghetti macam irma...sedap katanya...so overall aku makan lambchop berharga RM16.90 dan kek berharga RM5.90....ok sesiapa nak merasa western food, boleh la ke sini...almaklum, western food kat Putrajaya ni kurang nak ada sikit...so ni antara pilihan yang adalah kan.... =D

8 comments:

  1. ada bukak kat KJ gak! nanti nak tulis review gak ni..olio dia not bad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke...hehe rasanya mmg specialities dia pasta la...hehehe boleh try gak la nanti olio tu...

      Delete
  2. memang payah pun nak cari western rest dekat putrajaya ni kak, selalu cyberjaya je pergi. macam menarik je, boleh lah terjah next time, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...member ckp, banyak2 branch, sini yg cpt betul pulang modal, sebab ramai org putrajaya dtg...lapaq western katanya...hehehe

      Delete
  3. Tambah lagi satu tempat makan...nyum..nyum...terliur lah tgk petang2 nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh la JM pi cubaa...hehehe

      Delete
  4. haa... nanti nak try sebab saya mmg suka giler olio dan setakat ni xde kedai yg leh lawan healty kitchen yang dah arwah kat sacc mall shah alam satu ketika dahulu.

    ReplyDelete