Thursday, January 30, 2014

Hujung Minggu di Restoran Mastercook dan Restoran Wadihana Islamic Kitchen, Bandar Baru Bangi

pada hujung minggu yang lepas, sabtu dan ahad aku makan luar dengan family...sebab semua pun malas nak masak..nak berehat sahaja...so pada hari sabtu, aku dengan mak dan hanim pergi late lunch di Restoran Mastercook, di Bandar Baru Bangi...pernah lalu kedai ni, satu deret dengan Ayam Penyet API tu...tapi baru la nak mencuba...kedai makanan cina muslim...ada dimsum katanya...moh kite....disebabkan kami pi bukan waktu makan...dalam 3 petang macam tu, kedai adalah lengang...so dapat menu kitorang pun order la nasi kukus, salted egg sotong, ginger & spring onion beef, emperor chicken, selain itu ada juga order kue teow goreng seafood, prawn dumpling, prawn siew mai dan fried wantan dumpling...pada aku dan mak, makanan kat sini ok la....tapi anim cakap sedap sangat lah...hahaha selera masing-masing okeh...tapi aku suka beef dia...kos makan adalah RM87.10...ok la memandangkan kami order pun banyak kan.... =D
then pada hari ahad pula, awal pagi na anta zara ke rumah sebab dia kena masuk opis...abang pula ada tournament...haaa apa lagi, terus cakap dengan mak, kita makan luar la...anim pun kerja, abah pun ada hal...so aku ngan mak dan zara terus ke Restoran Wadihana Islamic Kitchen di Bandar Baru Bangi...girls day out katanya....sampai je terus order pudding caramel (RM7.90) dan creme brulee (RM13.90) sebagai pencuci mulut...pastu untuk main dishes ambil mini bolognase untuk zara (RM6.90)...mak ambil nasi goreng ahpau (RM9.90)...dan aku tamak ambil lamb shoulder (RM19.90) dan BBQ chicken wing (RM10.90)...ingat chicken wing kecil, rupanya besar..last sekali tapau je bawak balik...hehehe makanan kat sini boleh tahan laaa.....kenyang perut, suka hati.... =D

6 comments:

  1. DJ ni kan mmg sesuai jadi DUTA makanan tau...semua kedai di Bangi ni dia tahu dan pergi makan..bila JM nk g mkn area Bangi...blog DJ yang JM terjah hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh JM, silakan refer...hehehe

      Delete
  2. Terliur tengok desserts tu. Yumms. Dan2 buka resepi nak buat puding caramel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la pandai masak...aku ni makan je pandai...masak tak reti..hehehe

      Delete
  3. alahaiii sedap nyer makanan tu... apa kata lepas nk pi restoran sedap2 ajak saya sekali hahahaaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je...dtg area,sini bgtau ler...hehe

      Delete