Monday, January 2, 2017

Lepaq Lepaq @ Jalan Ceylon, Kuala Lumpur


bila malam, walaupun perut takde lah lapar sangat sebab makanan banyak gila...tapi dah nama dalam KL ni, tetappp nak keluar makan!hehehe punya laaa jauh kitorang berpusing nak makan di Saloma Bistro, sekali tutup untuk private function!last-last balik apartment, sebelah dia ada satu cafe hipster bernama Lepaq Lepaq @ Jalan Ceylon...memang betul-betul sebelah Lanson Place tuh...
cantik juga deko cafe ni...aku tengok dalam blog orang, kalo siang nampak laa hijau-hijau hutan luar dia tu sebab dinding dia memang cermin...ni kau datang malam, memang tak nampak apa laaa...lagi plak kami duk kat bawah...malas nak naik atas...hehehe
dikatakan menu yang famous di cafe ini adalah Nasi Lemak Cheesecake dan Rainy Day Coffee...tapi aku tak order pun Nasi Lemak tuh...coffee tu adik aku ada order...so sebelum pape jom usha menu...aku rasa menu weekend and weekdays adalah berbeza...sebab aku datang on weekend so aku share menu weekend je la ngan korang yer...hehehe and please bear in mind, cafe ini menghidangkan alkohol...
lepas dah order, sempat la mak aku ngan anim pi sok sek dengan staff situ nak surprise kak ipar aku sebab besday dia pun menjelang tiba juga...ni senang cerita namanya besday anak beranak semua sekali bulan Mei...hehehe kitorang order Double Chocolate Cheesecake (RM13)...order satu slice je buat cukup syarat...dah tak larat nak makan kek dah, kek besday Zara pun tak abes makan lagi...hehehe
video
lepas dah nyanyi-nyanyi tu, satu persatu minuman dan makanan pun sampai...haaa ini lah dia Rainy Day Chocolate (RM15) yang famous ittewww...hehehe hot chocolate atau coffee dihidangkan dengan gula-gula kapas umpama hujan yang turun membasahi pipi...eh...hahahaha biasa je la, seronok bergambar je laaa...hehehe selain tu, aku layan Flat White Coffee (RM11)...yang lain-lain tu duk ambil juices, so malas nak ambil gambar...
untuk makanan pula, kitorang ambil Lamb Rack (RM45)...masa order ni waiter dah bagitau, diorang biasanya letak wine dalam lamb tu, tapi untuk kitorang diorang tak akan letak lah...fuh bagusnya, nasib baik bagitau tau...hehuuu...aku tak rasa pun lamb nih, tapi diorang cakap sedap...then ada yang order Pan Sear Saba Fish (RM30), dan aku order Salmon Sandwich (RM20) sebab acah-acah diet...hahahaha biasa jer la, sedap tapi takde la sedap gilaaa...hehehe
rasa rugi plak tak cuba makan Nasi Lemak Cheesecake tu...tapi nama aku nak datang sini lagi, memang tak la kan...jauh dan tak rasa berbaloi sangatlah nak datang semata nak makan Nasi Lemak Cheesecake tuh...haaa sape-sape kalo terterjah sini dan makan Nasi Lemak hipster tu, share la ngan aku yer sedap ke idok...hehehehe...gambar lama kat bawah ni, sekarang 2 orang botak tu dah berambut, si demok baju kuning tu pun dah boleh berjalan...yang si tudung kelabu belakang tu plak dah naik berat berkilo-kilo!pfftttt...hahahahahaha!

4 comments:

  1. menarik cafenya..mmg sesuai utk lepak2..

    ReplyDelete
  2. Nampak maccam menarik cafe ni, teringin nak pergi kalau akak DJ sudi bawakan. Boleh bergambar bersama. Nanti mohon tunjuk ajar cara- cara untuk menulis blog, ingin saya mendaptkan pengalaman dari akak. Mohon ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha bongoklah radin. Kyochonnnnn jommmm...

      Delete