Friday, May 15, 2015

Abang's Birthday at Red Card Cafe, Bandar Baru Bangi

bulan mei ni bulan sengkak poket aku....baru jer celebrate besday abah aku, semalam besday abang aku plak...hujung bulan besday keta aku, anak buah aku dan kakak ipar aku...apekes semua nak beranak bulan mei ni?huhuhu...

sempena besday abang aku, kak ipar aku nak belanja makan, so aku tolong belikan kek laaa...lepas maghrib rabu lepas, kitorang semua gerak dari rumah, pejabat masing-masing dan bertemu di Red Card Cafe, Bandar Baru Bangi...belakang Gulatis tu jer...sederet dengan Wong Solo...haaa ini bukan pertama kali makan sini...aku pernah cerita pasal makan kat cafe ni di sini dan sini...sampai jer, aku yang pertama sampai...tak lama tu baru la abah, mak dan adik sampai...kemudian abang sekeluarga dan last sekali anim...sampai semua orang terus usha menu!makanan kat sini memang banyak western laa tapi jangan risau, masih ada pilihan untuk yang berperut asian ni...hehehe
lepas order makan, kita potong kek dulu!yeay...dah tua dah abang aku ni...the one & only abang yang aku ada dalam dunia ni...selalu kena buli ngan aku dari kecik sampai besar...mak aku cakap masa kecik abang aku baik, tapi aku nakal...jadinya aku yang selalu sebabkan abang aku kena marah gak sebab dia akan follow je keje nakal aku buat...hahaha nasib ko la banggg...hahaha sempena besday ko ni, aku doakan semoga ko terus demok dan kaya dan bagi aku anak buah comel-comel ramai sikit!hahaha
tak lama lepas menunggu tu, sampai laaa makanan kami...anim order churros yang sekelip mata abes tuh!sedap!abah dan na order sirloin steak...diorang cakap sedap!memang sebelum ni pernah makan dan memang sedap pun...aku, abang dan anim ambil lamb chop...pun sedap gak tapi a bit liat plak kali ni...paling suka sauteed mushroom tu..nyummeh!mak ambil olio spaghetti yang super sedappp!sedap sangat sampai rasa nyesal letak banyak dalam pinggan zara pastu dia tak makan, buat main jer...hohoho dan adik plak order nasi goreng apetah...pun sedap!
enough said memang semua sedap!aku memang suka kedai ni...mac & cheese dia boleh jadi gila kalo makan...hahaha!aku paling suka masa buffet ramadhan diorang....terbaek...tahun ni dah plan dah nak berbuka kat sini...dan masa datang kali ni aku baru perasan yang dah ada surau disediakan...terbaiklah!

12 comments:

  1. ni salah satu restoren faveret aku kt bangi dulu, tapi dah lama tak datang sini. reasonable price dan makanan pun bole tahan sedap..wau, dah ada churros la, terpaksa la melawat kawasan semula hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la aku pun suka jer tiap kali dtg sini...pasta dia mmg terbaek!hehehe tapi lama giler tak datang sbb malas dah nak dtg bangi ni kalo takde pape...

      Delete
  2. Kaki buli rupanya...baru kutahu...hehe

    Nak tengok besday cake untuk kete DJ nanti... ada ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha buli manja jerrr tu en mie.kuikuikui

      Besday cake?hoho sy br mtk quotation ngn cmpny insuran td...harga dia dh bleh bli tiket pi korea tau...hahah!

      Delete
  3. huiyooooo leleh air liur aku tgk pagi2 ni. anyway Happy Birthday Abang DJ!

    ReplyDelete
  4. Patutlah si Nyonya buli ko sekarang. Balas dendam bagi pihak Papa dia. Padan muka ko kan, siap dibandingkan ngan bola bagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa ko xtgk lg aku buli nyonya tu..smpi terjelepuk bsimpuh nk nanges!kehkehkeh

      Delete
  5. DJ you jgn ganas ganas dan jgn buli buli tau !!! Nanti suami you sure ala ala mintak hantar balik ke rumah mak dia balik !!!!

    Hahahahhahahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha klo ngn laki sy, sy tuka laaa jd buli2 manjaaaa gituuu...kehkehkeh!

      Delete
  6. Nak tanya, kat situ mmg ada jual kek or beli di luar ya? Sebab nak celebrate birthday jugak kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rasanya. Ktorg aritu bli kt luar.

      Delete