Saturday, February 28, 2015

Moon's Kitchen, Putra Heights

beberapa hari lepas aku tengok kat Instagram Keknis pasal dia makan lobster di Moon's Kitchen, Putra Heights....dah la dia upload video dia makan lobster tu...arghhhh terus membuak-buak perasaan nak makan lobster gak kannn...hahaha tapi memikirkan lokasi kedai makan dia tu yang agak jauh dari rumah aku...kalo saje-saje nak pergi tu, memang tak akan laaa kan....
tapi dalam pada tu aku duk usha gak info pasal Moon's Kitchen ni...rupanya dia dah lama bertapak di Ampang dan sekarang dah ada di Putra Heights...tapi kat Ampang tu aku takde info masih beroperasi ke tidak...masa tengok FB Moon's Kitchen ni, selain teruja tengok lobster dia tuuuu....aku paling takleh blah dengan caption dia kat gambar beef ribs nih!hahahaha!terus rasa nak pergi, nak cari empunya tulang rusuk aku kan...hahahaha bengong tapi menarik la caption dia nih...hehehe
then khamis lepas aku kena pergi Klang ada kerja...masa balik tu lalu Elite Hiway...dari KESAS, masuk kat Seafield tu, tetiba jer nampak Putra Heights lagi 7 km!dan-dan tu aku terpikir nakpi makan kat Moon's Kitchen lah!masa tu dah hampir 6.30 petang gak la...ligat lepas tu kepala pikir nak ajak sape eh area situ...takkan nak makan sensorang...terus teringat kat En Mie!tapi pikir-pikir, dah nak dekat maghrib kang, segan plak kan...hahaha sorry en mie, next time pi situ saya roger ok...hehehe dan tetiba aku teringat yang Mrs Smile pun duk area tu...haaa terus message Bibie Karim, minta dia tolong panjangkan jemputan aku pada Mrs Smile dan bagi no hp...tapi Mrs Smile tak reply pun...jadi aku pun terus menuju ke Moon's Kitchen ni berseorangan...takpelaaa demi lobster, kugigihkan juaaa....lagipun salah aku gak, last minute sangat baru nak cari orang...hehehe untuk makluman, Moon's Kitchen terletak di Jalan Putra Mahkota 7/6B...
masuk jer kedai, nasib la tak ramai orang...takde la aku segan sangat...hehehe suasana kedai ni best gak...dekorasi pun menarik!aku ambil tempat tepi dinding jer la dah duduk sorang-sorang...tengok atas meja dah nampak gambar lobster...nyummehhh...menggoda betol...
tak lama tu staff pun datang bagi menu...aku duk usha-usha...macam best jer...tetiba jadi tak tau nak makan apa sebab baca menu macam semua nak makan....hehehe pastu panggil adik tu tanya dulu pasal lobster...dia pun cakap la harga lobster tu RM22.90/100 gram...ok la yang tu aku memang dah tau...sekali adik tu cakap tapi petang tu lobster yang tinggal cuma yang 1kg++ jer kak...sepatutnya ada yag 600g++, 700g++ dan 800g++...ligat kepala aku pikir...mak aih sampai RM200++ nak makan sorang-sorang...terus luntur semangat aku nak makan lobster tuh!hohoho terus aku decided untuk coba Roasted Garlic Pepper Lamb Ribs (RM39.90) je laaa...kata tadi nak cari empunya tulang rusuk kiri kannn...kena la makan ribs!hahahaha
setel order, aku pun duk melayan internet kat hp...ye ar nak buat apa lagi kan...sambil tu ternampak gak ada anak beranak bertiga kat hujung sikit duk makan lobster....huhuhu nanges dalam hati....takpe, insyaAllah aku akan datang balik untuk makan lobster dia!hehehe lama gak tunggu, tapi aku paham la sebab dia masak fresh bila kita order...tak lama pastu makanan pun sampai...tadaaaa....besar gak portion lamb dia...ada 3 ketul...datang bersama mashed potato, sweet potato dan sayuran...nampak menarik!dan rasa dia pun sedap!aku suka!best...kambing dia lembut, mashed tu pun sedap...sayur je aku tak suka...hahahaha
masa baru sampai jer makanan, tetiba Mrs Smile reply message aku...dia baru balik makan rupanya...haaa tapi tetap dia gigih nak datang teman aku makan...hehehe 1st time jumpa nih...masa aku duk kusyuk layan kambeng tu, tetiba aku disapa dari belakang...dah sampai dahhh yang dinanti...hehehe walaupun pertama kali jumpaaa tapi terusss jer bersembang sakannn...takde awkward moment ke apa ker kan...sembang macam dah kenal lama...pastu suara takleh kontrol...sampai terpandang-pandang orang sebelah yang makan lobster tadi tu...hahahaha macam-macam cerita kami duk sembang...mostly pasal travel dan blog la kan...dan sebab 2 perkara tu jugak la kami bertemu dan berkenalan hari ni....hehehe tapi dalam duk sakan sembang, terasa masa amat laaa mencemburui kami...ecewah dah macam speech apa plak kan...surau plak tak disediakan kat kedai ni...so dalam 8.15 malam kami pun terpaksa berpisah...moga-moga ada rezeki kita jumpa lagi yer Mrs Smile...insyaAllah....thanks sebab sudi teman aku makan dan layan sembang....muka Mrs Smile terpaksa aku 'bunga' kan atas permintaan beliau...kang kalo korang nampak muka dia, tak tido malam kang angau...hahahaha bak kata Bibie Karim, dia nampak muda kan?tak sangka umur dia XX tahun kan?hahaha kepochi punya minachi...hahahaha!dan paling aku terharu bila Mrs Smile tanya umur aku dan tak sempat aku jawap lagi, dia cakap tak sampai 30 lagi kan...erk? #nangespelukbantalsambiljelingsaidatulnazla

23 comments:

  1. fresh ke tak lobster nya? ada dalam akuarium ke atau di bawa dari boston dlm keadaaan tak sedar diri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku xnmpk plak akuarium kt kdai tu meng...hehehe myb dibawa freshhhhh dr boston kot...hahaha

      Delete
  2. Mak aih. Meriah eh Kak DJ! Ada gak perasan haritu keknis post gambar tu. Finally, kak DJ pergi dulu ya. Hahahaha! gelak kejap tengok gambar kena tutup dengan bunga tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kebetulan lalu tu pojie...kalo semata nakpi mmg xde laaa...hehehe org 'bunga' tu Pemalu...hehehe

      Delete
  3. Tersedak lagi...

    Ekceli pusat bandar Putra Heights ni masih sendu lagi... tak macam seksyen 7 Shah Alam tu. Tapi tunggulah bila stesyen LRT dari Kelana Jaya dan Sri Petaling siap...kat sebelah je tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe btol tu en mie...tp skng lalu bwh lrt xsiap tu mmg mnyeramkan laaa...hehehe eh byk gk tmpt mkn best kt ph ni kan...aritu dpn moons kitchen ni pun nmpk kdai mcm besttt jer...hehehe

      Delete
  4. tengok gambo lobster keknis tu.. hai brp ratus la reganya.. beso ya amat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu mesti yg 1kg kottt dieya...hehe mgoda btol la lobster tu..hehehe

      Delete
  5. Dengar kata Red Lobster dah ada di Malaya .... sebab waktu pergi ari tuh, bila cakap kita nih dari Malaya ... kecuh dia dok promote yang katanya Red Lobster ada cawangan baru bukak kat Malaya ....

    Lobster dia biasa biasa jer .... sebab mana ler dia org reti masak lemak cili api ker apa ker kaann ...

    By the way ... Komen Meng memang Kelakar hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. En ghaz ckp psl red lobster br sy Tau psl seafood resr tu..famous kt sana yer...hehe bestnya dpt mkn lobster...sy pnh MkN skali kt aussie tp mcm overcooked...jd tak sedap...hehe amboi nk lobster msk lemak?hahaha pastu letak nenas kan...sedap tuh...hahaha

      Delete
  6. bila dah mengidam segala pancaroba akan di harungi.....hehehhe

    ReplyDelete
  7. www DJ! Ngeteh dgn rakan blogger ni yg buat i oulss jelly melly

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngeteh?ok fine sbb mrs minum teh tarik sbb iols minum pepsi...lbih seswai ngepsi...hahaha

      Delete
  8. Harus ah kepochi. Ala xpe lobster xdapat kali ni, dapat makan rusuk kiri kan. Tapi yang dinanti untuk menyapa tu xde bayang sikit pun rusuk yang patut ko cari. Tettt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha dengggg....xpe2, aku crik rusuk Aku next time pi situu...hahahaha

      Delete
  9. banyak pulak tepat aka best kat putra heights ni...kena buat2 lalu la bila2 nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat dia mcm tak membangun gak dz...dgn byk construction lg laaa...serabut gak...tp tu la, byk plak kedai mkn best kat situ...hehehe ko kalo ke sana, jgn lupa carik mrs smile or en mie tau!hahahaha

      Delete
    2. boleh jer ko roger2 aku dzuli....tapi kan aku tak janji aku ada time ko buat buat lalu tu :P
      kalau ada insyaAllah aku pi

      Delete
  10. masing2 riuh tak agak agak..mcm sepuloh orang hahahah
    semalam aku gi sini makan...yaa ampun ramai giler umat manusia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu la pasal...kecoh kan...wah ramai ker....tu penangan keknis le tu agaknyaa...

      Delete
  11. mula aku nak bengang gak pasal apsal mencemar duli ke kawasan aku tapi tak halo aku kan. Sekali part # bawah tu mmg bikin panassss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alaaa memang ada nak carik kaklong kawasan...tapi sbb aku nak elak jem ptg, aku laju je balik bila abes keje tu...hehehe next time aku crik ko yer...hehehehe ala apa yg ko nak panassss...ko kan mudaaaaa lg!

      Delete