Saturday, February 21, 2015

Cari Makan di IOI City Mall : Seoul Garden

minggu lepas, aku nak jumpa liana, satu-satunya junior sekolah yang still melekat ngan aku sampai skang....hahaha tujuan jumpa sebab nak pass coklat yang dia kirim dari Langkawi...biasanya kitorang ni kalo berjumpa mesti dekat Alamanda dan tengok wayang!tapi sebabkan takde citer best nak tengok, aku ajak dia jumpa kat IOI City Mall jer...aku ni nama jer kerja kat Putrajaya...tapi baru 2 kali jejak IOI City Mall...tu pun cuma pergi area tempat makan jer...jadinya minggu lepas tu, habes jer kerja terus aku ke IOI City Mall...tak lama tunggu, liana pun sampei...kami bertemu di bawah pohon sakura gituu...hahaha berangan laaa liana nak jumpa sakura masa pi Jepun bulan 3 nanti...hehehe
lepas dah jumpa, terus pusing-pusing tengok mana nak makan...liana cakap nak makan berat sebab lunch makan laksa jer...fineee aku ikut kan ajer...last-last dia ajak masuk Seoul Garden!haaa aku bab-bab korea ni memang jarang menolak...hahaha lagipun last aku masuk sini ntah 3,4 tahun lepas kot...tu la kali pertama dan terakhir...jadi bila diajak ni, layan jer laaa....bayaran bagi buffet kat sini adalah seperti yang tertera di bawah ni yer...
dah setel buat bayaran dan dapat mejaa...dengan pantas kami usha makanan yang ada...haruslah sasaran utama kat tempat marinated beef, chicken & lamb kan!tamak ambil banyak-banyak....pastu liana ambil juga sayuran supaya tidak rasa bersalah sangat makan banyak daging kata dia...huhuhu ada juga makanan yang dah dimasak macam nasi goreng, mussel, ketam, samosa, spring roll etc...pastu ada sushi, segala macam mi, kimchi....sos pun banyak jenisss....
macam-macam jenis haiwan ada...pelbagai jenis marinate jugaaa....
sayuran yang mampu mematikan selera makan aku...hehehe
makanan siap dimasak...
sushi!masa dah nak abes makan diorang topup raw salmon sushi...sedap gak!
barisan sos pelbagai jenis...aku paling suka yang hitam tu...ada garlic dan cili dalam dia...sedap!
dah selesai kitorang ambil makanan...apa lagi, mulakan la sesi memasak dan melantak!ada yang dimasak dengan kuah tomyam dan ada juga yang di grill....makan memang syiok lah kannn...kusyuk memasing ngadap makanan masa nih....
dah kenyang perut, kita cari dessert pulaaa...tapi sebabkan dah penuh perut...aku cuma makan aiskrim jer....aiskrim vanilla dia sedap!ada banyak bahan-bahan leh campur, tapi aku makan aiskrim jer laaa...tu pun tak abes...kenyang giler!
dah setel makan, kami pun gigih la pergi mencari surau yang jauhhh nun paling atas dan paling hujung!hohoho senak okeh nak solat...haish la perangai kan...abes solat, sempat usha Daiso kat dalam IOI City Mall ni...bestnyaaa....sempat rembat barang sikit....hehehe haaa saje aku nak tayang muka liana ni dalam blog...sebabnya mulai bulan Jun nanti, InsyaAllah muka minah ni akan mula bertebaran dalam blog ni...hahahaha....haaaa nahhh sape nak berkenalan?hahahahaha

14 comments:

  1. Macam2 jenis haiwan ek DJ? Gajah ada? He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Hmboih gajah xmuat nk letak atas tu!hahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Ooo aku klo seafood, baik pi tepi laut...gerenti freshhh...hehe

      Delete
  3. Tak aci la... kata restoran Korea... ada sushi bagai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu nama nya variasi...hehehe

      Delete
  4. dapnyaaaa... tapi tak penah makan kat Seoul Garden.. camno tu.. ahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lepas ni boleh laaa try anil...

      Delete
  5. Aku masih fobia nk p sini... klu blh mo naik bas..haha... tp dh jnji dgn ank aku, mo dtg mkn sana pukul 3 weekdays..hehe..kompom kurang umat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha btol tu..masa ptg wekdays konpem xramai org...hehe

      Delete
  6. Ok bawa aku round sini plak eh. Apr nanti please. Aku transit few hours hohoho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi transit bape jam?takat 3,4 jam kang kut berlelah nkpi sini...hehe

      Delete
  7. Hai... nak tanya sikit price tu kira macam mana? Terima kasih

    ReplyDelete