Sunday, May 10, 2015

Al Jamal Restaurant, Bandar Baru Nilai (depan Giant)

aduhaiiii malasnya nak update blog sekarang ni...macam-macam menda nak kena buat menyebabkan mood menaip blog adalah senduuu...huhuhu terhenti macam tu jer cerita trip ke langkawi aku tuh...huhuhu takpela, sebelum sampai seru nak cerita pasal langkawi, meh nak share tempat makan baru yang best kat Bandar Baru Nilai...petang semalam abah aku ajak pi Giant Nilai...sampai je Giant, perut dah berbunyik sedangkan baru kul 5.30 petang...terus abah aku ajak pi Al Jamal Restaurant ni...baru buka depan Giant (atas Nandos)...

masa masuk jer kedai ni, boleh tahan comey dekorasi dia...boleh la nak fefeeling ada kat tanah arab...hehehe masa sampai ni tak ramai sangat orang pun...yelaaa sape nak makan nasi kul 5 petang kan...staff kat sini orang arab ke bangla tah...tapi tak reti cakap melayu...kena speaking london sikit...
tanpa buang masa kami terus usha menu...menu dia standard kedai arab la kan...tapi yang best sebab ada pizza...aku teringat dulu makan pizza kedai arab, Restoran Pizza-Pizza di Cyberjaya...meleleh cheese dia...tapi part paling sedih masa order ni adalah duta abadi JJCM kena order air kosong jer....almaklum kandungan gula dah melebih tahap normal...coke pun dah lama tak minum...sobsss....ok jom layan tengok menu dan harga makanan kat kedai ni...
dan tak lama menunggu, sampai laaa makanan kami...memula abah punya haneeth chicken sampai...beriya aku amek gambar, sekali salah daaa...dia terbagi lamb...terus diorang tukarkan ke ayam...mak dan abah aku cakap sedap nasi dan ayam dia...aku tak rasa la plak...pastu aku punya pula sampai iaitu lamb kabab with rice...aku teringat kabab best giler makan kat Gold Coast dulu, tu order yang tu...tapi takleh lawan laaa...yang ni nasi dia ok la, kabab dia tu a bit dry...nasib ada sambal cili dan garlic mayonnaise dia tu...ok la juga kan....dan mak dan adik aku plak order hawaiian pizza!terkejut ko sekali pizza tu size 12"...besor!hahaha sangap nak abes kan...tapi sedap sebab banyak cheese dan tak tebal...nyum nyum...
jumlah makanan kami berempat kali ni adalah RM60 sahaja...ok la kan...dah ada tempat makan baru kat Nilai ni...ada la pelbagai pilihan kan...tapi personally aku suka lagi nasi arab di Restoran Marhaban Bikum kat Dataran Nilai tu...mayb sebab ada sentuhan rasa kemelayuan kat situ...

22 comments:

  1. kenapa ko snap gabar orang sedang memadu asmara di restoran arab beb? haha
    DJ, cuba ko try minum lemon infused water hari2, katanya bagus utk kesihatan,..tapi, bersedia la pagi2 dah masuk toilet hehe..
    aku pun kalau rajin je baru buat & minum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg mna mandu asmara tu?yg tua ngn muda tu ke?hahahaha! Tu mak ngn adik bongsu aku laaa mgedik dpn kamera...hahaha weh cmne nk buat infused water...bak mai resepi sikit...

      Delete
    2. laaa...hahaha, sorry..ingat pasangan kekasih tadi.(ur mom nmpk muda kann)
      senang je, potong lemon rendam dalam air overnight. minum pagi2. pahit sikitla sebab kulit lemon

      Delete
    3. Hahaha! Psgn Anak ikan kan..hahaha ooo aku ada baca psl minum lemon ngn Air panas tu...ok boleh la cuba nnti...tq beb.

      Delete
  2. nasi arab eh. best gak. tq kasik idea aku nak bawak or aku sempena hari ibu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ok gk tu meng...nasi arab kt kl tu blambak, kasik pilih je mna nk...

      Delete
  3. Rm60...urmm ok lah tu..asal kenyang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ok la ciknun...kbykn kdai arab lain mcm mhl sikit...hehe

      Delete
    2. Tol2... tapi makanan arab ni cepat kenyang..

      Delete
    3. Yup sbb big portion kannn..hehe

      Delete
  4. Amboi Mak ko bermanja mesra ngan adik ko kan. Cuba ada Nyonya Dumuk xde chance ah Acu dia. Aku tengok menu ko tu teringat nasi aku makan kat Busan haritu. Sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha nyonya mmg kaki jeles.lg kalo opah manja ngn papa dia...lagiii dia smpi nanges2!over...yezzaa kt obersi yg halal byk ala2 gini la kan...hahaha

      Delete
  5. Kena tukar jadi duta air mineral ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Sedih tau en mie...hehe

      Delete
  6. Cantik layout restonya....Hawaiaan pizza pon ada jugak tu... tp masa u p ni mcm x de org jer DJ...he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah mmg menarik gak kedai ni...masa kami pi ni kul 5ptg...orang tak carik nasik lagik...hehehe

      Delete
  7. G kedai ni smlm..lama sgt menunggun.trus cancel order..g kedai lain..sedeyyy!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde rezeki la tuu...hehe xpe next time boleh cuba lg.

      Delete
  8. We are Glad to hear from all of You Respectfull custmer hope to see you again will do our best to serve you Excellent Arabic & Western Food

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keep up the good service preence jj! =D

      Delete