Monday, May 18, 2015

Cari Makan di IOI City Mall: NAMOO Grey Korean Cafe

minggu lepas besday si liana, junior aku nih...macam biasa laaa besday dia aku kena belanja dia makan...besday aku nanti, aku tuntut balik kat dia...hehehe so sebabkan aku posa khamis lepas, so janji ngan dia jumpa lambat-lambat sikit laa kat IOI City Mall...dalam kul 7 petang baru aku sampai dan terus jumpa dia...kami decided nak maghrib dulu baru carik makan...sebab nak lepak-lepak lama sikit...takde la terkejar-kejar nanti kan....abes solat di Level 2, terus kami menuju ke Level 1 untuk ke NAMOO Grey Korean Cafe ni!haaa aku dah lama giler kot nakpi NAMOO ni tapi yang kat Publika laaa lepas tengok si Nanatron makan kat situ...tapi bila dah buka di Putrajaya ni, senang la sikit nak terjah kan...hehehe
masuk jer kedai ni, alahai comelnya dekorasi diaaa...terus semangat korea tersampuk kan...hahaha tapi sebab pi ngan liana yang takde semangat korea tu, takde la sampukan menjadi-jadi sangat...kehkehkeh oh ye NAMOO tu maksudnya pokok...ada laaa gambar pokok comel besar kat dinding cafe ni...pokok jadik chef...comelnyaaa...maaf la ye kamera hp sendu jer...hehehe
staff dekat sini sangat ramah...bagus betul...lepas dia beri menu, kami pun terus usha...tapi aku rasa macam menu kat sini tak sebanyak menu NAMOO kat Publika tu jer...mayb sebab sini baru buka kot kan...layan jer laaa...disebabkan memasing tengah lapar, jadi nafsu nak makan memang melampau sikit...tengok gambar makanan, terus rasa nak order semua!
sebab dah lapar sangat, kami minta diorang hantar dessert dulu sementara nak tunggu main course sampai...dessert yang famous kat sini adalah sweet potato cake (RM12.90)...recommended katanya...jadinya sempena besday liana, kita layan lah kek ni kan...liana cakap sedap, lagi ada macam oat kot atas dia tuu...tapi untuk aku macam tak kena sangat...sebab kepala aku pikir dia kek, tapi rasa dia macam kuih bengkang tu...takpun ala-ala rasa kuih bakar kaler hijau tu...so turn off nafsu makan...hehehe
tak lama lepas tu satu persatu makanan sampai...aku punya garlic bulgogi rice (RM20.90)...pun recommended menu kat sini...sedap memang sedappp...daging pun banyak tapi manis sikit laaa daging dia tu...tapi bila makan ditemani kimchi yang pedas tu, hilang sikit rasa manis dia...liana pula order white cream omuto prawn (RM19.90)...sedap gak macam nasi pattaya tapi ada sos putih luar dia tu...sedappp tapi makan banyak-banyak jadi muak sikit...sebab sos putih tu...
selain dari main course tu, kami order juga seafood pancake (RM12.90) dan korean spicy ttuk bok gi (RM12.90)...baru nak fefeeling kat korea kan makan dua menu ni...tapi sayang laaaa sangat...sebabnya pancake dia tu tebal sangat...tak macam yang aku makan kat korea...hehehe overkan nak compare ngan yang di sinun...hehehe dannnn teobokki dia pun kurengg....sedap lagi yang di Dubu-Dubu aku rasa...hasilnya tak abes pun makanan ni...mayb faktor dah kenyang makan nasi ye pun gak....hehehe
overall aku rasa biasa jer la korean food kat sini...boleh repeat lagi kalo nak ngada fefeeling korea laaa...tapi kalo untuk makan korean food tu, tak la kot...baik aku pi Dubu-Dubu...hehehe sebelum balik sempat layan bergambar kat depan kedai ni....apa laaa adik staff tu tolong ambil gambar, takde seni betul...hehehe terpaksa ambil gambar sendiri jer pastu....

18 comments:

  1. Kueh tu dia letak atas papan camtu je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah gitu je la en mie.bajet hipster la niii...kuikuikui

      Delete
  2. Menyesal aku masuk sini pepagi... Menyesal! Ko dah buat aku kelaparan DJ! Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
  3. okay aku boleh skip makan kat sini.........hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha oi oi mna tau sedap kt tekak koo...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Sila la try Oi...mna tau silap menuuu...hehe

      Delete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. Amboiiii semangat Korean tuh masih menebal hahahaha .... Rasanya bukan tak sedap, tapi sebab you puasa, then dah makan dah , tentu ler yg last last tuh rasa gitu gtu jer kot !!!

    Hehehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mungkin ada darah korea mngalir dlm saya kot...kehkehkeh mungkin gk la enghaz...bila posa ni selera dia lari sikit...hehe

      Delete
  7. Sibaik lah da ada resto halal Korea kat KK ni. Kalau x meroyan lah aku layan gambar ko kan. Lawa lah Kakak DJ pi makan kedai Korea dengan berbaju kurung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha untung laaa dah ada halal restoran kat KK...pasni kalo rindu2an boleh laaa pi sana...hehehe kakak DJ sekali sekala ayu uolsss...bukan senang nak tengok camtu tuh...hahahaha!

      Delete
  8. Assalamualaikum, akak nak tanya kedai ni halal ke sbb bhn yg dia guna utk masak utk tak de campur dngn bhn yg x halal ke yg saya tau kedai ni PORK FREE tapi bhn yg lain tu tak pasti. So nak kepastian sama ada halal or not. Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...if rasa xyakin, leh tanya mereka or jgn pergi. Sbb klo was2 tu kang haram pula. Sy yakin jee tiada non halal ingredient di sana... πŸ˜€

      Delete