Tuesday, January 31, 2017

Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya

sempena birthday irma, sekali la birthday aku kan, kitorang pi makan kat Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya...lama dah dengar kedai ni tapi tak pernahnya nak sampai...kedai ni terletak di bangunan Shaftsbury tu...aku lupa nak ambil gambar kedai, so kita terus tengok menu jer la yer!hahahaha...so kat sini semuanya steamboat lah...cumanya kita boleh pilih nak layan combo set atau ambil individual set means satu per satu menu untuk steamboat dia tuh...
aku follow jer si Zu order masa ni sebabnya dia dah pernah datang sini...haaa lepas dah order, kita tunggu makanan sambil makan kek birthday!hehehe both September babies, moga segala yang kita impikan tercapai yer Maaa pada tahun 2017 nih...InsyaAllah...hehehe...
tak lama pun menanti, sampai la satu persatu makanan yang kami order...aku tak ingat apa yang kami order, tapi aku ingat kami pilih 1 combo set then tambah lagi beberapa individual set...dan bestnya kat sini, kita dapat individual periuk tu tau...so leh makan steamboat secara introvert sendiri-sendiri...hahahaha...tak payah share periuk ngan orang sebelah....hahahaha...dan kat sini ada banyak juga pilihan sambal dan kena pi ambil sendiri, self service...banyak-banyak makanan ni, aku rasa paling sedap adalah lamb dia...nyummeh!
lepas balik dari makan, kitorang beli kek lagi, celebrate besday bekas big boss sekali dengan September Babies yang lain...againnn aku potong kek...hahaha bulan September 2016, memang syiok sebab banyak kali celebrate...ada 3 trips aku buat dengan family dan rakan-rakan...nanti aku ceritkan dalam entry lain pasal trip tu yer...hehehe...
dan selain tu, ada juga la celebrate birthday dengan geng #sweatisfatcrying juga di IOI City Mall, Putrajaya...layan makan Street Churros sebelum makan malam di Absolute Thai...thanks kat Ab sebab belanja kek untuk 3 orang September Babies iaitu Dzuli, Mrs dan akuu...
dan thanks kat CikWan juga sebab buat surprise, walaupun tak berapa nak jadi sebab aku dah dapat baca dahhh surprise dia...hahaha cantik gila kek CikWan bagi ni, terasa macam kek tunang aku plak...eh...hahahaha...

4 comments:

  1. weh mahal tak sini? aku slalu lalu lalang depan kedai tu tapi tak brani nak masuk hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je weh. Try la klo nk mkn steamboat tu. Hehe

      Delete