Monday, February 3, 2014

Farewell @Slero D Timur

yeah hari ni orang wilayah masih bercuti...hehehe Alhamdulillah aku dah selamat sampai rumah dari trip keinsafan di Banda Aceh, Indonesia petang semalam...nanti aku cerita pasal trip yang pendek tapi penuh makna dan best tuh!sebelum tu nak story sikit pasal farewell yang kami adakan minggu lepas di Restoran Slero D Timur, Ayer8, Putrajaya..hamboi mencanak naik hits untuk post Slero D Timur sebelum ni...hehehe okeh, kalo sebelum ni aku makan set macam lambchop, nasi kerabu...tapi kali ini, atas permintaan bos aku yang pernah datang sini gak lepas aku cerita, untuk buat farewell party asmah kat sini...bos aku suka environment dia...so selaku ketua kebajikan lantik sendiri ini, aku la yang kena uruskan semuanya....so sehari sebelum hari kejadian, aku dan asie telah pergi bertemu dengan anak owner kedai dan berbincang mengenai menu...so kami decided untuk makan nasi putih dan lauk-pauk...ambil tomyam seafood, sup sayur, ayam orange, daging, telur dadar dan sayur kailan...dan semasa hari kejadian, jam 12.30 tengahari aku dah sampai...saja datang awal sikit...usha apa yang patut...tak lama lepas tu, bos dan insan yang dirai pun sampai...makanan pun dah ready masa ni...
so apa lagi, sesi bagi ucapan dan hadiah dulu...sempat juga kami bagi kad raya cina kat big boss...siap dia cakap, lama dah takde kad-kad ni...hahaha pastu bergambar semua la kan...kata gila kamera semuanya....dan akhirnya kita makan!yeay!Alhamdulillah, semua puji makanan semuanya sedap!tomyam tu marvelous!penuh ketam dan seafood lain beserta mushroom...aku sampai hirup-hirup kuahnya...dan paling aku suka telur dadar!apesal telur dia sedap sangat weh?hahahaha ayam pun sedap...daging tu memang sedap dan cepat licin!nyesal aku ambil lambat!hahaha dan sayur dia pun sedap...tak masin sangat ikan masin dia tu..sedapp!
dah kenyang makan nasi, kami makan pula kek yang irma bawa...dalam pada tu aku dan asie duk usha-usha nak order dessert...hehehe pastu sebabkan orang lain perut kecil, makanya kami pun order 2 banana fritters sahaja...tak lama sampai, terus makan...sekali bos kedai cakap, takpe dessert dia belanja...wah....sudah baguskan...hehehe haa apa lagi, bertambah-tambah happy la kitorang kan...so overall untuk semua makanan tu, yang dibuat sesuai untuk 12 orang makan, ada yang size L, M dan S....adalah RM330 sahaja...ok la pada aku, berbaloi-baloi...banyak lauknya dan sedap!
dah abes makan, sebelum balik minta tolong ambilkan gambar kami di luar restoran..berlatarbelakangkan masjid besi...1st time ni ambil gambar semua ahli cawangan ada...hehehe dengan big boss sekali...seekor je pun kumbangnya...hehehe tahniah asmah dapat pulang ke pangkuan keluarga...semoga sukses selalu...bila agaknya aku nak kena tukar eh?hehehe

4 comments:

  1. Oh..awal tahun ke Aceh ek..apa yg menarik dan insaf ngan trip tu..tak sabar nk baca :-)

    Dalam byk2 menu tu JM terpikatn ngan tom yam tu...eee..meleleh air liuar bila baca time nak rehat ni....glurp2 telan air luar tau..pastu DJ cakap sedap pulak dengan nada mcm tu ..ermm...sedapnya

    ehh..kat putrajaya ke..kat area mana eh..precint ke parcel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dulu JM, kena susun gambar dulu yang Aceh tu...hehehe

      Tomyam tu mmg marveles la JM...kedai ni kawan Bibie Karim la punya...dia yg suggest tu saya pi...ni kat presint 8...tempat baru buka ni...

      Delete
  2. amboi.... sedap nyer lauk pauk tu. sampai ke sini leh bau Kak DJ. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi jauhnye bau pergi...hehehe

      Delete