Wednesday, February 19, 2020

Qidot Cafe, Telok Panglima Garang

minggu terakhir tahun 2019 tu, aku macam rasa penat tiap petang sebab asyik meetingggg je dengan ex cawangan aku tu kan...so aku message Mrs ajak makan...aku cakap aku nak makan sedap sebab penat...plan asal nakpi makan kat Putra Heights je...masa onthe way tu aku teringat kafe baru tengah viral iaitu Qidot Cafe yang terletak di Telok Panglima Garang...makanya aku ajak Mrs jumpa di Bandar Saujana Putra, then kami naik 1 kereta je ke Telok Panglima Garang...masa kami pi ni masa yang beberapa hari takde air tu, singgah masjid nak solat takde air...sib baik kafe ni ada surau dan ada air...solat sini la dulu...hehehe...lawa kafe ni...terletak tepi jalan je kat Telok Panglima Garang tu....
masa kami sampai ni, tak ramai la lagi orang...kafe ni macam viral kat Instagram, tu yang aku gigih datang jauh nak cuba...katanya burger dia sedap gilaaa...so mana aku leh tahan kan dengar review gitu....harus terjah!hahaha...kat sini ada kek gak...haaa layan la kannn...kopi pun hado...memang complete la kan tempat melepak...
ok jom duduk layan menu...so basically menu sini ada western, local dan korean?eh tetiba ada korean food kann...hahaha tapi idok ler aku nak layan korean food kat sini, local pun malasss...sebab dah orang puji burger kan, kita kena laaa layan western food dia...hehehe...oh pizza pun ada kat sini tauuu...banyak gak la pilihan menu dia...variasi sangat...
lepas dah order, aku ajak Mrs amik gambar kat luar...depan kafe ni, ada building lawa nama Iram, rupanya part of kafe ni gak...tempat makan...sesuai nak buat private function kat situ...aku tengok masa ni ada orang deko nak celebrate birthday situ...wah menarik juga kan...leh laaa plan nanti...hehehe pastu sibuk laa dua makcik ni bergambar kat luar tuuu...feeling sikit...
selesai ambil gambar, kami masuk dan makanan pun sampai satu persatu...memula sampai Snicker Caramel Chocolate Cake (RM10.71)...ermmm...biasa je, aku rasa macam kek dah lama dalam chiller sebab tekstur dia macam kering dan keras sikit...dan aku sangat sensitif kalo coklat rasa tak mahal ni...hahahaha aku tak suka, so yang ni aku rasa coklat dia tak rasa mewah...hahaha...so tak bestlah pada aku...air plak Iced Cappucino (RM8) dan Hazelnut Latte hot (RM9.50)...ok la kopi dia not baddd...
then main course pun sampai...Mrs ambil Grilled Chicken (RM22)...sampai je aku nampak macam rentung je ayam dia...sekali makan, Allahu kering gila daging dia...macam masak lama nauu ke atau masak banyak kali reheat dah ke entah laaa...tapi kelat gak la muka nak masuk makanan dalam mulut dan habis kan...hahahaa...pastu sampai plak burger aku...Burger Special (RM28) yang tinggi tuuu...excited la kan...ermmm boleh laaa pada aku tapi takde la sedap gilaaaa...sampai rasa berbaloi datang jauh jauh nih....hahahaa...daging dia pun tak berapa juicy seperti yang dibayangkan...haaa ok cancel niat nak celebrate birthday kat sini nanti...kahkahkah...cukup lah sekali ku di sini...takkan ku coba datang lagi...gituuu....ups!

6 comments:

  1. baru terfikir nak try...sib baik awak dah review..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba laaa...mana tau kena kat tekak...hehehe

      Delete
  2. view cafe dh ala2 english..cantik tp tgk menu ayam tu..tk rentung tu..hrmmm..tkde org ke...sbb nmpk mcm uols je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu la pengaruh media sosial pun sebab kafe lawa gak...

      Delete
  3. Memang gigih dah tu kalau sampai ke Panglima Garang.

    ReplyDelete