Wednesday, May 22, 2019

All About Durian!

masa minggu cuti raya cina awal tahun aritu, adik Irma kawin kat Gombak!so berbondong-bondong la kitorang ke Gombak tu kan...kemain awal sampai, oran tengah nak akad nikah kitorang dah sampai buat onar...hahaha bergambar la ngan kakak pengantin dulu, lepas tu makan then baru cari pengantin dan pastu tinggal kan pengantin dan kita kacau pelamin dia sambil kita fefeeling jadi Sufian Suhaimi jap...hahaha...dan takkkkk seharusnya akuuuu bertemu dirimuuuuu di dunia ini....gituhh...
dari rumah Irma, kitorang panjang langkah ke Bentong!sebabnya masa ni musim durian katanya, dan ada orang cakap Bentong tengah banyakkk durian...haa apa lagi, gigih la uols kami memandu ke sana...tapi bukan aku la pandu, aku dah malas drive dah skang ni...hehehe so sampai sana, ada la beberapa gerai durian nampak tepi jalan, dan salah satunya menjadi pilihan kami...
masa ni kami makan beberapa bijik durian, campur-campur laaa...aku pun dah tak ingat jenis apa yang kami makan dan berapa harga dia...yang pasti tak mahal sangat pun...sedap gak la durian diaaa...siap tapau lagi 1 bekas untuk makcik Irma...sebab dia nampak terliur bila kitorang cakap nak pi makan durian...hehehe...
setel makan durian, kami balik Gombak semula hantar durian kat makcik Irma, then kami dapat bekal banyak gila lauk kenduri...hehehe pastu kami pun gerak balik...masa on the way balik tengok group wassap family aku duk cite adik aku nak belanja dinner kat KL, abang aku nak belanja cendol durian kat Cendol Durian King TTDI...aku terus waze ke lokasi, tengok jalan tak jammed terus pecut ke sana...hahaha orang nak belanja kan...so kami layan durian apatah tak pernah dengar nama, tapi mahal dan sedap gilaaa...tebal gila isi dia weh, nasib baik abang aku bayar...so makan tanpa segan silu...aku rasa sebiji ni dekat RM100 jugak kot...sebab sedap dan makan kat TTDI, so kita kena redha...hahaha then layan plak cendol durian kat sini seriously terbaiklah!hahaha...
aku rasa durian ni memang sedap gila la, rugi sesiapa yang tak makan durian ni pada aku...kalo dapat yang tebal dan sedap tu, ya ampun...nikmat donia namanyaaa....hahahaha...tapi hati-hati uols, sebab durian juga mampu memutuskan persahabatan...eh!hahahaha...

6 comments:

  1. Xde rugi lah yang xmakan durian...serius x rugiii.

    ReplyDelete
  2. sdapnye awk... tgk smbl zikir... dapnye dapnye... πŸ˜…

    ReplyDelete
  3. Ada kes putus sahabat sebab durian?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha adaaa....tp bkn exactly sbb durian laa...tu just trigger point jer πŸ˜‚

      Delete