Tuesday, February 24, 2015

Pembukaan Studio ILovetoshoot Photography & Trading di Batang Kali, Hulu Selangor

hari ahad masa cuti CNY baru ni aku dah takpi JJCM dah...hehehe sebabnya hari tu aku nak ke Batang Kali, Hulu Selangor untuk support pembukaan studio salah sorang member baik aku, sekaligus merangkap travelmate aku selama ini iaitu Dini!haaa makcik ni dari suka-suka ambil gambar, makin lama makin serius nampaknyaaa...sampai terhasilnya lah studio ni...
dari rumah aku terus ke Rawang jumpa asie dan gerak ke Batang Kali...sampai sana terus carik makan dan beli kek dulu....lepas tu baru laaa kitorang ke studio dini yang terletak di atas Pasaraya Ten-Ten, berhampiran Econsave...kami sampai dalam jam 12.30 tengahari, dah ada family dan kawan-kawan dia...terus bagi kek kat diaaa...yeay Congratulations & Good Luck ILovetoshoot Photography & Dini!
pastu sembang sakan la kami...sambil-sambil tu aku usha juga laaa sekeliling studio dia ni..besar gak kawasan studio nih...memang best...dini dah siap dekorasi dinding dengan gambar kawin yang dia pernah ambil, world clock, hiasan yang dibeli masa travel dan macam-macam lagi...memang menarik!i loike!
selain tu dini ada setup candy booth juga di studio dia...almaklum, pakej wedding photography yang dini buat sekarang ni dah upgrade...dapat candy booth sekali...untung laaaa kan...makin meletops bisnes makcik nih....aku doakan jer la kawan-kawan kayoooo...sok leh numpang sonang...hahahaha!
masa pembukaan ni gak, dini edarkan baucar diskaun RM100 untuk pakej wedding photography valid untuk tahun 2015 jer laaa...tapi sebagai kawan baik yang entah bilaaaaa nak kawin ni, gigih pujuk dini minta baucar ni open sampai bila-bilaaa...hahaha
dan kemudian tiba la masa yang dinantikan....free white studio photoshoot!yeay!gayat kan, macam kan tak pernah bergambar depan kamera...hehehe aku bajet nak buat tema travel...sekali takde idea pun nak buat apa...nasib ada bawa buku travel dan map...guna tu jer laaa kan...hahahaha jom layan belakang tabir dan hasil photoshoot...masa ni dah bajet-bajet model dah...almaklum cita-cita tak kesampaian dulu nak jadi model...hahahaha!
eh?

haaa memang enjoy la lepak kat studio dini nih...harap-harap nanti leh datang lagi...korang yang berada di sekitar Hulu Selangor tu, atau kat mana-mana pun la kan, nak dapatkan servis dari Dini ni, boleh laaa usha FB ILovetoshoot Photography ni yer!antara servis yang ditawarkan haruslah wedding photography...harga pakej yang ditawarkan memang menarik!ada juga pre dan post wedding photoshoot...ada juga untuk event lain seperti aqiqah dan sebagainya....haaa untuk bergambar di studio pun boleh jugaaa...kalo nak terjah terus pun boleh....pergi jer ke No.67-1, Jalan Mahagoni 7/1, Bandar Baru Batang Kali, Selangor (di atas Pasaraya Ten-Ten, berhampiran Econsave Batang Kali). kat sini aku sertakan sekali business card si Dini ni...
dan akhir sekali, den nak ucapkan solamat maju jayo kek ekau boy...mogo bisnes ni toruih berkombang dan makin koncang!den gak leh tumpang sonang sok kan...hahaha dan semogo ekau bahagio dan berjayo dunio akhirat...InsyaAllah...dan bab paling ponting sekali, semogo ekau dapek pujuk mak kau untuk bagi kito poie next trip ni!hahaha woi doreh pi pujuk, tak lamo dah laie ni wei!hahahaha!
omak eh kobaan, muko dio cam sarabanu...haaa ado tak rupo sarabanu acik tu...hahaha huih den pon tak kona sapo sarabanu tu... =D

22 comments:

  1. Replies
    1. Mmg cute dz..ko klo teround area sana, leh singgah...hehe mekasih bg pihak dini...

      Delete
  2. all the best untuk kawan DJ..tahniah!
    hmmm kupon tu ada lagi? hiks larik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bg pihak dini...mrs follow la insta ilovetoshoot ni...nnti dia nk buat promo...heee

      Delete
  3. comel je studio dia. All the best Dini!! akan kakjem hebahkan pada kawan kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kakjem...kakjem pun nkpi ambik gmbar boleh la nnti...

      Delete
  4. Aku suka wall yang world clock tu! Eleh xyah pujuk konpem Dini bagi ko special rate punya wei. Sarabanu tu zaman2 mak aku. Memang antara pelakon jelita katanye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. World clock tu aku lupa nk tick mna dah smpi, mna lum smpi...kuikuikui alaaa aku xnk la amel dini jd photographer aku...aku nk suh dia jd pengapit.eh?hahaha

      Sbb tu aku xknal.aku knal kajol, karisma, manisha...hahaha

      Delete
  5. Terbaik betul studio dia. Cantik! Nanti boleh sewa la ni. Hopefully dapat rate murah bila sebut DJ heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jer pojie...nanti like insta ilovetoshoot, dia buat promo kt situ starting mlm ni..

      Delete
  6. DJ...kalau sebut nama DJ dpt special price tak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu xpasti...tp klo nk tgk promo, leh like insta ilovetoshoot...ok.

      Delete
  7. Waaaaa....bestnye entry ko dayah...tq soooo much buddy!! Amin...amin..amin...semoga Allah kabulkan doa...
    😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnn...pasni leh la buat wedding photoshoot kat oversea plak....aku jadik 1st client ko...eh?hahahaha

      Delete
  8. Memang motif sangat pegang sepanduk single tu? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu promosi diri namanya.eh?hahahahahaha!

      Delete
  9. Wa...congrats Dini. Nak kenal bole? ...
    tetiba jek. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha boleh jer syieda..pi add kt fb or insta..hehe

      Delete
  10. pagi-pagi cari2 port white studio area tanjung malim dengan hulu selangor. tq dear!!
    dah wasap laju-laju

    ReplyDelete