Thursday, June 11, 2015

My 7th ASEAN Country...

woot woot!awal pagi nanti aku bakal nak terbang ni...ke mana kah destinasi kali ini?dekat aje...orang ramai dah sampai negara ni....aku jer yang tak sampei-sampei lagi...siap ada member aku pernah cakap dulu, ko terbang merata tapi ko tak pi situ lagiii??hohoho sadis tau...bukan aku tak nak pergi, tapi asyik tak dapat harga tiket yang memuaskan hati aku dan juga kekadang tu harga tiket ke tempat lain lebih tempting...hehehe dan akhirnya tibalah masa nak tick lagi satu ASEAN county yang bakal aku tinggalkan jejak kaki nih...menjadikan ianya negara ke-7 ASEAN yang aku telah pergi...huishhh tinggal 3 jer lagi negara ni nak complete kan misi 10 negara ASEAN aku nih...

OK korang doakan aku selamat pergi dan balik yer...debor nak naik flight nih...haish sekarang ni mana boleh nak excited terlebih sebelum naik flight...cuakness overload!huhuhu!eh lupa plak nak sebut destinasi yer...yezza negara terakhir dalam susunan alphabetical order negara ASEAN iaitu VIETNAM!yeay tepuk tangan sendiri...kuikuikui...dan member travel kali ini adalah Dini dan Liana!doakan kami selamat pergi dan balik dan tak kena scam kat sana!aku cuak gak nih dengar macam-macam cerita pasal tourist scam kat sana...hohoho
motif letak gambo awek vietnam?hehehe aku suka baju tradisional diorang tu...macam leh bawa pi keje je kan...walaupun tak selim macam diorang, tetap bercita-cita nak tempah selaiii...kuikuikui...

38 comments:

  1. have a good trip! aku pun tak penah jejak vietnam ... belom sampai seru huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq beb...next time leh la diseru supaya seru tu dtg...hehe

      Delete
  2. Selamat Pergi dan Selamat kembali ...

    Nanti dah beli baju Vietnam tuh, jgn lupa lupa posing posing ayu yaaa !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq enghaz...hahaha klo dpt leh la pkai masa raya!hahaha

      Delete
  3. have fun, safe journey...
    p Vietnam bolehla beli telekung raya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq beb...yezza...telekung raya, baju raya...hehehe

      Delete
  4. Azra,
    kite pun tak sampai lagi.. jom Vietnam..hihihihi

    ReplyDelete
  5. Have a good trip dj! #muahciked

    ReplyDelete
  6. Vietnam! Ho Chi Minh, Hanoi atau Danang? Anyway enjoy your trip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanoi & Ho Chi Minh Diana...hehe tq!

      Delete
  7. DJ!!!! which part of Vietnam....selamat pergi dan balik ye...enjoy ur holiday

    psst : boleh je nak pakai baju traditional tu...buat size besar sikit :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, pi hanoi n saigon...tq!

      Yezza akan ku carik!hehe

      Delete
  8. lagi 3 negara? mmg hebat dj! Selamat pergi dan selamat kembali. jgn makan kucen!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde hebatnya.jow everyone can fly maa...hehehe td budak tu ckp diorg mkn kucin, anjing, snake n tikus kt sini...huhu

      Delete
  9. wow dah pi 7 negara! Hebatnyew!

    ReplyDelete
  10. Selamat Jalan. Pun akan pegi vietnam first time nanti. Dekat ASEAN baru pegi 3 negara dah jejak. Vietnam nie akan jadi yg keempat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo pi saigon ke hanoi...insyaAllah mkin btambah la nnti tuu...

      Delete
  11. Have fun DJ.......semoga selamat pegi selamat kat sana dan selamat balik :)

    ReplyDelete
  12. Hehe saya balik DJ pergi...selamat bercoti... Jangan lupa cari mee Pho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo enmie pi vietnm gk ke.ptut senyappp je...ala rugi xleh ngedate di obersi...hehe

      Delete
    2. Bukan gi Vietnam... tapi memang balik pada hari DJ gi obersi...hehe

      Delete
  13. debor kita takut DJ p mynmar...ole2 myanmar x pos lagi sbb x pergi2 pej pos....hehe

    happy holiday!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Mynmar xde tiket lg...hehe

      Delete
  14. woiii... tempah baju tu pastu posing sekali dengan kopi ais plis.. eh?
    selamat pergi dan balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sedapnyaaaa kopi ais!hehehe

      Delete
  15. Salam.. biasa jadi silent reader tapi kali ni nak tanya..

    Aritu 4/6/2015 Mcm terserempak dengan dj dekat atas jambatan di dotonbouri osaka. Betul kah?

    Masa tu kita berpapasan atas jambatan, saya tak perasan then kawan yg cakap. tu mcm blogger dj yg aktif travel tu.. hehe. Nak tegur dah makin jauh.. org pulak ramai.. betul ke?

    Apapun sorry kalau tersilap org ya. Hehe.

    Enjoy ur holiday in Vietnam. Wah jeles2. Hanoi masuk dlm my wishlist jugak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Didi...hehe eh salah org tu..sy xde ke jepun pun baru ni...ada kat mesia je masa tu...hehe

      Tq...insyaALLAH sampai la nnti tu...

      Delete
  16. Sila lah melaram ngan baju tu. Aku ada 1 set, kawan aku hadiahkan dulu. Tapi muat masa 9 tahun lepas ah...sekarang ni aku x sanggup nak keluarkan dari almari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xdpt bli bju tuuu, xjupe..sobs sobs sobs

      Delete