Monday, February 23, 2015

Cari Makan di IOI City Mall : Dip N Dip

haaa tak abes lagi kisah makan-makan di cuti panjang CNY kali ni...hehehe hari sabtu pula aku dan adik dah pergi terjah Dip N Dip di IOI City Mall!hgigih pergi sana semata nak layan dessert!sampai jer IOI tu, masyaAllah ramai giler orang!nak parking pun pusing-pusing...almaklum tak familiar lagi ngan parking kat sini...dah dapat parking, laju jerr naik ke atas dan cari kedai Dip N Dip ni...dia terletak di bahagian luar building ni tau...masa jalan tu nampak juga Magnum, sekali panjang giler orang beratur...tak koser laaa kan...sampai Dip N Dip, memang rezeki terus dapat duduk...lepas tu aku nengok orang emosi juga menanti tempat duduk...ye ar luar tu panas kot...pekerja situ plak tak kasik masuk selagi takde meja kosong...
haaa tanpa buang masa, terus aku dan adik usha menu....hoih menjejes air liur nengok coklat, coklat dan coklat dalam menu tuh!hehehe lepas usha punya usha, kitorang decided untuk ambil brownies crepe (RM28.50) dan molten cake (RM13.50)...dan seharusnya air minuman order air mineral saja...kalo tak kang mau kencing manis semuaaaa pun maniskan!hahaha
tak lama menanti, dessert yang kami order pun sampai...haaa apa lagi, jom layan gambar!brownies crepe tu sedapppp!tapi penuh kecoklatan kan, kena selang seli dengan teguk air kosong sejuk gak laaa...hahaha tapi campuran dark, white dan milk chocolate tu buat rasa dia seimbang laaa tak manis gilerr....dan molten cake tu best!sebab dia panassss, makan dengan aiskrim vanilla sejukkkk yang tak berapa nak manis tu...memang terbaik!puas hati aku dapat gak akhirnya makan kat sini...dolu-dolu 2,3 kali pi yang kat Bangsar, asyik tak jadi masuk bila tengok orang beratur panjang...sobss!

18 comments:

  1. a taste will make u smile katanya heee....nasib baik lah bukan JM yg pegi mkn ngan DJ kat sini rasanya sbb mesti kongsi..tak suka sgt coklat huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezaaa mmg mnyengih je la pas mkn ni..hehe oh I love chocolate!

      Delete
  2. dip n dip kat mana2 pun memang orang beratur eh...aku pun sama ngan JM, coklat bar aku suka, produk2 coklat ni kureng sikit...tapi maybe suatu hari nanti aku nak try jugak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la.adik aku slalu pi bngsar, ok je leh duduk...tp klo pi ngn aku je mesti beratur...hohoho aku apa coklat pun sukerrrrr...nyummehhh...

      Delete
  3. Dah rasanya almost 3 tahun dah benda ni wujud. Sekali pun aku belom merasa due to asyik kena beratur panjang Y_Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi siap tau salahsilah keluarga dip n dip lg ko...hehe pi la beratur jap...sambil google info bmanfaat, mesti xterasa masa blalu...kuikuikui

      Delete
  4. dip n dip terbaekkk....kt dh kureng coklat lain selain dip n dip hehehe

    kt g ioi ari jumaat....kalo x leh bertembung hehe

    ktrng beratur ok nk beli magnum.....tp kawan2 kt la...kt duduk...dah nak smpai turn baru join sekali ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan kan?coklat leleh2 tuuu...hehehe alamak xtserempak plk kan kita..xpe next time...hehe untunglaaa dpt magnum...sobss...

      Delete
  5. Stress aku tengok ice cream posing cantik dalam dulang tapi tak masuk ke mulut aku! Hisssshhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe jgn stress...dah selamat masuk perut aku dah..hahaha

      Delete
  6. dah dua kali datang situ tapi asyik full hse jer..
    takde kesabaran nak jadi model lelama kat situ terus blah cari tempat lain
    bila tengok nie..terigin gak nak merasa! adakah perlu terjah time weekdays hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la mmg pening dgn ramai umat manusia kt situ...tu yg jarang je pi wpun dkt...hehe weekdays ok kot xramai org...hehe

      Delete
  7. Hmmmmmmm. Dip n Dip ni memang famous dah. But, I couldn't eat their desserts sebab manis betul. Makan sikit je dah start pening. Memang tidak dapat dinafikan rasa setiap hidangan mereka ni sedap cuma tak berapa kena dengan tekak ni. Hehehe! Ya ampun... ramai betul orang eh. Tak sanggup. Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang ada yang tak tahan manis sgt leh weng makan coklat banyak2 nih...hehehe haa nak masuk kedai tgh 'in' cenggini kena pasrah laaa orang beratur panjang!hehehehe

      Delete