Tuesday, March 8, 2016

Bubbles & Beans Cafe dan Zawara Coffee, Ayer@8, Putrajaya

ni cerita weekend 2 minggu lepas...mak aku ajak layan cucu dia nak tengok wayang...haaa hambek kecik-kecik dah diajar nengok wayang kan anak buah aku ni...abes semua makcik pakcik kena ikut sekali tengok kartun...huhuhu nasib laaa citer Zootopia nih leh tahan nak layan...
lepas abes layan wayang, kitorang berjumpa dengan abang, kakak ipar and dak demok lagi sorang tu dan terus gerak ke Ayer@8 untuk layan tekak di Slero D'Timur...lepas dah kenyang melayan si kecik nak naik basikal tepi tasik pula...kat sebelah Slero D'Timur tu ada Bubbles & Beans Cafe yang menyediakan perkhidmatan sewa basikal, permainan, bubbles dan macam-macam lagi untuk kanak-kanak dan dewasa...memang menarik la kan...ramai juga orang petang tu...syiok gak la, paling syiok anak buah aku laaa...seronok naik basikal tapi makngah yang sangap mengayuh...hehehe...
lepas dah berbasikal, tekak pun haus la kan...so kami pergi terjah Zawara Coffee yang terletak di belah atas Bubbles & Beans ni...sebenarnya aku malas nak masuk sini sebab banyak dengar respons negatif gak...tapi sebabkan semua ajak minum, layan je laaa...cuma disebabkan baru lepas makan nasik, takde laaa kami order berat-berat kat sini...cuma order 3 jenis coffee, 2 slices cake dan churros dengan harga RM78!wahhh boleh tahan juga harga dia kan...pasrah...
coffee ni aku tak ingat ambil yang mana...campur-campur je...tapi rasa dia biasa je la...takde umpphhh mana pun...kek pula aku ambil Strawberry Belgium Cake yang sedap!nih aku sukaaa...nyum nyum...pastu ambil juga Oreo Crunch Mille Crepe...haaa yang ni sedap gak tapi bengang sebab gaduh ngan anak buah aku dia nak conquer sensorang...pastu bukan makan plak tu, buat main...kecik besor jer makngah nampak dia masa nih....hehehe...dan last sekali order set churros dengan chocolate dip...alahai churros dia, kureng laaa pulop...tak berapa kena kat tekak...hehuuuu...overall aku rasa ok jer la Zawara Coffee ni...tapi aku takde try lagi makanan yang lain...maybe next time leh datang cuba makanan lain plak...teringin nak makan Soft Shell Crab Burger dia tuuu....hehehe......

4 comments:

  1. Tgk menu dia nampak cam best2 je kan...teringin jugak nk try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh...silakan la try ye nnti...byk cwgn.zawara coffee nih...

      Delete
  2. Replies
    1. Isk ko pun xkurg hebatnya...gmbo meletop-letop skng lpk kafe hipsturr...hehe

      Delete