Thursday, June 4, 2015

Restoran Mohd Chan Abdullah, Bandar Baru Bangi

ahad lepas sempena besday kak ipar aku, nak suruh abang aku belanja makan...tapi last-last aku yang kena pow...hohoho plan asal nakpi makan di Pilot Cafe yang baru dibuka di Bandar Baru Nilai...sekali abang aku nak ke Bangi plak...last-last kami makan di Restoran Mohd Chan Abdullah...rosak plan nak beli kek semua kan...makanya lepas order, terus aku jalan kaki cari kek sekitar restoran tu...nasib baik ada...hehehe saje la buat cukup syarat kan...
kemudian satu persatu makanan sampai...pau dan dimsum tak sempat ambil gambar sebab aku balik dari beli kek, dah abes diorang makan...lauk yang kami order adalah ikan siakap stim halia special (RM42), ayam masak sweet sour (RM20), itik panggang small (RM17), butter prawn (RM28) dan spicy kacang bendi udang kering (RM14)...overall makanan dia ok laaa...paling aku suka ayam dan bendi tuh!bendi tu sangat sedappp!aku yang tak berapa suka sayur, tapi suka gila bendi nih...butter prawn tu sedap serbuk dia tu tapi udang dia kecil la plak...tak puas makan...ikan plak terlalu berempah pada aku...patutnya cair la sikit kuahnyaaa...dan itik dia fail laaa...sejuk kejung, rasa macam lama dan tak fresh...
next time kalo ada rezeki ke sini lagi, aku nak try makan ala carte dia plak laaa...nak makan mi wantan ke, mi kungfu ker...macam menarik jer tengok orang makan...ni asyik makan nasi dengan lauk jer kan...mana tau ala carte dia meletup ker....hehehehe!

13 comments:

  1. Kat Seksyen 15 Shah Alam pun ada cawangan restoran ini. Dimsumnya tak sodap kat tekak saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah rasanya shah alam buka dulu br bangi ni...tu la pd sy mknn dia niasa juga...hehe

      Delete
  2. aku sebenarnya geng geng abdullah chan apa semua muslim chinese ni tak kena dgn tekak. tak tau la kenapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko kan tekak hitaly meng...hehehe

      Delete
  3. Tak pernah lagi cuba makan restoran ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleyy laa klo nk cobaaa...

      Delete
    2. Habisla restoran tu kena makan Miss Nazla...kihkihkih...

      Delete
    3. Hahaha! Kakjem...kakjem....

      Delete
  4. aku pernah makan mee apa ntah nama cina sikit....tu sedapp.....rekemen...
    dim sum pon sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tu la aku nk try mi dia plk nnti...hehe

      Delete
  5. cer try Homst.. pun sedap juga. ^_^

    ReplyDelete
  6. Bismillah,

    peminat ayam kampung boleh hubungi Farah: 012 6713780

    ReplyDelete