Wednesday, June 17, 2015

Ramadhan datang lagi!

Selamat Berpuasa semua!aku takleh tune hidup dari penyakit post travel lagi ni...semalam sampai Malaysia pun dah malam, hari ni masuk opis pun terhuyung hayang dan kengantukan melampau...dah tu tetiba malam ni dah nak pi terawih...taubat laaa aku taknak travel masa dekat-dekat nak posa macam ni lagi...hohoho #bajetjetlag
aku nak ucapkan selamat menunaikan ibadah buat semua juga...selain berpuasa dan yang wajib tu, boleh pelbagaikan lagi amalan ibadah kita macam baca Al-Quran, solat sunat dan terawih, bersedekah dan berdoa...dan untuk aku pula, aku nak tambah azam tahun ni iaitu nak kurangkan berbuka puasa ala buffet...moga-moga tercapai azam aku nih...Amin....
haaa citer pasal sedekah tadi tu kan...kan....aku nak share ngan korang...kalo rasa susah nakpi cari orang kita nak bagi sedekah tu kan, skang dah ada cara mudah jer...guna hujung jari pun bolehhh...haaa jom kita bantu mereka yang memerlukan ini...semoga ianya dapat memberi sedikit senyuman buat mereka di Ramadhan yang mulia ni...jom kawan-kawan!
dan untuk korang-korang yang ada plan nak travel during bulan puasa ni pula, boleh laa usha sedikit info mengenai travelling pada saat bulan puasa ni yer!ye la, jalan tu jalan juga, posa pun tetap kena posa kan...hehehe!

29 comments:

  1. Selamat berpuasa... program JJCM berhenti sementara..

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan DJ! Tepek gambar makan lepas berbuka ye DJ... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ss...ko pun tyg la gk nnti...

      Delete
  3. selamat berpuasa kepada DJ sekeluarga serta semua pengunjung blog ini.

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa DJ....arrange la iftar beramai2 hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa ok gk tuh...jom jom!

      Delete
    2. jom..seru si kakamyra tuh sekali..

      Delete
    3. Oraittt...nnti kita plan

      Delete
  5. DJ!!! selamat bepuasa..JM mohon maaf jika sepanjang perkenalan kita di alam maya ada ter'komen' yg DJ x suka or terguris hati ke..mohon maaf tau..ehh...dh rasa cam dah nak raya lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la JM...sorry klo ada slh silap...

      Delete
  6. Iftar di mana tahun ni...seperti tahun2 sebelum ni ke..buat i tergoda je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xtau lg...insyaAllah ada rezeki leh la buka kt luar...hehe

      Delete
  7. terus aku teringat bibie pasal travel bulan puasa wahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...gigih sgt tuh...

      Delete
    2. Selamba mentioned nama aku hahaha. Alhamdulillah dah 2 kali merasa 'berpuasa' kat luar. Tu bingai namanye. Demi tix murah sampai x tengok date. Huhu.

      Delete
    3. Ko jer yg gigih wei nk travel bln posa...hehehe aku ni mmg awal sthn dah isi kalendar dgn tarikh cuti semua...hehe

      Delete
    4. oo aku kena tuka bukan nama sebenar ek hahaha

      Delete
  8. DJ;

    Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang penuh barakah dan rahmah ini .... muga kita dapat menafaatkannya ...

    Tetapi ... review makanan harus di TERUSKAN !!! Hahahahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq enghaz...thn ni bpuasa berapa jam kt sana?hehe revuew mknn xde plan lg...myb mkn di rumah aje...hehe

      Delete
  9. sELAMAT bERPUASA wAHAI dj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ren...selamat bposa di perantauan yer!

      Delete
  10. Selamat berpuasa ...Tak sabar nak tau cerita travel terbaru DJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe insyaAllah kak...mood belum mari lagi nih nak sambung menaip....

      Delete
  11. Selamat berpuasa DJ! jangan ponteng puasa!

    ReplyDelete