Thursday, April 23, 2015

Spring Trip in Seoul, South Korea

Sambungan dari: Trip Keluar Negara yang Pertama bagi tahun 2015!

Alhamdulillah...selesai dahhh first oversea trip aku untuk tahun 2015 ni...trip hujung minggu jer ni...pergi kul 1 pagi hari jumaat, 9.30 pagi selasa dah balik dah...kira ada 4 hari jer nak jenjalan...tapi syukur la banyak tempat yang plan nak pergi dapat pergi dan banyak makanan yang plan nak makan pun dapat makan...hehehe trip kali ni memang gila makan!nasib baik laaa sue ni ikut jer perut aku ni kan...sayangnya dini takde, kalo tak lagi bergendut la kitorang makan kat sana....hahahaha!ok la saje je nak kasi panas enjin, layan gambo sendu dari hp sendu la dulu yer...sebabnya nak tunggu cerita trip ni, kena tunggu aku abeskan dulu cerita lagi dua trip domestik aku sebelum ni...huhuhu....

sampai jer korea ni, antara benda wajib yang kami buat adalah carik Milkis dan susu pisang atau susu strawberry...nyummeh!banyak kali plak tu beli sepanjang masa kat sana...
pastu dah nama pun spring trip kan...haruslah niat hati nak layan cherry blossom...sekali tinggal saki baki jer daaaa...sadisnya lahai...tapi boleh laaa dari takde kan...
paling best bila dapat ketemu lagikkk dengan boipren aku yang sorang nih...hahaha sape lagi kalo bukan king crab!ohoiii setahun lebih aku memendam rindu....pasni bila tah lagi dapat bertemu...nyummmmms!
dan yang paling epik sekali bila aku mampu mendaki sejauh 700 meter untuk menuju ke Ihwa Mural Village!walaupun dalam hati menyumpah giler kejadahnya pi buat tempat pelancongan hazab cenggini...curam giler bukit tuh weiii...aku sampai skang macam tak percaya aku dah naik bukit nih...hahaha tapi ni kira dah pass ar training nak daki Bohey Dulang tahun depan!upss!hahahaha!

28 comments:

  1. skang ni kita plak kene tengok orang berjalan....wawawa

    balik myanmar bln 1....baru 3 bulan dah x tahan....rembat gak la tiket bln 5 cuti pnjang ni...tapi g langkawi je
    ekekekekeke

    teringin nak rasa susu pisang.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe amboii terus rembat yer mcm tuuu...xtahan gatal kali dah tuu...hahaha eh susu pisang tu leh bli kt jusco kt sini...atau supermarket kt ampang...

      Delete
    2. eh ada jual eh....ampunnn x tahu hehe...

      aah rembat terus...mahal la sikit rm70/way...tapi kalau kira naik bas rm47+ feri rm18 = rm65 then ok la...beli terus tau DJ eekekkekeke

      Delete
    3. Ada...try Ler crik...tp dlm kotak, lain sikit rasanyer...hehe ok la tuuu..ktorg pi lngkawi aritu pun lbih kurg jer harganyaaa...hehe

      Delete
  2. Wei king crab tu makan camana? Masak apa tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mkn je la mcm mkn ketam..kulit dia leh gunting Jer...senang...stim jer ketam tu..manis!

      Delete
  3. full story please ... palli!!!

    ReplyDelete
  4. gahahahah! 700 meter tangga sesajer? fuhh aku pun tatau laa nasib aku panjat bohey dulang tu kanggg...takde trained apa2 pun.

    king crab !!! ni sama ke dgn alaskan crab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh xtangga je..bukit laaa...ada yg xbpe curam, ada yg boleh tahan lg...kuikuikui ko dah fit takpe...aku ni haaa semputtt...hahaha

      Alaskan crab lain sikit...kaki dia kurus,dan pjg lg...hehe

      Delete
  5. dah terubat rindu dendam dengan bf lepas ni ko dah bole tido lena hehehe
    *baca sambil telan air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tp dah rindu balik...acaner tu...hehe pastu dh ada bf baru skng ni...hehe

      Delete
  6. King Crab...seram tak atau sedap gila..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ler mkl...nk seram npe plk...hehe

      Delete
    2. Apa nak seram dengan ketam tu en Din... rasanya ketam nipah kat tempat kita lagi ganas...

      Delete
    3. btol tu...sy lg seram ngan ketam nipah dan ketam batu...hehehehe!

      Delete
  7. Tak berselisih dengan JM ke kat sana...

    Wah... milkis tu tak boleh tahan...

    Mana lebih sedap ketam tu dengan ketam bunga kat tempat kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terserempak pun ngn JM kat sana en mie...yang saya terserempak orang lain....sape tuuu, haaa tunggu nanti yer...hehehe

      milkis tu lagi enak minum sejuk2 dalam cuaca sejuk...syiok!hehehe

      saya suka lg king crab ni....sebab puas hati makan...hehehe rasa diapun manisss dan kenyal...nyummm....

      Delete
  8. Alhamdullilah .... dpat jugak makan King Crab kaaannn hahahahhahahaa ...

    Lepas nih , gigih ler nak tunaikan permintaan peminat kaannn ... kena update hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Alhamdulillahhhhh...xde la kempunannn pasni...hehehe update?insyaAllah...hehe

      Delete
  9. Tahni-ah! Anda berjaya mengharungi keindahan bukit curam kat Ihwa-dong. Aku bangga! Sue lagi bangga sebab ko berjaya tunaikan impian dia. Hazab kan? Sibaik ko xsambung naik sampai ke fortress. Tu misi aku nextrip. Gitu. Rupanya x ambil iktibar lagi kaki cramp last year bahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klo aku tau teksi leh naik smpi atas, lamaaaa dah aku naik teksi oi...hahaha hazab nak mndaki tuh...hahaha sue ajak pi park tu pun aku xmmpu dah...hohoho

      Delete
    2. WEI takleh naik teksi yeeeee. tu aku pelik apsal dj bersusah payah gini. sbb boleh aku tiru itinerary dia naik teksi hahahaha

      Delete
    3. boleh jer...aku yg tak tau sbb last min baca blog Bibie psl tmpt ni...tgk dia mendaki, aku ingat takleh naik keta...sobss....

      Delete
  10. Milkis tu ada dijual di farmasi super di seksyen 14 pj.in fact segala mak nenek mknan/minuman korea ada dijual di farmasi super ni.blh la buat hilang rindu..sapa kat area pj gi la sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for the info..yup mmg milkis ada jual di malaysia...even kat jusco dan giant pun ada jual...hehehe tp sbb 1st time rasa dulu masa musim sejuk di seoul, jadinya feeling dia lebih sikit bila dpt minum masa sejuk2 kat sana... =D

      Delete
    2. Hahaha betul2. Feeling tu yg penting kan..doakan sy..11/5 insyallah sy akan jejakkan kaki ke bumi korea utk pertama kali...10 hari kat sana..neves sggh ni.

      Delete
    3. Wah 10 hari tu mmg syiok pusing korea...ok have fun ya kat sana...moga selamat dan dipermudahkan semuanya... :-D

      Delete