Friday, July 10, 2020

Hilltop Cuisine, Kota Warisan

biasanya aku update cerita ikut turutan kejadian kan...tapi kali ni aku skip jap cerita travel dan jjcm yang lama sebab nak up cerita tempat tengah hangat ni haa...hahaha...memandangkan ramai yang duk message aku tanya pasal tempat ni lepas aku upload gambar di FB & IG, so aku cerita terus kat sini, biar diorang search je sendiri...hahaha...so weekend lepas aku duk melepak kat rumah je then gatal duk search tempat nak merayap this weekend...tengah search tu, ternampak orang share pasal Hilltop Cuisine, Kota Warisan ni...view macam lawa, dah la dekat Kota Warisan je...dekat ngan Putrajaya plus dekat ngan pejabat Dini gak...so tanpa buang masa, lajuuu aku message Dini ajak lepak lepas pejabat hari Isnin nanti...nak jadi cerita, Isnin petang hujan selebat lebatnya...sedih!huhuhu dah la dah siap pakai baju baru lawa lawa kann...huhuhu...pastu plan plak Selasa, sekali jam 3 petang dah hujan!huhuhu pastu check accuweather memang hujannnn sampai hujung bulan!sadis laa rasa kan...then petang tu masa nak keluar pejabat, tetiba hujan dah berhenti walaupun awal tebal, tapi nun di ufuk barat nampak sikit rembang mentari...haa terus call Dini cakap ONZZ!hahahaha...so gerak la aku dari Putrajaya ke Kota Warisan, tak jauh pun dalam 20 minit je...sampai kat bawah tu ada macam taman permainan, orang pun ramai riadah, so nanti kita kena naik kereta sampai ke puncak bukit ni...pusing pusing sikit laa...kena slow sebab ramai je orang jogging tepi jalan naik bukit tu....

sampai kat atas tu, tadaaaa nampak dah Hilltop Cuisine, Kota Warisan ni...nasib baik tak hujan walaupun mendung kannn...haa excited tau...aku memang dah booking sesiap tempat...sebab risau ramai kan...almaklum macam dah nak start viral ni kan...hehehe...aku siap request nak duk luar lagi tau...dengan harapan tak hujan...heheh ok jom layan tengok kawasan sekitar...masuk je sini ada bangunan putih yang dalam tu ada indoor area plus kitchen...then belah kiri ada meja untuk makan kat luar, kanan tu plak ada khemah open air...dan tengah tengah antara dua ni laaa adanya signage Hilltop yang menawan hati aku tuuu...signage berlatarbelakangkan sunset tuuu...hehehe ok la ada oren oren senja sikit petang tuuu...kalo sunset cun ni, mesti lagi lawaaaa view tempat ni...
masa aku sampai ni Dini tak sampai lagi sebab ada isu plak di pejabat dia...so lepas ambil gambar sikit tu, aku lepak kat meja sambil usha menu...sambil tu duk tanya la adik tu menu apa yang recommended...dia cakap orang datang sini biasanya makan shellout, tapi shellout diorang untuk 3-4 orang...then dia cakap laa mana yang takde semua...habes stok untuk hari tuu...so aku just layan tengok la dulu, nak tunggu Dini sampai baru order...ok la menu dia, banyak western food...cumanya BBQ takde plak masa aku pi tu...huhuhu...
tengah aku duk belek menu tu, sampai laaa Dini...haa bising la mulut dia duk cakap cantik!dia cakap kawan pejabat dia ramai dah pernah sampai sini, dia je baru nakpi lepas aku ajak...hahaha...haa laju laju kami buat order pastu kami bangun laaaa, pi ambil gambar lagi!hehehe haaa muntah darah la korang tengok aku ambil gambar banyak banyak ni yaa...hahaha tapi aku suka...aku suka view dia cantik!haish kalo sunset lagi terang benderang ni, mesti lagi cunn weh!hahaha...tapi yang ni pun aku dah suka dan lawa!
lepas dah puas bergambar, kami pun duduk semulaaa...seronok weh...dah la lama tak jumpa sejak sebelum PKP...layan view lawa sambil bergossipan...haha tak lama tu makanan sampai...aku order Zen Bowl Rice (RM20), Dini plak order Merinade Chicken (RM19.90), then kami kongsi Cocktail Spring Rolls (RM13)...air plak aku order vitnamese coffee, dan Dini layan iced lemon tea...makanan dia yang ayam Dini tu kering...untuk nasi aku ok la sedap je dengan ayam tu kannn...popiah dia out, benyek dan berminyak...hehuuuu...overall ok je la makanan dia...tapi tak tau la kalo kami salah pilih food ke, tak cuba plak shellout diorang...
masa suapan terakhir nasi aku, sekali hujan turun daaa...kami berpindah ke bawah khemah...Dini sambung makan, aku tambah order air lagi...sambil kami sambung bergossipan panassss...hahahah...hujan memang mencurah curah kat luar weh...tapi syukur Alhamdulillah tercapai gak hasrat aku nak datang dan bergambar...hahaha aku gigil weh nak ambil gambar cantik cantik...dah lama tak travel nih!hahaha insyaAllah weekend ni aku roadtrip!hahahaha...roadtrip la sangat kannn...sambil gossip tu, sambil kami ambil gambar view malam...lawaaa aku sukaaa!
dan bila hujan dah macam tak berapa lebat kami pun nak gerak balik dah...masuk ke bangunan putih yang kat area nak masuk tadi...dalam tu la kaunter bayaran...dalam tu rupanya ruang makan berhawa dingin...cantik gak!aku sukaa...hehehe total makan dalam RM70 kot, sekali Dini belanjaaa...hehehe Alhamdulillah rezeki aku plak kan, sedangkan aku yang sibuk ajak dia makan sini, sekali aku plak dibelanjanya...hehehe...moga murahhh rezeki sahabat aku ni...then sebelum balik, sempat lagi snappp gambar kat luar tu...hahaha sis suka layan view dia...hehehe!so guysss, sila la terjah okay!hahaha!layannn....

6 comments:

  1. cantik..both view siang & malam..nampak nyaman..

    ReplyDelete
  2. Nak stat viral dah tempat ni. Ingat nak pergi weekend ni tapi katanya makanan sampai lambat. Mungkin kena pergi weekdays kot ea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah viral kot. Mmber pi last weken xdpt msuk. Huhu

      Delete