Thursday, September 28, 2017

The Dreamliner Airways Cafe, Johor Bahru

Sambungan dari: 34th Birthday Trip: Johor Darul Takzim & Singapore

untuk birthday dinner dengan geng matriks aku, aku yang duk usha mana tempat best nak lepak...walaupun aku bukan orang JB, tapi berjaya gak aku mencari tempat yang tengah-tengah antara kami semua dannn lokasi dia memang best dan cantik!hehehe...kita ke The Dreamliner Airways Cafe di Johor Bharu!
masuk je kafe ni, aku kagum gilaaa...sebab seriously memang sebijik macam dalam flight weh...dengan tingkat dia nampak macam real serta setting kerusi dia memang macam dalam flight...hahaha belah tengah tu macam business class yang aku pernah naik dulu sebab ada compartment gituu...i loike!sis dah la rinduuu nak naik belon nih...hahaha...
dah puas usha kawasan, kita usha menu pulaaa...mostly menu berasaskan makanan barat tapi ada juga laaa makanan timur ni kan....sebabkan aku dah kenyang, aku takde order apa pun masa ni...hahaha kagum kan?aku cuma rasa-rasa je sana sini sikit...tapi yang best, form nak order tu acah-acah boarding pass...hahaha then staff dia pun memang pakai uniform ala flight attendant...tukang buat air pakai uniform pilot kauu...hahaha...
tak lama menanti, sampai laaa makanan kami...ada yang order coffee warna hijau!hahaha sedap laaa, ada light rasa mint kat kopi tu...Rina order Salted Eggs Deep Fried Chicken Chop (RM23.90) yang sedappp....besar portion ayam dia dan kuah salted egg pun sedap...Sue order Korean Chicken Wing (RM16.90) yang kureng sikit laaa...ayam dia tak freshh sebab warna lebam, kuah dia masam-masam sikit so tak abes pun Sue makan...aku rasa seketul, tapi tak layan sangat...then Emy ambil Classic Fish & Chips (RM16.90) yang besar gila...aku tengok tak inzol, so aku tak try pun rasa...dan Ilon pula ambil Salted Egg Spaghetti with Soft Shell Crab (RM23.90)...haaa yang ni sedapp masa panas, tapi bila dah sejuk dia jadi muak la sikit...
perut dah kenyang dengan makanan dan bergelak sakan, kita minta tolong staff situ ambil gambar...bagus diorang ni melayan, siap bagi prop lagi nak bergambar..dengan topi abang pilot la, beg tarik la...hahaha best gilaaa bergambar!acah-acah suri hati Mr Pilot la kitewww!hehehe...overall, leh laaa nak melepak kafe ni sesekali...fefeeling weh naik flight...hahaha...

2 comments: