Thursday, July 30, 2015

Raya geng travel alam maya: Bahagian 2 ~ Teratak Zilla dan Sangkaya, Dal.komm Coffee & Tappers Cafe, IOI City Mall


dari Cake Jalan Tiung, kami mencari surau untuk tunaikan kewajipan...dan seterusnyaaa misi mencari Teratak Zilla!haaa kali ni baru betul beraya kann...kami beraya di rumah Zilla yang harus dirahsiakan lokasi nyaa...sakan bersembang sambil makan biskut raya dan mihun goreng tersedappp mak Zilla masak...sampai muka tak malu mintak tambah!hahahaha...lama juga kami di rumah Zilla ni bersembang...macam-macam topik yang dibincangkan...dan kebanyakan berkisar tentang travel, terutamanya korea laaa....ramai plak ahli jemaah kali ni gila korea...ada yang siap bayar mahal tauuu nak batal air wudhuk dengan Lee Seunggi...eh?hahahaha!
dan dalam jam 6 petang baru laaa kami semua berangkat pulang meninggalkan rumah Zilla...terima kasih banyak Zilla sebab sudi terima kunjungan mengejut kami nih...actually ada email En Mie juga nak datang beraya, tapi takde balasan hingga ke akhirnya...sedih tak dapat nak tengok anak dia yang hensem tu...pastu nakpi beraya rumah Supermeng Malaya, dia buat rumah tertutup pula...kuikuikui makanya terpaksa laaa dari rumah Zilla, kami menuju terusss ke IOI City Mall di Putrajaya dengan niat ingin bertemu dan mengopi bersama kaklong kawasan sendayan dengan pitching level octave itu...hehehe

sampai je di IOI City Mall, jam baru kul 7 petang...terus kami pergi terjah Sangkaya dulu...teringin nak makan yang tengah 'in' sekarang ni...semua orang pun duk upload gambo sangkaya ni haaa...sampai je, Dzuli dan Mrs yang pi order...aku ngan Bibie duduk chop tempat...kedai ni simple jer, semua punnnn berasaskan kelapa...
disebabkan dah banyakkk sangat makan manis hari ni, kami cuma order 2 aiskrim iaitu Coconut Ice Cream dan juga Cha Yen Thai Iced Milk Tea Ice Cream...yang coconut tu sedappp...dalam tempurung ada 3 scoop aiskrim kelapa dan ditaburi dengan kelapa parut yang dibakar, kacang, cornflakes dan juga jagung...kat bawah aiskrim tu ada isi kelapa...memang sedap!nyummeh!yang cha yen tu pula rasa teh ais thai tu laaa...tak berapa nyaman kat tekak aku...hehehe!
jangan tertipu dengan gambar kat bawah ni...minah ni tak makan kelapa...semua pun dia tak makan...durian tak makan, kelapa tak makan, milo tak minum...so sebelum aiskrim habes dibedal. kasik chance laaa dia bergambar dulu...hehehe eh by the way, HAPPY BIRTHDAY BIBIE KARIM YANG TENGAH BERCANDA DI MELBOURNE!
dari Sangkaya, kami pergi ke surau dulu...sambil lompat-lompat nak turunkan makanan...sambil bermesej dengan si Nanatron yang plan nak jumpa kami di sini...plan punya plan, last-last nana tak dapat datang plak...ramai bebenor family katanya datang beraya....takpela, next time je la ye kita jumpa nana...hehehe sambil tu kami jalan layan deko raya dalam IOI City Mall tuh...
memula kami menuju Dal.komm Coffee nak ngopi dan lepak...masuk jer memang cantik cafe nih...menu yang ditayangkan pun menarik...sekali nak order semua pun dah takde...denggg...baru nak layan bingsu tuuu...shibuya toast dan cruffin dia pun nampak sedapppp...pasrah je laaa lepas tu keluar dari cafe tu dengan niat akan kembali lagi ke sini next time..gituuu....hehehe
lepas tu pikir punya pikir kami decided nak lepak di Tappers Cafe je...senang cerita...cantik cafe ni warna putih suci jer semuaaa...ada orang tu nak buka cafe, sangat teruja la dengan konsep cafe nih kann...hehehe duduk lepak sambil borak dengan mata yang kuyu...penat dah hoih seharian berjalan dan makan...
haaa ingatkan perut memasing dah kenyang kan...tapi sakan je memasing order...hehehe aku order chicken parmigiana yang sedap!dzuli ambil fish & chip...mrs makan carbonara tapi dia tak masuk kat tekak, terpaksa laaaaaa aku yang tolong makan kan...hehehe dan bibie yang diet makan roti jer... 
dan akhirnya dalam jam 9.30 malam, kami pun bergerak meninggalkan IOI City Mall...hahaha paling takleh blah, boleh tekan alarm kat salah kereta hoih!hahaha siap cuak ingat tak kunci kereta...then ada plak yang ingat beg diorang dah hilang sebab takde dalam kereta!hahahaha hadoi laaaa...sangap sangat dah tu banyak sangat makan kannn...hahahaha pape pun seharian spend masa dengan semua orang hari ni memang berbaloi-baloi...enjoy!harap-harap ada lagi peluang melepak di masa akan datang ok...mana tau nak layan megi ketam plak ke lepas ni kan!hehehe!jommmms sape nak join?

23 comments:

  1. Betul ke DJ ada email saya. Seriously memang saya tak ada terima email tu. Lagipun pada hari kejadian saya masih ada di Perlis.

    Kenapa tak pergi je ke rumah Mrs Smile, Kak Long kawasan PH tu... hehe

    Wah Bie...nyambung raya kat Melben ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa xde rezeki la tuuu enmie...hehehe kaklong berjalan skali ngn kami..hehehe

      Delete
    2. Hihi ingatkan xsudi terima kitorang beraya kan. Sambung beraya sambil sambut bday katanye. Terpengaruh dengan si DJ ni.

      Delete
  2. DJ;

    Raya sakan !!!

    Seronok baca bab makan makan ... dan rasa macam tak sabar nak balik Malaya nak buat trip makan makan gak !!! Hahahahahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe bila enghaz nak blik mesia?boleh kita reunion makan2...hehe

      Delete
  3. la..ko x suka ke perasa cha yen tu?..aku suka...
    nak join megi ketam...
    thanks banyak2 sebab jadi driver weolls.. lebih kurang, silap salah haraf dimaafin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku suka lg kelapa tu dzuli...hehe ok jom megi ketam...ajak azra!hehe

      Delete
    2. korang, next time kalau nak singgah rumah bgth awal2 lah ye..boleh aku buat something special sikit..ini, dok main terjah je nasib ada meehon goreng tu hehehe...apa pun terima kasihlah sudi singgah di teratak hamba yng buruk tu, next time silalah singgah lagi hehehe...lagi satu, kalalu nak makan megi ketam tu jgn lupa aku..nak ikutttt!! ehhh itu pun kalau aku tak ot lah :D

      Delete
    3. hehehe ok sngat dah ada meehoon tu zilla...sedap giler...hehehe!ok megi ketam nanti kita plan...hehehe pi malam weekdays pun okeyyy....

      Delete
    4. mlm? alahai, aku ne mmg sangattttttt susah tau dpt keluar mlm..aritu mujur je lepas sebab buka pose huhuhu..

      Delete
    5. Hehe o yeke. kna ppan lain la cmtuu...hehe

      Delete
  4. weiiii boleh tahan keluasan perut dzuli dgn mrs siap order fish & chips dgn carbonara. ingat aku dgn ko je perut flexible. hehehehe. tapi memang best la jumpa korang. borak mmg tak ingat dunia. next time kita cuba lagi tauuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bisaaa...ko jgn nk ngada2 sgt malu la, ape laaa...aku sekeh jer nntiiii....

      Delete
  5. Terima kasih!!! Siap wish dalam capslock kaler merah. Why not pink? Demand! Aku bukan diet tapi perut dah penuh giler makan kek tu. Kata hantu dessert kan. Chop, tambah lagi. Aku xmakan jagung. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pilih fav kaler aku la weiii merahhh...hahahaha!hoih banyak benor tak makannyaaaaa.....

      Delete
  6. nak batal air semayang dengan Lee Seunggi??? epic betul ayat niiii. hahaha
    p/s: ada Caffe Bene di Sunway Pyramid. Bingsu pun ada juga di sana. dap3. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha caffe bene dh byk buka cwgn kat
      Mesia tp xpi lg...next time kna terjah ni.hehe

      Delete