Friday, July 10, 2015

Berbuka puasa bersama rakan-rakan secawangan di Dapur Koi, Taman Putra Kajang

tahun ni aku kira paling sikit aku berbuka puasa kat luar...kalo tahun-tahun lepas dengan geng sekolah la, dengan geng uni la, dengan geng matriks la....tak masuk dengan geng opis, family dan sebagainyaaa...tapi tahun ni memang aku berazam nak slow down berbuka di luar la kan, lagi-lagi buffet ramadhan...tapi yang ni, memang takleh elak laaa...bos aku awal-awal lagi dah suh aku plan untuk majlis berbuka puasa cawangan aku...tugasan hakiki la kat dalam opis ni...hehehe haaa pikir-pikir punya pikir, haruslah aku ikut tekak aku kan...terus aku decide nak pi Dapur Koi jer!hehehe teringat-ingat plak aku kat ikan patin tempoyak tu hoih...terus email to semua ahli cawangan...daripada 16 orang tu, hanya 8 orang yang boleh hadir...pastu sorang bawa kawan, sorang lagi bawa suami...haaa cukup 10 orang!

dalam 6.30 petang hari jumaat lepas kami semua bergerak menuju ke Dapur Koi yang terletak di Taman Putra Kajang!nasib baik jalan clear...sampai sana dah dekat jam 7 malam...terus menuju ke meja yang telah kami reserve...aku memang dah siap-siap order makanan dengan Sha...untuk kami 10 orang ni, aku order 5 ketul ikan patin tempoyak, 6 ketul ayam kampung (whole leg), 6 ketul opor daging (size dia besar), 2 pinggan ikan bilis tempoyak, 3 pinggan pucuk paku goreng dan 6 mangkuk pengat pisang...agar-agar, kurma dan air minuman kordial disediakan secara percuma...total kami makan pada malam tu adalah RM172.50 sahaja...sangat berbaloi-baloi...lagi berbaloi bila boss yang belanja...Alhamdulillah...rezeki....
cawangan aku ni memang meriah dengan wanita jer laaa kan...kebanyakannya masih bujang...ada yang dah kawin tak bawa pasangan...nasib laaa ada bampishhh laki si wani...siap kena sound lagi ngan bampishh mintak-mintak ada tambahan keluarga lelaki laaa tahun depan, ada gak dia geng...hehehe Aminnnn!sian dia tahun lepas sorang, tahun ni pun sorang...hehehe!
Dapur Koi ni ada sediakan surau...senang la kan...lepas makan, solat semua...kami buat surprise untuk cikwi!happy birthday cikwi!hehehe terkejut cikwi tau...ye la besday dia seminggu lagi, tapi kami sambut in advance...bulan posa ni bukan leh celebrate selalu kannn...
berbuka puasa cawangan ini dimeriahkan lagi dengan kehadiran babies surveilan!hehehe kakak jiha dan adik hana!yeay comel giler...meriah makcik-makcik semua tau dengan kehadiran babies comel giler nih...hehehe

14 comments:

  1. Kad raya sangat cute dan cantik seperti orangnya..

    ReplyDelete
  2. Terima kasih DJ .....kad raya merah menyala dah sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad merah setema dgn kasut DJ...hehe

      Delete
  3. Ko patut bawa Nyonya Manis. Berkebaya lagi ke dia tahun ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde kebaya kot..bju biasa je..hehe dak gumuk byk akal tuh...

      Delete
  4. Murah rezeki dapat makan free!~~ tk seronok makan luar, prefer makan di rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la rezeki...hehe btol setuju tu buka kt umh gk yg syok..tp skli skala rpt kn ukhwah kannn apa slhnyaaa...hehe

      Delete
    2. Tu la rezeki...hehe btol setuju tu buka kt umh gk yg syok..tp skli skala rpt kn ukhwah kannn apa slhnyaaa...hehe

      Delete
    3. Tu la rezeki...hehe btol setuju tu buka kt umh gk yg syok..tp skli skala rpt kn ukhwah kannn apa slhnyaaa...hehe

      Delete