Thursday, July 5, 2018

7 Girls and A Guy in Lombok: Day 1.2

dari Sasak Village Sade kami menuju ke Pantai Kuta Lombok...yang telah dinamakan sebagai The Mandalika, katanya taknak bagi konpius dengan Pantai Kuta di Bali...hahaha...rebranding la ni...cantik gilaaa pantai masa ni...dengan langit biruuu, laut pun biru cantik...panas ya amat laaa!tapi berbaloi muka terbakar sebab gambar cantikkkk!haaa layan je laaa lambakan gambar di The Mandalika!rajin Asriel ni tolong ambilkan gambar kami...siap la dia bawa keluar kamera dia, GoPro dia...hahaha...
tengah sakan bergambar, Asriel minta diri pi solat Jumaat...mula dia suh kami tunggu dalam van je ada aircond, tapi malasss...so kami suh dia pi je...sebab masjid pun tak jauh sangat...so dia pergi solat, dia siap nak tinggalkan GoPro kat kami lagi...aku je malas nak pakai...then kami sambung bergambar...lepas tu kami melepak di Indo Maret berdekatan makan aiskrim...sempat gak beli Indomie buat bekalan kemudian hari...hehehe...
lama gak menunggu diorang abis solat Jumaat...dah la panas gila kann...hehuuu...sampai je Asriel cakap selipar dia hilang kat masjid...hahaha nasib baik Zu ada extra selipar...lepas tu kami bergerak ke Tanjung Aan pula...salah satu pantai yang cantikkkk jugaaa...sangat cantik dengan air biru dan pasir putih diaaa...masa sampai sini ramai yang offer untuk naik bot ke Batu Payung untuk ambil gambar, tapi sebab kami tak banyak masa sangat, kami tak pergi la...
serious laaa aku in loveee dengan pantai kat sini...cantik sangat!siap ada buaian pula tu...apa lagi posing laaa kitaa....Asriel memang tak jemu melayan sorang-sorang ambil gambar...lepas tu berkumpulan plak...dia seronok ambilkan gambar siap suruh posing macam-macam gaya...hahaha...best gilaaa...sebab tu aku suka Asriel...hahaha...terbaik!tak abis-abis Asriel puji suka dengan kombinasi warna baju dan tudung kitorang...hahaha...dia tak tau kami memang plan!hehehe...
dann dari Tanjung Aan, kami ke Bukit Merese pulaa...dengar kena mendaki tengah panas ni, memula tu malas juga...lemah la jugak semangat kannn...tapi pikir Asriel duk cakap cantikkkk, gigihkan diri gak laaa...tapi seriously memang panas gilaaa dan Bukit Merese ni takde pokok okayyy...redho pasrah je laaa kau...hahaha...
tapi bila sampai je atas tu, terus hilang rasa penat kauuu...gilalah tengok view cantik gilaaaa...langit plan biru cantik Subhanallah...cantik sangat!terus rasa nak explore lebihhh atas Bukit Merese tu...jalan dan jalan terus ke depan sebab katanya lebih cantik dan nampak pantai dengan lebih jelas...seriously masa ni aku teringat Tunnel Beach di New Zealand...ala-ala sama dahhh cantik dia...hehehe...nahhh korang layan jamu mata je laaa ye....
dah puas amik gambar view dari pelbagai sudut tu, apa lagi sampai la masa gambar kita pula diambilkannn...againnn si Asriel sakan melayan kami semua bergambar...hahaha best lah mamat ni aku suka...sabar je dia melayan ramai-ramai perempuan tu kan...hehehe..dan gambar banyak gilaaa dan semua pun aku sukaaaa...hehehe...masa ni panas memang tolak tepi je laaa...
dan setelah hampir setengah jam berjemur kat atas Bukit Merese tu, kami pun bergerak turun...haaa ni gambar Asriel yang proper...kalo gambar lain tu, semua dia buat muka la, kembang hidung la, jolok hidung laaa...hahaha bengong budak ni...nak turun tu ramai laaa penjual-penjual datang menghampiri...
sampai je kat bawah kami layan air kelapa seround dulu...siap request ais lagi sebab panas dan dahagaaa sangat...sempat sembang ngan makcik-makcik yang menjual..terkejut dia semua umur 30an tapi tak kawin lagi...lambat banget katanya...hahaha nak wat camno makcik...jodoh sangkut dalam traffic jammed agaknyaaa...hehehe...
lepas tu kami semua masuk van dan pasang aircond kuat-kuat...dannn tak lama lepas tu memasing lelappppp dalam van...sebab perjalanan seterusnya adalah panjanggg dannn hujan mula membasahi bumi Lombok petang tuuu...tapi seriously sepanjang jalan non stop ko nampak masjid...selang berapa ratus meter je jumpa masjid...patutlah Lombok dikenali sebagai pulau seribu masjid...

8 comments:

  1. Bukit merese tu kalau rumputnya hijau... memang lebih cantik... musim kemarau kot masa ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kalo hijau mesti lg cunnn gambo

      Delete
  2. cantiknyaa bukit tu... selalu kan lepas kita balik dari satu tempat tu, pastu tgk org lain pergi tempat sama, "banyaknya lagi tempat kat situ kita tak pergi?" hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...sama laaa kita pun...tapi nak repeat mmg takde la kot...hehe

      Delete
  3. Rindu Lombok! Best dapat pergi trip dengan orang yang masuk kepala sekali hehe

    ReplyDelete
  4. cantiknya gambaqqq... lawanya tempat..macam nak kena p jeww

    ReplyDelete