Monday, September 18, 2017

Trip to Seri Iskandar, Perak

pada 8 September yang lepas aku ke rumah Sue di Seri Iskandar...saje je ke sana sebab nak support event larian kolej Sue...sekali la kami acah-acah pre celebration sebelum birthday trip kami minggu berikutnya tu...hehehe so lepas kerja Jumaat tu, aku tumpang Irma ke KL Sentral...sempat laa aku dinner dengan Mrs di 4Fingers dan ngopi di Cafe Coffee Day dalam Nu Sentral tu...
lepas tu aku berkejar menuju ke platform untuk menaiki ETS...nervous juga bila sensorang ni kan...hahaha tapi aku cuba ajar diri jangan nervous sangat, jangan overthinking...relaks je...aku ni kan gemor pikir benda yang belum jadi lagi...nervous duk sebelah sape, nervous kalo salah naik train...hahaha bengong kan?lagi kalo sorang-sorang camni...hahaha...selamat sampai di Batu Gajah dalam jam 11 malam, Sue dah tunggu...terus gerak ke rumah Sue di Seri Iskandar...lepak sembang malam tu, then tidooo...
esoknya seawal 6.30 pagi kami dah keluar umah menuju ke Mini Stadium Seri Iskandar...sebab Sue sekretariat event ni, kena la datang awal kan...Malaysia Day Color Run 2017 dianjurkan oleh Kolej Komuniti Pasir Salak...layan je laaa berlarian secara solo sejauh 5 km...
setel event, kami balik rumah...sempat menyinggah beli seafood untuk projek petang nanti...sampai rumah makan nasi lemak yang dapat lepas event dan tidooo...penat weh!hahaha tapi dalam kul 1 petang tu aku bangun dah siap-siap untuk projek seafood kami...
dan setelah bertungkus-lumus kat dapur, tadaaaa...hahaha berjaya juga kami nak buat shellout kat rumah Sue ni...best gilaaa walaupun resepi campak-campak jer...hahaha gigih la lepas tu nak ambil gambar dengan lilin bunga api tu kan...sampai peluh-peluh!lepas tu baru la kami makan dengan amannyaaa...sedap!
bila dah kenyang gila, kami pun mandi-mandi dannn tidoooo lagi!hahaha makan tido je la kerja kan...malam lepas maghrib barula kami keluar ke Ipoh Parade...sempat layan EggSpert yang sedap gilaaaa sekejap sebelum kami melayan wayang Bad Genius...best gak la movie nih...balik rumah dua-dua pengsan sampai ke pagi...hahaha baru plan nak buat itu la, ini la...hakikatnya dedua dah tuooo...
esok paginya bangun goreng nasik dan makannn...sedap plak kami berdua memasak kan...hahaha pastu layan kopi o kawww sebelum sambung tido balik...hahaha memang rileks je la trip kali ni kan...melepak je kerja...dan dalam jam 12 tengahari kami pun bergerak ke Ipoh...sempat la kami lunch di Greentown Dimsum sebelum Sue hantar aku ke Stesyen Keretapi Ipoh...
train aku pada jam 3.45 petang...perjalanan smooth sampai ke Putrajaya...then naik ERL ke Putrajaya Sentral dan ambil kereta di opis...selesai perjalanan hujung minggu aku ke Seri Iskandar Perak...solo trip lagi tau...hahaha poyo lah!ok nanti aku story birthday trip aku bersama Sue ke selatan tanahair plak yer!

4 comments:

  1. Happy Belated Birthday.. Waahhh best tgk semua food tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanksss...memang best punnn...hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Hahaha kurus tang pipi sikit laaa... πŸ˜‚

      Delete