Monday, April 11, 2016

#divatakesmabul

yeay tengah semangat membara ni nak share ngan korang pasal recent trip aku ke Sabah!yeahhh to be exact aku bersama ahli jemaah yang agak ramai kali ni telah ke Tawau, Semporna, Pulau Mabul, Bohey Dulang, Pulau Matabuan dan Pulau Sibuan...hehehe best gila trip kali ni sebab rasa meriahhhh sangat!ada dini, sue, chubby, liana, as, ed dan najib!dan perangai hover ahli jemaah (read: aku, dini dan liana) yang menetapkan tema baju bagi setiap aktiviti kami sepanjang trip ni memang terbaek!sebabnya nampak best gilaaaa jer dalam gambar...seragam!hahaha...
dah namanya ke pulau kan, memang tak sah laaa kalo tak terjun laut!special nya trip kali ni, dalam pakej yang diambil tu termasuk sesi water confidence!katanya diorang nak kasik kami coba snorkeling without life jacket!haaaa gila!aku memang tak konpiden hoih...baru la sekali dua snorkeling, tu pun bergantung nyawa pada life jacket dan 'donut'...ni tetibaaa nak suh tak pakai life jacket kan...hahahaha memang merungut juga la aku dan liana...kuikuikui....tapiiii surprisingly, berkat usaha John Daves yang mengajar kami, dalam masa sehari jer, aku dah boleh terapung dan berenang tanpa life jacket!gila lahhh...hahaha even until now aku masih tak percaya wehhh...rasa riak, takjub bermaharajalelaaaa bila nengok video aku berenang!hahahaha...memang terbaik!
dan ultimate aim aku untuk trip ini adalah mendaki Bohey Dulang!hohoo memang nervous sebab teringin nak naik tapi serammmm dengar cerita orang yang sampai muntah-muntah mendaki...tapi againnnn surprisingly, aku OK!aku daki slow and steady jer....sue yang memula risaukan aku, lepas tu selamba jer tinggalkan aku sebab cakap yang dia percaya aku dah FIT!hahahaha choi fitonah sungguh...hahaha eh tapi seriously, aku rasa berkat masuk jomkurus tu, aku mampu menawan puncak Bohey Dulang dengan jayanyaaaa...weeehuuuuu!terbaik!
dannnnn yang paling best lagi sepanjang trip ini adalah makanan yang sangat heavennnnn...terbaik gila lah makanan dia samada yang kami beli sendiri seafood atau yang provided dalam pakej nih...hehehe aku memang dah request yang dalam trip ni aku nak makan sedap-sedap!dan Alhamdulillah memang sedap sungguh makanan yang disediakan...terbaekkk!
dann masa kat Semporna, aku berkesempatan jumpa dengan John Kaki Berangan, Janggeltrekker, Kak Anash dan Pae yang sedang bercuti kat sana jugaaa...punya la kat Semenanjung ni duduk takde la jauh mana, tapi takde nya pernah nak berjumpa...nunnnn jauh di Semporna baru nak berjumpa kannn...sempat la layan mee goreng daging sepinggan duaaa...hehehe...
overall aku sangat puas hati dengan trip ni...travel arrangement telah diuruskan oleh Along a.k.a Adli Ayob, abang kepada dini yang memang menetap di sana...korang kalo nak usha pakej dia leh la usha Facebook Along ni yer...tapi pesanan Along, yang makan BESAR tu (read: lobster) kalo dalam pakej orang lain, tak dapek laaaa...tapi ni sebab aku kan, so dapat special treatment laaa sikit kannnn...kuikuikui...betol tak Along?hahahaha....
ok la, tu jer dulu aku nak share pasal trip #divatakesmabul nih...erk jangan muntah yer...hahaha dannn details pasal trip ini, kena laaa tunggu gilirannn...cerita pergi Kota Kinabalu tahun lepas punnn tak setel lagi...hehehe...ok daaaaa....

14 comments:

  1. DJ! Lama tak blog DJ ni, tengok-tengok dah kurus!

    Makanan-makanan itu sangat mengancam jiwa. DJ pergi berapa hari ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe xde la smpi kurus kay...turun sikit laa....pi ni 4h 3m jer...

      Delete
  2. DJ,

    Kuroosss!! Tahniah..aku bet ko la pemenangnya nnt.. hehe ..amiinn..

    ko snorkell w/out life jacket.. perghh perghhh.. aku siap menjerit terkapai2 kt phuket even ada life jacket.. water confidence sgt zero!..tp best, nmpk nemo berenang kt kaki...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha aminnn...tp byk faktor lain la slain weight utk final nnti...hehe n plg pnting lps ni laaa....jgn naik blik sudah...kuikuikui...

      Haaa aku 1st snorkeling aky dh givap air msuk hidung...2nd time aku layan sbb ada org tlg tarikkan...tp kli ni mmg terbaekkkk....hahaha syiok wooo bila dh berani tu...b4 ni aku trauma msuk air...

      Delete
  3. cantiknya!!!! shaz tak abes cerita kat opis ni dj pergi holiday..hehe kena masuk dalam to go list ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yezza silakan la pergi...mmg best wpun kulit dh rentung nih...hehuuu

      Delete
  4. DJ, sebenornya ko tau berenang ke tak?
    Siyess..mmg nmpak slim weh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tauuu...tu aku kagum dgn diru sendiri tetiba leh berenang n berani snorkeling w/out life jacket...hehe

      Delete
  5. Sapelah agaknya artis kat foto last tu... mintak sign boleh...hehe

    ReplyDelete