Sunday, May 4, 2014

'Hiking Trip' di TEMPAT INI - Done!

Alhamdulillah aku dah selamat kembali dari short & sweat trip ke tempat ini a.k.a Mt Bromo, Surabaya....ramai yang dah dapat agak tempat ini kat mana ye...adakah kerana hint yang diberikan terlalu obvious?hahaha ok la, sebenarnya banyak nak cerita kisah aku di sana...tapi kena bagi laluan pada cerita Jepun dulu...tapi tetap nak tunjuk sekeping gambar yang aku dapat lihat di sana....pemandangan yang selama ini hanya dapat tengok melalui gambar-gambar orang je...Subhanallah memang kagum dengan keindahan yang terbentang depan mata...
pastu kan, ada juga kisah dalam flight KUL to Surabaya yang menyebabkan kami fikir kami dah nak mati jer!huhuhu nasib baik kemudian ada ketua pramugara yang baik dan melayan kami sampai kami lupa peristiwa yang membuatkan kami trauma itu!dekat sejam juga dia duduk dengan kitorang...huhuhu nanti aku cerita details apa yang berlaku dalam flight tu ye...ok jom aku nak share video ketua pramugara tu siap menyanyi semasa di akhir penerbangan AK364 kami ke Surabaya!paling takleh blah, dia siap sebut nama kami bertiga as penumpang paling sporting!memang terbaiklah!tapi masa dia sebut nama tu tak sempat rekod sebab tiba-tiba je kan.... =D
p/s - buat rakan-rakan yang mengomen dalam previous post, tolong email address korang kat dayah_jek@yahoo.com boleh?nak tunaikan janji sebelum pergi hari tu.....hehehe Supermeng, En Mie, Jari Manis, Muhammad Khairuddin Lim, Owen, Bibie Karim, Mrs.Smile, Nana tron, Nieda Ramly, John Kaki Berangan, Farikica, Emy Tak Kecik dan Jea Mohamad....sudi la kiranya menerima pinangan buah tangan tak seberapa dari saya ini.... =D

16 comments:

  1. Baik...cerita Jepang aku tunggu dengan sabar. And sekarang, masuk list cerita dalam flight pula. Aku dapat rasa it has something to do with riding in a roller coaster.

    Hihi aku PM kat fb je add ye. Zasss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan wei....bkn roller coaster...hehuuuu bertabah je la nk tggu cerita...haha ko xpyh la bg address...ada dh

      Delete
  2. Excited juga nak tahu apa yang berlaku dalam flight tu... air pocket...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe bkn air pocket en mie...huhu

      Delete
  3. tak sabar nak tau citer dlm flight tu ...
    email : cempaka_1002@yahoo.com
    TQ DJ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda boleh bg address umah?untuk pos buah tgn tuu..

      Delete
  4. wahhh ape je yang terjadi sampai pramugara tu menyanyi dalam flight??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa nanatron, ko kna tggu citer pnuh dlm post surabaya nanti yerr...hehe

      Delete
  5. DJ.....
    ada plak buah tangan nye ye....nampak gaya x dpt la tau story bromo awal...kt dh nak g ni....hohoho

    tq Dj...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mestila ada...takpe, kalo nak tnya pape, leh email je...hehehe

      Delete
  6. Wah tak sabar menunggu entri anda yang selanjutnya..,tqvm untuk buah tangan... Nanti saya bagi alamat rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar la menanti ya....hehehe ok saya tungguuuu alamatnyaa.....

      Delete
  7. Dj! Welcome bak, nasib baik Dj dan anak kapal semua selamat ek alhamdulillah. Cecepatkan habiskan citer jepun x sabar nk tshu apa tu klau sejam eeee lama tu
    Subhsnallah cantik nyer view ingatkan gamvar dari google tadi hiksss
    Nak alamat umah? Nsnti Jm hoyeeee dapat ole2 yeye dpt ole2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza JM...alhamdulillah semua selamat tiba dgn selamat...hehuuuuu saya pun tak sabar nak share cerita surabaya...tp kena ikut turn le...hehehe

      gambar mmg cntik JM...tu gmbar sndiri....bukan google punya!hahaha alamat JM yg aritu ada lg...so tak payah bg dah la...hehehe

      Delete
  8. ape yg berdebor sangat cerita ko ni DJ, separuh mati saya di tanah ratu ini. hew hew hew. tp view kt mt. bromo mmg superbbbb kan! mcm dlm lukisan ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe debor je John?sabar-sabar...pi kelas dulu nanti pasni aku citer...hehehe peringatan:jangan berangan atau mendraf itinerary di dalam kelas!hahahaha

      bromo tu memang terbaek!cuma aku rimassss sbb ramai gilerrr org!huhuhu

      Delete