Friday, October 13, 2017

Nanda Chicken @ Solaris, KL

ada satu weekend tu, aku dan adik-adik aku melayan mak aku nak makan itu, nak makan ini...mula makan Sate Kajang di Medan Sate, Kajang...first time makan sate kat kedai Sate Rono ni...selalu makan kat Samuri kan...ada sate perut tembusu kat sini, rare gak la dan sedappp...cuma memula tengok cam geli-geli...hahaha...
dari Kajang, mak ajak pi The Curve nak cari hadiah birthday cucu dia...punya la jauh kan cari hadiah birthday, layan kan aje laaa...hahaha then lepas tu sempat la kami ngopi dan ngeteh ala sihat di O'Briens sebab nak tunggu orang hantar album kawin adik aku sekali...
setel dapat album kawin, kita terjahhh Cendol Doyan kat Durian King, TTDI...mak aih sedap gila...suka betul mak aku kat sini...selalu makan cendol doyan biasa-biasa je kan..abes laaa semangkuk dia makan sorang...hahaha...
dan selepas melayan kehendak mak kauuu, malam untuk dinner...mak kauu plak kena layan tekak anak-anak dia...hahahaha sepakat kami memilih untuk layan Nanda Chicken yang terletak di Solaris!yeayyy lama dah teringin nak makan ayam goreng salut cheeseeee ini...adik aku cakap selalu kena beratur masuk sini, nasib baik masa sampai ni ada lagi meja kosong...takde la kena beratur bagai...
duduk terus usha menu...memang takde lain la kita nak order kan melain kannn Boneless Cheese Chicken dia!hehehe ada a few pilihan, so sebab taknak muak makan dengan cheese, Snow Fire Cheese Chicken (RM62)...sebab semua masih kenyang, kami order tu je laaa...walaupun menu lain dia menggoda aku gak kan...almaklum korean food...duk tengok meja sebelah makan macam-macam tapi keadaan perut tak izinkan tamak sangat...hehehe sambil tunggu makanan kita selfie...sebab katanya goreng ayam fresshhh so kena tunggu la kejap kan...
minuman sampai dulu....ada banana uyu kat sini...pastu yang comelnya straw kat sini diberi ikut jantina okayyy...comel gilaaa straw dia bentuk bibir seksi dan misai...apa lagi aku paksa la adik aku ambik gambar ngan aku...panas hati diaaa kena paksa...hahaha...
tak lama tu, sampailaaaaa makanan kami!dapat banchan yang tak besttt...masam sangat kimchi diaaa...so tak layan sangat...ayam tu sampai, cheese dia tak cair lagi...so kena tunggu cheese dia cair...bila dah cair, akan datang staff dia tolong tarik-tarikkan cheese tu buat perut bergetarrr...hahaaha...lepas dah siap tarik, dia ambil seketul ayam dan lilitkannya dengan cheese ituuu...wallaweiii...menggoda!lepas tu kita makannn!
ya ampunnn sedappp!kitorang siap tambah cheese lagi dengan tambahan RM10..sedap betul makan ayam salut cheese tuuu...untuk orang suka cheese memang heaven la weiii tempat ni...sib baik pilih ayam yang pedas so takde la muak sangat...pedas dia berapi gak laaa...hahaha tapi sedappp!nyummeh!nak pergi lagi pleaseee!

4 comments:

  1. hahaha masa baca tajuk "biar betul DJ review nandos chicken?" ekekekee silap mata sungguh salah baca tajuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nandos tu gigih nauu kalo buat review...hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Tu sbb nyorok blkg org tu mkl 😂

      Delete