Sunday, March 13, 2016

Kemanakah destinasi seterusnya?

haaa ni bukan entry nak bagitau aku bakal nak terbang...hahaha ni entry nak minta bantuan korang semua...tolong bagi aku cadangan mana destinasi aku nak pergi pada hujung bulan Mac ni...aku takde idea dan takdan nak mencari, so aku nak minta la pandangan korang yang bijak pandai dan berpengalaman ni kat mana tempat ke hotel ke aktiviti ke yang spesifik yang syiok untuk aku lepak dan release tension DALAM negara kita nih...hahahaha aku sebenarnya dah start stress gak ni dengan kerja...dah sebulan dah aku duk balik malam jer, weekend pun kena buat kerja opis kat rumah...kelaut personal life aku ni...tido malam pun duk termimpi bos jer...rasa restless sungguh!huhuhu...aku ada big event on 22-24 Mac ni, tolong doakan aku yer...daannnnn abes je event tuh, aku nak bercoti!tu aku nak minta pendapat korang tuh...hehehe nak pergi oversea memang takdan laaa sebab aku ni kena minta kelulusan luar negara...lagipun tahun ni aku sahut seruan diri sendiri untuk Visit Malaysia 2016!hehehe #jiwakacautengokorangpassbatonkatKLIA

haaaa sape bagi idea paling best dan membuatkan aku tergoda, aku belanja lunch makan Dolly Dimsum nak?hahahahahaha...

arghhh tak sabar nak selesai event dan bercoti!nak release stress, nak kembalikan kehidupan keremajaan aku ni ha....hahahaha....nah aku share sikit photos napeeeeee kita perlu bercuti sebulan sekali, eh silap atleast setahun sekali...hahahaha 8 reasons pertama tu aku setuju 800%!cuma yang last tu je aku takleh nak agree lagi sebab takde pengalaman travel bersama lagi!uppsss!hahahaha...

29 comments:

  1. Apa kata terjah pulau pulak... Redang ke, Perhentian ke... best ooo snorkeling... lupa semua masalah yang berserabut kat dalam hotak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmm...pulau musim panas ni, boleh terbakor sy nih...hahaha,tp menarik gk kan...leh bertenang2....tq enmie!

      Delete
  2. 1) sabah
    2) Pulau2 (perhentian/redang/tioman)
    3) resort2 hipster yg viral di laman sosial

    sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi byk nya pilihannn...hahaha arghh xspesifik, byr sndiri dolly! Hahaha

      Delete
  3. Kalau rasa memang nak hilang stress dan memang nak santai habis dan di pampered ...

    Cer gi Kuantan ... lepak kat Hyatt ... saya pergi sana memang suka ... laut .. nyaman ... makanan kat hotel superb !!!

    Kalau budget besar, cuba ke Pangkor ... duduk sana and lepak sambil minum air kelapa ...

    Or kalau budget memang lumayan ... duduk santai santai di Langkawi ... duduk hotel yg mewah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuantan mmg dlm kepala gk...tp msih mnimbang tara bbrp cdgn...ok tq enghaz!

      Delete
  4. dolly dimsum tu kat ne hahahaha

    kalau kt, lepak pantai...pulau....ni betol2 rehat n lepak....
    balik KL confirm enjoy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat avenue k...ye2 rmai sugest pntai ni...tp aku ni pntai kurg sikit sbb pnssss...hehe

      Delete
  5. Replies
    1. Siapa lagi.. miss president la. Tapi bile nye?

      Delete
    2. Aku lantik dzuli...hehe

      Delete
    3. Mohon bie sponsor refreshment

      Delete
    4. Kuih talam tu xde hal laaa....hahaha

      Delete
  6. apa kata kau pegi Hitaly? Specifically Tanjung Jara Resort

    aku nak dotty's TTDI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hitaly dlm list gk...tq for suggestion...

      Amboiiii nk salted egg yolk cronut plk ker....hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. maxwell hill?ermmm best gak tepen...hehehe tp asik pi perak je aku ni...hehuuu

      Delete
  8. Boleh try nih http://www.lembahtemir.com/ resort di Raub. Belum pernah sampai, boss dah pergi beria ajak staf2 dia retreat kat sana best katanya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh menarik gila tempat ni...leh usha nanti...tq tq!

      Delete
  9. cuaca panas sekarang ni berendam kt sungai ok gak. Dah pernah pergi tanah aina soraya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah dgr tapi tak sampai lagikk...hehehehe menarik tuh...

      Delete
  10. DJ boleh cuba pergi Pulau Lang Tengah. Seronok dan cantik tempat tu. Nak DOlly Dim SUm. Kikikiki. Selamat bercuti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa terbakor la musim elnino ni kan pi pantai...hehehe tp mmg syiok lah melanguk tepi pantai layan perasaaan nih kannn...hehehehe

      Delete
  11. Replies
    1. hahahah elok gak tuh...dkt ngan umah dini...hehehe

      Delete
  12. eehh sedapnya Dolly Dimsummmmm~~

    berikut ialah suggestion aku ---- Langkawi. Whats not to love. Sand. Beaches. Seafood. Duty free chocolates. Pakej lengkap untuk destress norks. Hotel pelbagai daripada yang bajet kepada yang mewahan. Kalau pegi sana pelis try tu Fish & chips original English mari kat tepi pantai tu...apentah nama dia. cer gugel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pnah makan ke?aku tak pnah lagi wei...bebudak ni ajak mkn tapi smpai skang takpi lagi...hehehe...

      langkawi mmg syiokkk...bestnyaaa makan coklat...hehehehe eh tak pnah dgr pun best fish and chips tuuu...nak kena riki nih...hehehehe

      Delete
  13. Bestnya travel..nak travel gak.tp keadaan x mengizinkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nanti leh la travel..

      Delete