Wednesday, March 9, 2016

Angklung Patin House, Bandar Baru Bangi

sabtu lepas aku ajak family aku lunch kat luar...memula cakap nak pergi Dapur Koi jer layan patin tempoyak...sekali teringat ada kedai baru buka jual patin tempoyak gak iaitu Angklung Patin House...terus decide untuk cuba di sini pula...lokasi kedai ni adalah di bangunan rumah kedai di belah belakang Bangi Getaway tuh...
masa kami sampai ni belum pukul 12 tengahari lagi...masa masuk je kami disapa ramah oleh staff kat situ...duk tanya nak patin ke tidak, duk explain pasal makanan dan minuman yang ada di situ...haaa masa ni takde la ramai sangat orang lagi dan lauk-pauk pun masih banyak lagi...untuk patin tempoyak kita kena order tau, takleh cedok sendiri...haaa harga patin baca sendiri kat gambar bawah ni yer...
selain dari patin tempoyak, dia ada banyak lagi lauk-pauk lain...sambal daun tempoyak pun hado...segala macam gorengan, gulai, sayuran dan ulaman disediakan...pilih je laaa ikut sedap tekak sendiri...
untuk minuman pula disediakan 4 jenis air minuman...kita bayar RM1 sahaja, dapat air yang free flow...minum la sampai kembung perut sekali pun, tetapppp bayar RM1 saja...hehehe air dia adalah air kosong, grape, sirap dan teh o...ais disediakan...jangan risau...
dah dapat makanan, apa lagi ayuh laaa kita makan!haaa aku tak ambil la gambar pinggan aku...tapi aku sempat ambil gambar patin tempoyak ni je...sedapnyaaaa...kuah dia lagi pekat dari Dapur Koi...tapi macam pedas terlebih sikit...dalam pedas tu ada juga aku minta dia tambah lagi kuah dalam mangkuk aku tuh...hahahaha ni ikut tekak aku la kan...so total kami makan bertiga kat sini dalam RM30 sahaja...ok la takde mahal mana pun...berbaloi-baloi...so korang kalo ke Bandar Baru Bangi tu, boleh la cuba terjah ke sini pula ye kalo teringin nak layan patin tempoyak....hehuuuuu....

6 comments:

  1. waah DJ pun dah makan kat sini..for me, antara Dapur Koi dengan Angklung, saya prefer masakan patin kat angklung ni lagi..lagi kena dengan tekak saya..harga pun berbaloi2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe baru nak cubaaa...oo yeke, mak sy pun prefer angklung...tp sy myb sebab dah start makan koi tu lamaaa, tu rasa koi tetap di hati...tp yang angklung pun tak kurang sedapnyaaa...

      Delete
  2. Membuat mulut ku penuh dengan liur hahaha :D

    ReplyDelete