Thursday, October 1, 2015

Cảm ơn Vietnam :: Day 0 :: Maggi Ketam Sedap di Slero d Timur, Ayer8


akhirnya sampai la masa nak update alkisah trip aku ke Vietnam pada bulan Jun yang lepas...gila lama kannn...lepas 4 bulan baru nak update...takpela, bak kata omputih better late than never...hehehe untuk trip ke Vietnam ni, aku telah menukar wang kepada USD dan Vietnam Dong...selain tu aku bawa juga RM untuk shopping di Ho Chi Minh nanti...persiapan aku tak berapa nak rapi untuk trip ni, kebanyakannya aku buat last minute juga...mungkin faktor usia menyebabkan aku dah malas nak beriya study...hehehe...trip aku ke Vietnam ini adalah bersama Dini dan Liana!

dan nak dijadikan cerita, sehari sebelum keberangkatan aku ke Vietnam, kerja aku adalah makan, makan dan makannnn jer!macam risau sangat tak cukup makan nanti kat Vietnam kan...hehehe mula dari waktu breakfast tu budak cawangan aku merewang untuk makan bubur nasi...ada yang bawa bubur nasi, ada yang bawa begedil, ada yang bawa telur masin, ada yang bawa serunding, ada yang bawa kacang goreng, ada yang bawa cili potong, ada yang bawa sambal kerang, ada yang bawa agar-agar dan ada yang bawa buah...gituuu kan kerjasama membawa kepada keharmonian...hehehe...makan dengan banyaknya pagi tu sebab sedapppp!
waktu lunch pula ada ahli cawangan yang baik hati nak belanja makan di Slero D'Timur...suruh pula aku yang order, memang ikut perut aku lah kannn...semua ahli cawangan berkumpul dan makan makanan yang super banyak serta lazat sampai sendat-sendat kain!hahaha...murah rezeki Alhamdulillah...masa tengah makan sempat borak dengan owner kedai, diorang nak belanja aku makan Maggi Ketam malam nanti sebab aku cakap tak pernah lagi cuba makan maggi ketam mereka...haaa rezeki lagi kannn, terus setuju...
petang lepas habis kerja aku gerak menuju ke rumah Liana di putrajaya ni juga...sekali ada si hajar, kawan liana merangkap junior aku juga kat sekolah dulu...kitorang layan tengok drama sementara tunggu dini sampai...lepas maghrib, kitorang pun gerak menuju ke Slero D'Timur untuk layan Maggi Ketam!sampai sana, tak lama tu dini pun sampai...usha menu ada 2 jenis ketam yang disediakan di sini iaitu ketam bunga (RM28) dan ketam nipah (RM35)...untuk kuah pula boleh pilih nak fiery spicy maggi ketam atau soup maggi ketam atau thai curry ketam atau yee mee kantonis ketam...haaa pilih la ikut kata perut...
kami buat pilihan nak rasa ketam nipah dengan fiery spicy maggi ketam dan ketam bunga dengan thai curry ketam...tak lama lepas tu segala macam peralatan memakan ketam pun sampai...hamboih terus excited ko nampak semua ni...hehehe dan akhirnya maggi ketam pun sampaiiii...wallawei gigih makan!sedap gila yang fiery spicy maggi ketam tuh...highly recommended!yang thai curry tu kami tak berapa nak suka sangat lahhh...hehehe...kuah fiery spicy tu enak sampai menjilat mangkuk...ketam plak penuh dengan isi, memang terbaeklah!bersepah gila meja duk makan maggi ketam nih...hehehe
dan akhirnya kami order juga pulut mangga sebab budak-budak ni nak merasa...layan kan aje laaa...seronok sangat la bebudak ni masa bayar tengok 1 maggi ketam tu dapat free, yang satu lagi tu pula dapat diskaun...bila bahagi 4 orang, memang murah sangat laaa nak membayarnya kannn...hehehe tapi dasar perut buaya, lepas balik dari Slero D'Timur, si liana dan dini pi tapau lagi makanan kat Presint 9!hahahaha...balik rumah liana, sambung makan dan kemudian kemas-kemas beg, sembang dan tidooooo...sebab awal pagi esok dah nak gerak ke KLIA2!yeay Vietnam, tunggu kami datang...

17 comments:

  1. rajin sungguh ko JJCM ya DJ hehehe...

    aku tumpang layan jelah gambar2 ko ne..nak merasa entah bila, walaupun dekat aje huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha rezeki org nk bg zillaaa...tadah perut je laaa...boleh je pi bila2 zilla...hehehe

      Delete
  2. sedapnye ketam..sedapnye pulut mangga tu..kecur air liur tengokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sila pergi terjah...mmg berbaloi...

      Delete
  3. Dj ...

    Bab bab makan memang terbaik !!! Terliur liur sangat !!!

    Hehehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha balik nanti leh terjah ni enghaz!

      Delete
  4. haha ni entry yg mengundang marah ni :p

    ReplyDelete
  5. saya rasa DJ patut ganti maria tunku sabri dalam JJCM! ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza aku setuju lahhh...hehehe

      Delete
  6. Ingat dah sampai Vietnam dah...ropanya masih JJCM lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warming up dulu enmie.lama tinggal cite nih.hehe

      Delete
  7. Nanti aku nak request megi ketam free gak laaa. Dan dan nak free.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe gerenti dpt punya laaaaaaa...

      Delete
    2. Hehe gerenti dpt punya laaaaaaa...

      Delete