Monday, May 11, 2015

Cari Makan di IOI City Mall: Stacks by Las Vacas

semalam sempena besday abah, kitorang adik beradik plan untuk makan luar...masing-masing macam biasa laaa malas nak pikir mana nak makan...semuaaaa serah ke aku untuk cari tempat...usha punya usha, last sekali decided untuk makan di Stacks by Las Vacas di IOI City Mall, Putrajaya...dah lama teringin nak makan wagyu steak kat Las Vacas, tapi tak sampai-sampai lagi sebab malas nakpi jauh-jauh...sekali jumpa kedai ni terus rasa nak terjah...anak syarikat Las Vacas la ni...

petang semalam gerak dari rumah dengan abah, mak, anim dan adik terus menuju ke IOI City Mall...warna tema adalah biru...saje gedik nak bertema-tema kan...sampai di sana terus kami menuju ke Stacks by Las Vacas yang terletak di hadapan Magnum Cafe di Ground Floor...
tak tunggu lama, terus usha menu...rupanya di sini tak ada lagi menu steak laaa...ye-ye aku nak bawa abah makan steak!tapi takpelaaa kita layan jer menu apa yang ada...kat sini ada pelbagai jenis burger, pelbagai jenis sliced meat (carvery), salads dan pressed sandwiches...
lepas dah order, sempat laaa kami bergambar dengan pelbagai props yang disediakan di situ...kebetulan pula kedai ni masih lengang sebab masih awal untuk dinner...aku suka dekorasi kedai ni cuma aku panassss sikit sebabnya kedai ni belah luar mall, so open laaa...aircond tak rasa sangat...kitorang plak duduk jauh sikit dari kipas besar dia tu...so panas sikit laaa...
tak lama menunggu, baru laaa abang, na dan zara sampai...diorang pi beli kek di Wondermilk, tu yang lambat sikit sampai...kemain zara duk pegang kek untuk atok...hahaha dan-dan serius tau...takut jatuh ler tuh!hahaha comel jer kek ni tapi sedap!
dan tak lama tu air pun sampai...haaa cuba teka mana satu air aku?hahaha hamboi en mie dan-dan suh aku jadi duta air mineral kan...hehehe tapi aku memang order air mineral ok masa ni...cumanya anim amek gambar tak masukkan botol mineral aku tuh...cehhhh pandang rendah btol...tapi air coke tuuuu buat aku rengsa tau!dan-dan mintak letak dalam air mineral sikit...tapi abang aku punya dengki, memang sikit betul dia letak...sobsss....jadilaaa buat pelepas rinduuuu....huhuhu
dan kemudian satu persatu makanan pun sampai...adik dan mak ambil pressed sandwich...mak ambil spicy beef salami dan adik pula ambil cheesy smoked turkey...mak aku cakap sedap dan roti sandwich dia tu rangup...setiap set diberi sekali nachos...
abang, na dan aku pula ambil burger...na ambil The Las Vacas Classic Beefburger...aku dengan abang pula ambil The WAGYU!hehehe mayb sebab daging dah grind kan, tak rasa sangat la kot kewagyuan dia tuu...kalo makan wagyu steak lagi marveles kot!tapi burger dia sedap!roti rangup, daging juicyyy....pastu besar plak tu patty burger dia...kenyang giler aku makan...nyum!
abah dan anim ambil carvery...abah pilih 12-hour Smoked BBQ Beef Brisket yang beratnya 300 gram!didatangkan sekali dengan coleslaw dan bread...sedap giler daging dia niii....serius sedap!tapi bila dah banyak sangat daging macam ni, muak juga la rasanya...tapi kalo ada nasik butter tuuu lagik sedap kot...hahaha...dan anim plak ambil Mixed Platter...juga beratnya 300 gram dengan 3 jenis daging...ada beef, lamb dan apetah satu lagi, aku tak ingat...pun sedapppp!nyummmmsss!
masa nak makan tu sempat laaa minta tolong manager dia ambilkan gambar kami...gigih dia tolong ambilkan sekali dengan guna hp diaaa...siap cakap nak upload dalam Instagram diorang...ingatkan sekeping jer, sekali dengan gambar atok dan zara, gambar opah sekali dia upload dalam tu...hahaha mak aku yang tak pandai Instagram tu dan-dan nak belajar dan buat account gakk...abes laaa...hahaha!
layanan staff kat sini sekali dengan manager dia memang terbaiklah!dah la kitorang ni bising-bising jer kerja kan...dah kenyang-kenyang tu sekali datang staff dia bagi aiskrim!katanya manager yang bagi...wahhhh best giler....dah la aiskrim dia sedapppp!banyak pula tu diorang bagi...macam-macam perisa ada...terbaeklah!thank you so much Stacks by Las Vacas! 
haaaa korang yang suka nak try tempat ni boleh la terjah di IOI City Mall tu yer...memang berbaloi-baloi...harga dia a bit pricey laaa tapi kalo sedap tu, aku OK kan ajer...hahaha next time nak try steak kat Las Vacas laaaa....haish tapi bila ntahnya nak sampai tu kan...ok laaa aku share sekeping gambar dari Instagram diorang...

22 comments:

  1. Yumilicious foods! Cake tu sangatlah comel hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek tu mng sdapp dan comeyy...boleh cuba nnti pojie...

      Delete
  2. huntung laa dapat eskrem fat baby...rezeki birthday boy kot hehee..
    btw. happy besday pakcik
    umur bapak kita sama tau...

    food nmpk sedap & harga berpatutan, bolelah nk p try bila2 nnti. mixed platter tu tergoda ai..
    beb, kalau teringin coke, minum je coke zero tu..0 sugar tapi tasedap sangat la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha aku br tau fatbaby tu ada kdai sndiri...tp mmg sedap aiskrim ni weh...fuhhh...tpaksa makan...hahaha ooo samA eh usia?mkin tua kan, moga diorg sihat2 selalu dn dilindungi Allah...aminnn...

      Silaaa la cobaaa...hahaha hoihhh coke zero tak sedapppp...dia guna aspartame pgnti gula..ada bitter taste kt hujung rasa dia tuu...xsukaa...huhu sadis kan...

      Delete
  3. happy birthday uncle... nanti mintak hadiah iphone 6 kat anak uncle tu.

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tq meng...ohoi....kerlasssss hadiah ko suh mtk meng oiii....hahaha!

      Delete
  4. menggoda betol burger tu....
    kalau terpegi sana boleh singgah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe yezza boleh cuba nnti emy...

      Delete
  5. hepi birthday uncle. semoga panjang umur, murah rejeki

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Besar ke mkl?br sorg mnantu dan cucu...hehehe

      Delete
  7. Hepi besday abag Jamaluddin... sila tuntut satu holiday trip dari anakanda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tq en mie...insyaAllahhh...

      Delete
  8. happy birthday pakcik Jamaluddin. Dtg Tepeng ni sempena birthday trip ke? tak aci lah DJ je ada birthday trip ye dak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha xde mknanya abah aku nk berbirthday trip...nk ajk bjln pun pyh...haha yg tepen tu sabit ada reunion kem dia dulu...tu gigih nkpI tu..hahaha

      Delete
  9. Nmpk daging mcm sedap betol, succulent ... glam u all yer.. masok insta mika..he..he... anyway, happy belated birthday to yr daddy DJ. Semoga panjang umur murah rezeki dan sentiasa dilindungi Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap farikica...nyum nyum...hehehe glemer laaa sampai 3 keping lg gambar...hehehehe TQ for the wishes....Amin...Aminnn....

      Delete
  10. Zara juga tumpuan walau pun birthday Atok. Comel je serius pegang jar tu. Selamat bermineral lah eh. Memang kena jadi duta dah lepas ni. Amalkan gaya hidup sihat, motto dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus laaa dia plg busybody xkira laaa sape nye besday pun...hehehe yezzaaa kna byk minum air kosong dh...huhuhu

      Delete
  11. nyummy.. sedapnya tgk daging tu.. :)

    ReplyDelete