Wednesday, May 28, 2014

Sam's Deli, Mydin Mall Seremban 2

mood untuk update cerita Jepun masih belum tiba lagi...mana tah dia pi...hehehe so meh nak share sikit cerita aku pi makan-makan di Seremban...ahad lepas aku plan dengan dini nak jumpa izza kat seremban...sebabnya next week kenduri kawin dia, tapi kitorang tak dapat pi....sebabnya izza ni last minute tukar tarikh...patut kenduri bulan 3...aku dah kosongkan jadual dah masa tu...sekali dia tukar ke bulan 5, clash pula dengan kenduri cikwan...cikwan plak dah bgtau tarikh dari awal lagi...jadi terpaksa membuat pilihan la kan...hehuuuu 

ok balik pada cerita tadi...pagi ahad lepas kami jumpa di McD Senawang...sementara tunggu izza sampai, aku dan dini sibuk la search tempat makan best kat Seremban ni...sampai je izza, terus naik kereta aku menuju ke Seremban 2!haaaa sebabnya kami nak ke Mydin Mall yang baru dibuka tu...kat situ ada kedai makan bernama Sam's Deli...nak mencuba la kan...sampai je, sempat tapau takoyaki kat gerai kecil dalam mall tu...dan terus menuju ke Sam's Deli...konsep kedai ni, ambil apa pun, akan dapat percuma 1!haaaa best tak??hehehe best la wei untuk aku....amek 1 pek sushi, dapat 1 pek sushi free...so bayar harga 1 pek, tapi dapat 2 pek!nyummeh!pastu ambil juga lasagna, ayam bakar dan chicken popcorn....haaaa dah pesan makanan tu, jangan terus makan ye...kat sini kena PAY FIRST!masa bayar tu leh order air sekali....
total makan kami ini adalah RM40 sahaja...haaa kira ok la kan...macam-macam dapat tu....overall food dia ok laaa...kami duk berborak sakan sambil makan tu....macam-macam cerita la keluar!hahaha aku rasa mau dekat 2 jam kot kami lepak kat situ...nasib baik dini nakpi toilet, kalo tak memang lagi lamaaaa laaa kami duk melepak situ walaupun makanan semua dah habes!hehehe lepas tu kitorang merayap tempat lain pula...sekali-sekala jumpa geng sekolah yang gila-gila gini la jadinya...rasa taknak balik!hehehe pape pun, Selamat Pengantin Baru Izza...semoga berbahagia dunia akhirat...InsyaAllah...

10 comments:

  1. DJ!!...JM perasan satu benda...view di blog DJ nampak lebih besar dan segar..baru puas nak baca heee, pic pun dah di besarkan
    JM cukup suka setiap aksi DJ di depan makanan tu.heee...kami yg tgk ni pun cam nak turut mkn jugak...nampak sedap

    Samalah JM pun..punya lah lepat liat nk tulis entri pasal jepun uhukkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ha laaa dah ubah width blog ni...hehehe baru tau nak ubah....dah lebar, boleh la besarkan size gambooo....heheheh

      nyum2 JM...sedapnya makannnn...hahahaha alaaa ingat saya sorg je malas!JM cepat rajinkan diri!sbb saya rajin membaca tp malas menulis!hahahahah

      Delete
  2. Hhuuhhh.. dekat dua jam makan kat situ? boleh tahan.. ingat kedai mamak ke hahahaa :P
    overall RM 40 jer.. okla tu bukan nyer kadang2.. tapi selalu hahaha.. bila nak ajak saya buat food reveiw jugak? hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha makan dia kejap je afif...tapi tang borak yang meleret sampai 2 jam!hehehe ni nama dia buat kedai macam makbapak sendiri punya kedai!hehehehe

      alaa ni bukan la review sgt pun...lebih kepada berkongsi pengalamannnnn jeee ngan sesape yang berminat....hehehehe nak join makan?jom2!sila dtg putrajaya segera!hahahaha

      Delete
  3. syok nye makan buy 1 free 1....

    sam delis kl xde ke
    hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu la kan...mana tak sedpa kalo dah free tuu...hehehe alamak tak sure plak ada kat mana lg...aritu mcm dgr ada kat penang...KL tak sure...hehehehe

      Delete
  4. Tahniah . Gambar besar.. Best nak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye laaaa saya pun suka bila baca ni....besar gambar...seronok sendiri...

      Delete
  5. Gitu kan semua dah adjust. Haha. Best ah kedai ni, kalau aku memang borong sushi tu banyak2. Tetiba skg jadi hantu sushi. Tu kot saka aku dapat dari Jepang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ha laaa....aku ni perancangan kedepan sikit...hehehe amboi dah lupe kimbap ker?kehkehkeh

      Delete