Friday, May 9, 2014

Thank You LCCT. Terima Kasih LCCT. LCCT Dalam Kenangan

9 Mei 2014...menjadi tarikh bersejarah buat pengguna setia Airasia dan AirasiaX apabila tarikh ini merupakan tarikh LCCT berpindah ke KLIA2 sepenuhnya...penerbangan terakhir dari LCCT adalah ke Jeddah awal pagi tadi...selepas tarikh ini semua departure & arrrival of Airasia flight adalah di KLIA2...semuanya selepas 8 tahun LCCT dioperasi....hehuuuu makanya secara rasmi, trip aku ke Surabaya yang lepas merupakan departure & arrival aku yang terakhir di LCCT...tetiba nak touching plak kan...hahaha aku mula menggunakan Airasia dan secara tak langsung menggunakan LCCT pada tahun 2008...lepas setahun bekerja, aku dan rina bersama sue pergi bercuti ke Kelantan...dan seterusnyaaa...ke Sandakan, Singapore, Padang, New Delhi, Phnom Penh, Bali, Seoul, Medan, Shenzhen, Yogjakarta, Melbourne, Banda Aceh, Bandung, Osaka dan Surabaya melalui LCCT...banyak kenangan di LCCT ni...berkejar, bergaduh, dan pelbagai ber....lagi....hehehe selama 4 tahun ini juga la aku duk ambil dan hantar adik bongsu aku kat LCCT sepanjang dia belajar kat Jepun tuh. ok jom layan beberapa gambar yang aku pernah ambil di sekitar LCCT sepanjang 6 tahun ini.... =D
Detik-detik awal juga ni mula travel dengan geng matriks....trip awal pagi ke Sandakan pada Julai 2010....ramainya orang di LCCT....

Posing depan kaunter check document...1st time naik AirasiaX ke New Delhi pada Jun 2011...

Kami kecuakan bila masuk boarding hall semuanya warga India...masa ni tetiba berbelah bahagi nak pergi ke tak India...

Dengan family nak ke Padang, Indonesia pada Februari 2011...document checking sebelum masuk ke boarding hall....

Bersama Sue di boarding hall menunggu flight awal pagi ke Shenzhen pada Januari 2013....Ngantok dah ni, tapi gigih bergambar lagi....

1st time dan terakhir juga la kot bergambar di depan Pintu Pelepasan Antarabangsa di LCCT...semasa trip ke Yogjakarta Mei 2013....

Bersama ahli jemaah bercuti ke Melbourne pada September 2013....sempat posing walaupun staff AirasiaX dah suruh jalan ke flight cepat...1st time naik flight lewat malam di LCCT...

Bersama sohabat-sohabat menuju ke flight AirasiaX destinasi Seoul pada Disember 2013!super excited!

Ada paparazzi usha aku dan cikwi yang sedang berjalan menuju ke flight yang akan membawa kami ke Banda Aceh pada Januari 2014....pasti akan merindui suasana berjalan dalam kepanasan begini....

 #terimakasihlcct #thankyoulcct #lcctdalamkenangan

hehehe aku ternampak link ke website Astro Awani di FB tadi menunjukkan beberapa gambar saat-saat akhir LCCT beroperasi....wahhh touching la pulak melihatnya...semoga Airasia akan bertambah maju di KLIA2 nanti....dannn aku sangat tak sabar nak tunggu next trip menaiki Airasia daripada KLIA2 nanti!walaupun masih samar-samar dapat ke tak nak pergi ni, tapi aku harap-harap laaa sangat dapat pergi....hehuuuuuuuuuuu Good Bye LCCT & Hello KLIA2!

23 comments:

  1. Byk betul kenangan di lcct yek dh 6 tahun katanya daebak lah, Jm pun rindu sama lcct coz pengalaman beberapa kali bermlm d surau dek kerana flight seawal pg
    Harap jd lah next trip nk buat kerja gila katanya heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan JM, wpun sy tak pnah la tido surau sana, tp tetap la tiap kali boarding tu mesti ada pngalaman yg berbeza...hehehe next trip tu?ok2 bila mau bincang nih?hehehe harap2 menjadi le projek kita...hehehe

      Delete
  2. Hello klia2.. Pagi tadi saya telah merasmikan klia2... Bye2 Malaysia.. Muhabay buat sementara waktu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...wah....ke mana tu MKL?hehehe selamat perjalanan ye! =D

      Delete
  3. Wah banyaknya kenangan DJ di LCCT. Banyak pula gambar. Seumur hidup saya, saya hanya sempat sekali je jejak kaki di LCCT. Masa tu tercangak-cangak, tak tahu pula AA turun di LCCT, dari LCCT kena naik bas ke KLIA pula, nasib baik ada masa panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ye la kak, harga tiket AA sahaja yang saya mampu untuk travel nih...kalo kerja tu lain la boleh naik MAS...hehehe...sebab tu LCCT jadi pojaan hatiku...hehehe

      Delete
    2. Bukan pasal naik MAS. Saya naik Air Asia juga. Tapi pada masa tu terminal Air Asia di KLIA. Disebabkan saya tinggal di Penang, Air Asia terus terbang ke destinasi yang saya nak tuju, misalnya Surabaya, tanpa perlu melalui K.Lumpur. Tetapi kerap kali saya naik MAS sebab saya dapati ia lebih murah dari Air Asia.

      Delete
    3. ooo ye la, akak duk kat penang dan dari sana dah banyak direct flight ke luar negara...senang tak perlu transit di lcct dah...kalo tak leceh juga kan, lagi kalo nak kena overnight....memenatkan....

      yup memang ada certain masa, MAS lg murah dr AA...sebab tu mmber yang kampung di kedah asyik balik kg naik MAS je...dalam rm150 all in...tp untuk saya, tak pernah lagi jumpa tiket mas lagi murah dari AA...hehe cuma pernah naik KLM je sebab murah kalo ke Jakarta...hehehe

      Delete
    4. Ada masa-masa tertentu MAS buat tawaran yang murah, misalnya dari Penang ke Jakarta lebih murah dari AA. Kita boleh jimat RM300-400. Lagipun kita boleh bawa luggage lebih banyak dan dapat makan. Kita kena selalu buat perbandingan.

      Delete
    5. yup saya setuju kena buat perbandingan tu...tp saya ni selalunya tiket 1 year awal dah beli....masa AA buat promo free seat....takdan nak buat perbandingan sebab mas tak buka sales lagi masa tu...hehehe

      Delete
  4. Saya sempat 3 kali je...tergolek terguling dkt lcct tu. Baru je nk pandai..nk familiar dah pindah. Pasni kena belajar dkt klia2 plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye la selama ni dah pandai dah selok belok LCCT tu...datang lambat sikit pun still ok...hehehe ni kena laaa blaja selok belok tempat baru plak...hehehe

      Delete
  5. Selamat tinggal LCCT... selamat tinggal kesesakan. Tak sabar nak berlepas dari klia2 akhir bulan ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe hamboi en mie nak ke mana hujung bulan ni.....hehehe

      Delete
  6. Sempat kan amik gambar time doc checking tu. Betul la banyak kenangan kat LCCT. Eh aku nak sharing touching jugalah kat blog. Nak tiru. Tapi kena habiskan entry Drama April dulu. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe harus la kalo jalan dengan paparazzi...hehehe haaa apa lagi, sila laaa bertacing-tacing beramai-ramai...hehehe haaaa abeskan dulu drama brunei ko tu, pasni sambung drama lcct dannnn drama jepangg...hahahaha

      Delete
  7. tacing sangat la!! nangessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari la bertacing beramai-ramai.....

      Delete
  8. eh2...ada gambo aku p seoul hahahha... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceyyy blambak je lg gmbo ko kt seoul haih...kt entry seoul....

      Delete
  9. Bnyk jasa LCCT ni kpd bajet traveler mcm saya...hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la sama la saya pun....banyak jasa dan kenangan di LCCT ni...hehehe biarla orang cakap macam-macam keburukan dia...pada saya ok jer...hehehe

      Delete