Monday, November 30, 2015

'Aktiviti Baru' DJ & Cari Makan di IOI City Mall: Sopoong Korean Food

haaa haritu aku ada cakap aku sedang sibuk dengan 'aktiviti baru' kan dalam hidup sampaikan blog ni pun terabai...hahaha bayang la bulan 11 ni cuma ada 5 entries jer...sedih!gigih aku nak buat juga entry untuk pagi ni tau sebelum berakhirnya bulan November...ok sebelum kita cerita pasal makan, meh aku citer sikit apa 'aktiviti baru' aku tu since ada yang bertanya kan...hehehe sebenarnya ada je geng-geng aku yang dah tau dah la, tapi buat yang tak tahuuu...aku sebenarnya kena 'paksa-rela' join program kementerian aku iaitu #jomkurus!hahaha kelakar kan?dah sebulan lebih dah...3 hari dalam seminggu aku kena kerahan tenaga lepas waktu pejabat...jadinya balik rumah dah lembik...weekend plak kemain aktiviti aku mengalahkan atlet, kejap masuk larian kejap main netball...itu semua la tu memenatkan aku, menyebabkan aku jadi makin malassss nak buka laptop menaip...hehehe tapi pape pun aku enjoy je dengan 'aktiviti baru' ni...so korang doa-doakan la yer aku berjaya harungi lagi 5 bulan ni dengan tabah...aku bukan nak kurus pun, cukup la untuk sihat jer dan FIT macam Supermeng Malaya...korang pun tau kannn kisah gula tinggi dalam darah aku tu...sobsss...ni salah satu ikhtiar aku laaa untuk turun kan gula tuu...ok korang please doakan aku berjaya yer! =D bawah ni gambar kaki hari pertama kerahan tenaga, memang rasa nak pitam!hahaha...
ok cukup cerita 'aktiviti baru' aku tuh...hehehe haaa #jomkurus tu #jomkurus la jugak kan...tapi duta JJCM abadi tetapppp kena buat kerja jugak kan...hahaha matiklaaa coach aku kalo baca blog ni...lepas seminggu lepak dengan Azra, Dzuli dan Mrs Smile di dal.komm haritu, kitorang lepak lagi sekali di Sopoong Korean Food, IOI City Mall...memasing kerinduan makanan korea (read: aku)...hehehe sebabkan petang hari kejadian aku ada sesi kerahan tenaga, makanya kami plan untuk berjumpa pada jam 8 malam...sampai je di Sopoong, diorang dah start makan dah sebab tunggu aku kul 8.30 malam baru sampai...hehehe...maaf la kualiti gambar kamera hp aku sejak akhir-akhir ni terus sangat...nak tunggu aku tukar hp entah bila la kan...hehehe...
sambil aku curi-curi rasa makanan diorang, sambil tu aku usha menu...lapar hoih...banyak gak menu dia dari ala carte sampai la ke set...aku nak buat pilihan pun pusing kepala...semua nampak menyelerakan...harga dia pun sedang-sedang aja kannn...memula terpikir nak makan Samgyetang, tapi entah kepala aku ni duk cakap ahhh nanti mesti tak sesedap kat Eid Restaurant di Itaewon, nanti mesti nyesal...terus tak jadi order...sobsss...terbayang muka Saad...
dan akhirnya aku pilih kimbap dan topokki yang berharga RM16.90...nyum-nyum...topokki dia sedappp!tapi sikit je plak...silap pilih, rupanya kimbap banyak, topokki sikit...hohoho senak nak abeskan kimbap, tapi habes je kan akhirnyaaa...hahaha sambil makan sambil sembang sakan dengan Azra, Dzuli dan Mrs Smile...topik paling hangat opkos laaaaa blogger pemes pujaan Dzuli...wakakakaka!
thanks Azra, Dzuli dan Mrs Smile sebab sudi layan tekak aku yang teringin nak makan makanan Korea ni walaupun last minuteeee kita plan...hehehe dan thanks juga sebab share ke aku gambar makanan korang yang tak sempat aku ambil sebab datang lambat!hehehe...kat bawah ni adalah Set Curry Ramyeon dan kimbap (RM17.90) oleh Mrs Smile...abaikan gambar air tumpah tu...semua gara-gara rakus sangat nak ambil gambar flatlay...hehehe!
then Azra makan set udon ni yang aku tak perasan plak yang mana...dalam menu yang aku ambil tak nampak la pulak...sedap udon dia nih...dan Dzuli layan chicken bulgogi bokkeumbap dan gyeranjjim (steamed egg) berharga RM19.90...nyum nyum sedappp nasi dia tu...telur tu pun sedappp...makan dengan kimchi kan...hehehe...dan semuaaaa set yang kami ambil ni didatangkan sekali dengan green tea panas atau sejuk secara percuma...
overall sedap gak laaa Sopoong nih...lain kali boleh terjah lagi...aku nak try makan Jajangmyeon dia pulaaa...hehehe so korang, next mana lagi?mungkinkah di M.A.D?jommssss!

12 comments:

  1. Replies
    1. Hahaha tq! Ko pun sama wei...jom kita!hahaha

      Delete
  2. Jajamyeon ni makanan korea kan..? tp hr tu p China ade plok dalam menu jajamyeon ni... aku makanan korea ni kurengg sket... jap food still blh lagik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup makanan korea...hehehe aku semua pun aku telan...tolak batu ngan kayu jer...hehehee japanese food ok gak, tp sbb kureng pedas, aku kureng sikit...hahaha

      Delete
  3. Amende plak blogger pojaaan aku hahahaha!!!
    Aku pun terpengaruh ngan #jomkurus ko tuh, melihatkan kesan ko yg bertambah slim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha bukan ke??takkan pojaaannnn aku plakkk...hahahaha slim la sangat wei...hahaha jom tasik cempaka!hehehe!

      Delete
  4. Cepat2 turunkan kg tu... nak banyak guna kaki kat Beiing nanti... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu la enmie...dah le suhu di bawah paras beku nanti..hohoho

      Delete
  5. ooo ni ke soopoong nyer...
    curry ramyeon nampak sedap...

    MADS tu dimanaaa..alalalala buat lah ari jemaat wehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzaaa...ok2 nanti kita buat jumaat...kat ioi gak le nana...hehehe

      Delete
  6. DJ;

    Aja Aja Fighting !!!!

    Gayakan cara hidup sehat !!! Abg KJ awak senantiasa menanti youuu !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha i loikeeee KJ!hahahaha!

      Delete