Sunday, July 27, 2014

Selamat Hari Raya buat semua Traveller di seluruh dunia!

Salam semua!wahhh aku berani jamin yang mesti semuaaaa tengah busy dengan persiapan raya kan?mesti seronok!atau yang tengah nak balik ke kampung tu...hati-hati di jalan raya yer!biar lambat asal selamat bersama keluarga tersayang!as for me, sebabkan anak buah kesayangan kitorang beraya di belah mama dia, so sedikit sunyi la family aku nih....tapi pagi raya nanti tetap akan jumpa diaaa....hehehe pastu aku sendiri pula tengah demam ni...tu rasa lemau jer nak sambut raya ni...huhuhu tapi dalam lemau pun, gigih siapkan rendang dan kuah kacang... =D

Ok korang semua...rakan-rakan traveller, rakan-rakan kaki makan dan semua yang sudi membaca blog aku nih...tak kira kat mana pun korang beradaaa....aku nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin!semoga semuanya berbahagia di hari yang mulia ini....
oh ye, aku nak share sikit kat sini amalan-amalan sunat di Hari Raya...mana tau dapat kita amalkan masa raya kali ini....kalo tak dapat 7 pun, dapat 1 pun dah Alhamdulillah.... =D tapi aku konpem yang memakai pakaian yang baik dan wangian tuuu insyaAllah mesti ramai yang boleh amalkan kan?kan?tapi dalam kita bergembira jangan lupa tolong doakan buat mangsa dan keluarga MH17 dan MH370 serta rakyat Palestine!semoga mereka semua di bawah lindungi Ilahi....Amin!

25 comments:

  1. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. Semoga Ramadan berlalu dengan penuh makna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kak...moga kita bpeluang jumpa ramadhan yg akan datang...insyaAllah..

      Delete
  2. Selamat Hari Raya buat DJ... kekadang saya terover mengusik kan... maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya En Mie...xde la en mie, gurau tu memeriah suasana... maaf zahir batin juga..hati-hati di jalan raya en mie...

      Delete
  3. selamat hari raya aidilftri DJ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya gak LD! Hehehe

      Delete
  4. Selamat hari raya DJ sekeluarga...maaf zahir batin yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi orga..wah lama x nmpk...hehe selamat hari raya gak kat orga n keluarga...maaf zahir batin... :-)

      Delete
  5. selamat hari raya, DJ...maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya zilla...maaf zahir batin... :-)

      Delete
  6. Selamat Hari Raya beb!!! Maaf andai selama kita bergossip eh berceghita, aku terhalus bahasa. Kosongkosong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezzaaa selamat hari raya!! Kosong2 gituuu....

      Delete
  7. selamat hari raya DJ,
    maaf zahir batin. jemputla mai rumah saya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya gak...eh bg alamat, boleh aku smpi...hehe

      Delete
    2. kat seraya apartment. kajang utama.
      ajak si JM sekali. bgtau awal2 boleh I masak spaghetti
      tapi rumah bujangan jelah, perabot pon takdak hahahaha

      Delete
    3. hohohohho...i dgr nama i di sebut2 kat sini hikss....Dzuli...ada perabot ke tak tu x penting yg penting spaghetti..i likeeee hiksss

      Delete
    4. wah best tuh...apa lagi JM...moh ler kita...bila lagi nak makan spaghetti sedap tuhh....hehehe ni boleh datang weekend je ke ni DZ?hehe

      Delete
    5. weekdays boleh..tapi 9 a.m onwards lebih afdol la sebab perlukan masa utk masak hihi. I balik keja lambat uolls
      apa2 emel saya ek. boleh gak merapatkan siraturrahim.

      Delete
  8. Dj!!!!!camna Jm boleh lambat baca entri nih ahaksss sibuk mkn ketupat lemang lah ni x sempat nk jengah. Ok ok kosong kosong x de apa yg nk d simpan dlm hati n really nice knowing u tau d alam maya ni terutama bila part kongsi pengalaman travel tu i like. Mesti best klau dpt peluk cium Dj ni sbb 'bambam' ahahaha jgn marah gurau jek.
    Raya kan sebulan so selamat hari raya Dj muaaahhh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa JM busy mkn ketupat lemang ler tuuu....hehe dah blik keje JM?ye la sama la kosong2 yer JM...moga pshbtn ni kekal selamanya....wieee makngah bambam harus lah bambam jugekkk...

      Delete