Thursday, April 18, 2019

JJCM Perlis 2018

tahun lepas kami semua dikejutkan dengan berita Cik Wi nak kawin!hehehe so semua excited!aku siap plan buat bachelor party lagi, tapi takleh over la sebab Cik Wi kan...siap tipu Cik Wi, majuk sebab dah janji nak makan ngan aku, Kakmyza plak masuk line...hahaha sekali semuanya berpakat!terkejut Cik Wi tengok penuhhh kami kat Nando's Alamanda tunggu dia...siap beli kek dan belon lagi...best!
dan pada 22 Disember 2018, aku bersama yang lain bergerak ke Kedah menaiki Airasia then sewa kereta menuju ke Perlis dengan tema kami pink!hehehe siap plan tau semua pakai pink...punya semangat semua pergi ke Perlis...beli tiket balik hari je tau...sampai Kedah pagi tu kabusss...aku drive sampai Perlis, terus ke rumah En Sukor dulu...dia ajak breakfast kat rumah dia...Alhamdulillah rezeki...

dah kenyang baru la kami menuju ke Kampung Mata Ayer untuk menghadiri kenduri Cik Wi...dia nikah dah semalamnya tu...so kami datang majlis persandingan je laa...memasing sooo excited weh masa ni...tak sabar nak jumpa Cik Lah sebenarnya!hehehe...sampai je terus masuk bilik Cik Wi kacau dia...sakan la bergambar sampai roboh pelamin nikah!hahahaha...dan tak lama lepas tu Cik Lah pun sampai...segak orangnya...hehehe kami melepak sampai jam 3 petang gak la...dan lepas tu gerakkkk untuk JJCM Perlis!walaupun dah kenyang makan macam-macam kat kenduri...hehehe...
destinasi pertama JJCM adalah Northalgia Honey Daging Harimau Menangis!haaa dari bulan puasa nak makan harimau menangis kat Perlis, laaa ni baru nak dapat kan...sebabkan semua teringin nak merasa, tapi kenyang so kami decided kita share je laaa...
so kami order 1 nasi daging bakar dan 1 nasi ayam bakar...aku excited nak makan sambal dia tu...sekaliii hampa gila kauuuu...nasi biasa, daging biasa kecuali part lemak je sedap mencair...daging dia tak lembut mana pun...ayam pun kering...sambal pun biasa tak umpphhh!sooo sangat kecewa wehhh...huhuhu dah la kedai ni famous gila kot orang cakap sedappp tapi pada kami biasa jer...total lost sini cuma RM29 sahaja...hehuuu...
dah kecewa dengan harimau menangis, kami ke Masjid Terapung Kuala Perlis...tak berapa nak terapung masa ni sebab air surut...hehehe panas nyaaa ya Allah masa ni...sempat la bergambar, lepas tu mandi sikit dan tukar baju...siap solat semua kat sini sambil dapat gossip hangat dari pejabat masa ni...sakan kami bergossipan...hahaha...
selesai solat dan bergossipan, kami ke D'Adna Laksa House tak jauh dari masjid...aku teringin makan laksa perlis dengan pulut udangggg...sekali pulut abes dahhh...sobsss sedih gilaa...kecewa tau...rimau nangis tak best, pulut udang pun abesss....sobsss...tapi sib baik laksa dia sedappp...kat sini makan tak share dah sebab lapar balik...kehkehkeh...
laksa ni siap leh bawak balik, so aku tapau la setengah kilo...harga pun murah weh RM5.50 jer...murah gila aku sampai terkejut weh sebab banyak gila kan, harga gitu je...total yang makan pun dalam RM35 je weh masuk air...sobbsss awat murah nau weh...hahahaa...
perut dah kenyang, masa banyak lagi so kita cari padi jap...cantik padi masa ni sedang menghijauuu...gigih la berhenti tepi jalan nak bergambar bagai...hehehe orang bandar gini laaa jarang dapat tengok padi...so jakun sikit!
dan dari Perlis kami terus gerak ke Alor Setar semulaaa...berkejaran weh nak sampai Alor Setar sebab nakpi Pekan Rabu...baru sedar Pekan Rabu buka sampai kul 7 malam jer weh...ingat buka sampai malam...hahaha sakan lagi duk JJCM la, singgah sana sini laaa...
sampai Pekan Rabu, dah maghrib...nasib baik ada yang masih buka...so shopping pekasam la uols...segala macam kuih pun beli...hehehe datang bukan selalu kan..family aku skang suka pekasam daging, so memang aku beli lebih sikit laaa...sedap!
dan malam tu, flight kami retime sampai 3 kali weh...stress betul...nasib baik Raja ada bekalkan mi celup mak dia masakkan...terus jadi bahan bahaman kami sementara tunggu flight tu...dari jam 9 malam, kul 10 lebih juga laaa baru kami naik flight...tapi takpe, selain mi celup menjadi peneman, gossip hangat pejabat juga menjadi peneman kami malam tuuu...hahahaa...epik gila gossip!dan akhirnya kami semua selamat sampai ke rumah masing-masing...syukur Alhamdulillah Cik Wi dah selamat menjadi isteri orang, perut kami pun kenyang...hehehehe so yang lain tu bila nak jadi isteri orang tu sambil jeling diri sendiri...eh. hahahahaah!

8 comments:

  1. seronoknye dpt geng satu kepala yg sporting..bukan senang nak dpt pi jalan ramai2 cenggini kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sbb pi kenduri...tu segerombolan tu. Hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Kannn...leh usha instagram Citybakes.my

      Delete
  3. bila dah ramai2 pakai baju sama tona warna memang nampak meriahhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kann...kami mmg suka tema2 nih 😂

      Delete
  4. tahniah utk pengantin baru...

    jangan la tanya kenapa murahhhh... nanti kang time kami sampai mahal plak kang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sila la pergi sebelum naik segala harga sst, gst, ttttt...hahahahaha

      Delete