Wednesday, November 1, 2017

Restoran Xinjiang Mee Tarik, Bandar Baru Bangi

ada satu hari tu mak ajak makan mee tarik, sebab dah biasa sangat makan Mi Tarik Warisan Asli, aku ajak dia cuba kedai baru nampak kat Bangi tu iaiti Restoran Xinjiang Mee Tarik...mana tau kot sedap plak kan...sebabnya Mi Tarik Warisan Asli tu aku tak suka sebab payah parking...hehuuu...
masuk restoran ni dan usha menu, ntah kenapa aku rasa kedai ni sebijik macam Salam Noodles weh...dari menu dia, cari order dia...kena order kat kaunter, pastu air free flow...sebijik lah macam Salam Noodles!hahaha...sama owner ke eh...entah la aku tak check plak...cuma nya Salam Noodles banyak staff dia Bangla, ni memang chinese muslim laaa....
mak aku order Beef Soup Noodle (RM9.80) dia cakap biasa je la, takleh lawan Mi Tarik Warisan Asli...hahaha ok fineee...takpi sini dah...hahaha aku plak order Mutton dry Noodle (RM10.80) yang aku rasa sebijik presentation dia dengan yang aku pnah makan kat Salam Noodles weh...dengan sayur kobis gitu...hahaha tapi mee dia ok la, leh laaa kan sebab kambing banyak...hahaha...mee pun lembuttt jer...then kami tamak order Beef Dumpling (RM9.80) yang pun samaaa macam kat Salam Noodles!hahaha aiyooo...apa ni...hehehe aku rasa ok la, sebab macam frozen dumpling je ni...then order sate kambing dan sate tauhu gak...out sate tauhu dia, rasa macam tauhu dah masam....huhuhu....

10 comments:

  1. ha ah la Nampak mcm salam noodles... antara mee tarik warisan asli dgn salam noodles, bg saya sedap lg salam noodles, harga pun ok. tapi salm noodles kat wangsa maju dah takde, jauhnya nak kena pergi putrajya cberjaya sana...

    eh salah komen pasal salam noodle plak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha banyak la salam noodles ni rasanya bukan kat sini je kot...hehehe

      Delete
  2. InsyaAllah kami akan cuba baiki apa yg kurang..jika mknan yg di hantar kpd customer x berpuas hati hrp dpt bgtau kpd pekerja kami...kami akan ganti yg baru..tkasih atas perhatiaan anda...hrp dtg lg. Tkasih..

    ReplyDelete
  3. Saya rasa Salam Noodles dah tukar nama. Tapi harapnya kali ni dah tak ada la mesin air rosak, air habis, ais habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh betul la ni salam noodles ya...mmg sebijik rasa dia ngn salam. Hehehe

      Delete
  4. Salam noodles n xianjing mee tarik lain owner...salam noodles perkongsian adik beradik dr negeri China.. xianjing mee tarik perkongsian antara org cina dr negeri cina n org cina dr malaysia...konsep mrk berniaga memang sama...malah di negeri China itu lah konsep kedai mrk.. hrp maklum...tkasih..

    ReplyDelete